YSL Teint Parfait og YSL Forever Light Creator CC Creme

Nyhetsbrev

YSL Teint Parfait og YSL Forever Light Creator CC Creme

by Hilde Christina on 25. Oct, 2014

in Makeup, Shopping

YSL Teint Parfait God lørdag alle sammen! Denne uken har jeg snust litt på testprodukter fra Yves Saint Laurent og jeg husket derfor et av de første produktene som skuffet meg innen makeup, da etter å ha lest skryt i en kvinneblad.

Det nærmeste jeg kommer nostalgi når det gjelder makeupprodukter, er Teint Parfait Complexion Enhancer fra Yves Saint Laurent. Dette produktet oppdaget jeg for over 10 år siden etter å ha lest skryt av den i et typisk glossy kvinnemagasin. Jeg husker omtalen godt fordi det var et bilde av Lindsay Lohan med perfekt hud, hvor dette produktet ble anbefalt for å oppnå jevn hudtone. Bildet var nok tatt i perfekt lyssetting og kanskje også retusjert, men uerfaren som jeg var, trodde jeg på at dette var drømmeproduktet som ville gi meg perfekt hud. Hadde jeg lest det samme i dag ville jeg rynket på nesen og bladd videre, men jeg var veldig mottakelig for den typen skryt da jeg var yngre og jeg dro derfor til nærmeste Esthetique (nå Kicks) og kjøpte inn tre ulike versjoner av denne, både den rosa, den lilla og den aprikosfargede.

Den perfekte hudoverflaten uteble, faktisk påførte jeg dette produktet og trodde jeg hadde gjort noe feil for huden min så like ujevn ut som før. Jeg hadde forventet at disse skulle fungere som en tryllestav og ihvertfall være erstatning for en godt dekkende foundation, noe som selvfølgelig ikke var tilfellet og heller ikke meningen.

Teint Parfait var et produkt med farge som skulle korrigere hudtonen vår og gi et inntrykk av jevnere hud. Disse finnes det enormt mange ulike alternativer av på markedet, fra flere ulike merker. Den jeg kanskje har skrevet mest om er mint concealer, en grønn concealer i pudderform de fleste mineralmakeupmerker har sin versjon av. Disse finnes også i flytende form, min favoritt har kremkonsistens og er fra Evagarden. Det er mange som er usikre på bruken av denne typen produkt fordi det er lett å ende opp som Shrek dersom man ikke er forsiktig, men en god mintconcealer kan utgjøre underverker på en hud som sliter med røde områder. Den blågrønne fargen vil nøytralisere det røde og selv om det krever litt øvelse for å få riktig og godt resultat, så er det absolutt et produkt verdt å sjekke ut dersom røde områder er et problem du sliter med. For enkeltkviser er ikke mint concealer det jeg anbefaler, her blir påføringen for presis og du vil som regel alltid ende opp med tydelige grønne flekker i ansiktet, men har du røde kinn eller rød hud f.eks. på grunn av rosacea eller couperose (sprengte blodkar), er en mintfarget concealer en liten tryllestav i pudderform.

Yves Saint Laurent Forever Light Creator CC CremeTilbake til produktet fra YSL jeg hadde så høye forhåpninger til for ti år siden, jeg fikk nylig tak i dette produktet igjen og jeg forstår nå godt at jeg ble skuffet som yngre. Tidligere slet jeg veldig med uren hud, mens jeg nå har en hud som er så feilfri at jeg ikke lenger bruker foundation hver dag. YSL Teint Parfait kjøpte jeg nå i fargen Rose, som er for å gi jevnere hud og glød, den kan også brukes som highlighter, selv om den ikke egner seg til det for hud som er så lys som min. Produktet har gått ut av produksjon og det eneste stedet jeg fant den var på eBay.com (hvor det bare var fire eksemplarer igjen), men YSL lanserte i februar et nytt produkt som fungerer som en erstatning for Teint Parfait og det er Yves Saint Laurent Forever Light Creator CC Creme.

YSL henger seg på trenden med CC Cream og dette er deres første rene CC Cream, selv om Teint Parfait i stor grad fungerte som en standard CC Cream den også.

YSL Light Creator kommer i tre ulike farger:

  • Rose: For lys hudtone. Skal gi glød og et friskere utseende, velg denne om du har typisk “sliten” hud som trenger en frisk og dewy look.
  • Apricot: For lys – medium hudtone. Skal gi en sunn glød og en jevnere hudtone, lover å jevne ut pigmentforandringer og røde områder.
  • Lavender: For gusten og grå hud, nøytraliserer hud med gul undertone.

Produktet har solfaktor 35 og beskytter både mot UVA og UVB-stråler, i tillegg til at produktet inneholder antioksidanter som beskytter huden mot ytre påvirkninger. Produktet har lett konsistens og det anbefales å bruke denne som en primer, over fuktighetskrem og under foundation. Jeg hadde håpet dette produktet ville ha noe dekkevne slik at den kan erstatte foundation på min hud, men etter å ha snakket med en YSL-produktekspert, viser det seg at denne ikke gir noen form for dekkevne – dessverre. YSL anbefaler den likevel til bruk både alene og under foundation, hva som vil fungere vil selvfølgelig avhenge av huden din og hvor mye dekkevne du ønsker.

Jeg venter nå på denne i fargen Rose og spesielt fordi den har SPF 35, håper jeg denne kan bli et nytt hverdagsprodukt. Dekkevne trenger jeg som nevnt ikke, men økt glød og beskyttelse mot solen er alltid positivt, spesielt fordi jeg bor et sted hvor solen skinner hele året. YSL lover også at produktet skal forbedre hudens utseende når brukt over tid, faktisk hevdes det at man skal kunne se forbedret hud etter bare én ukes bruk. Dette er jeg selvfølgelig skeptisk til, derfor må jeg teste! Omtale med sammenlikning mellom gamle Teint Parfait og Yves Saint Laurent Forever Light Creator CC Creme vil dukke opp så snart jeg har fått testet produktet grundig.

Produktet er ikke av de billigste og personlig hadde jeg nok ikke betalt norsk butikkpris for denne, men den finnes både hos Feelunique.com og på eBay.com.

Har noen av dere testet dette produktet? I så fall vil jeg gjerne høre hva dere synes!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: