Ulike typer kviser og litt info om dem

Nyhetsbrev

Ulike typer kviser og litt info om dem

by Hilde Christina on 29. Oct, 2009

in Hudpleie

Bloggbilder 030

Det finnes, som dere kanskje vet, ulike typer urenheter. Disse behandles og forebygges på samme måte (god hudpleie, kostholdsendringer, medikamenter ++), men de oppfører seg, og ser også forskjellige ut.

Felles for dem er at huden er tilstoppet, og det oppstår en endring på hudoverflaten som vi kan se som sorte, hvite, eller røde prikker.

Hudormer / komedoner

Her finnes det to typer: Åpne og lukkede.

De åpne kjenner dere sikkert som svarte prikker eller hudormer. Grunnen til at disse er svarte er nettopp fordi de er åpne, talget i poren har oksidert og blitt svart. Disse kan som regel lett klemmes ut, det beste her er å dampe huden først. Ta et langt varmt bad eller dusj og utfør utklemming rett etter at du har kommet opp av badet, eller ut av dusjen. Eventuelt kan du kjøpe et ansiktsdampapparat som de selger her og der. Jeg har aldri testet disse, så kan ikke si noe om hvordan det fungerer.

Utklemming er ikke nødvendigvis negativt, dersom du gjør det riktig. Om du er usikker, les min how-to på hvordan utføre utklemming, den inneholder det meste av tips og triks du trenger. Føler du ikke at du får det ordentlig til kan utklemming utføres hos en hudpleier.

Lukkede komedoner er som de svarte prikkene, bare at de er lukkede fremfor åpne, logisk nok. Disse oppstår ofte som et resultat av feil produktbruk, altså bruk av produkter som inneholder lumske ingredienser. Bruker jeg en feil body lotion, kan jeg lett få disse på bryst. Disse kan du også enkelt klemme ut, men om du ser en liten hvit prikk i disse kan det være lurt å stikke hull på disse først. Disse trenger absolutt ikke å være hvite, de kan se ut som en liten forhøyning i huden med lik farge som resten av hudoverflaten din. Ofte merker man ikke at disse kan klemmes ut før man prøver.

Både lukkede og åpne komedoner kan utvikle seg til å bli papler og pustler, dersom man klemmer feil. En betennelse kan oppstå om man er uforsiktig og uheldig, det antar jeg mange av dere har opplevd.

big_logo

Milier

Milier sees som små hvite bobler på hudoverflaten. Dette er også en form for hudorm, men de er mer synlige og kan vokse seg ganske så store. Ofte kan denne boblen være hard, milier kan kjennes som en liten hard ert på huden.

Slike oppstår også veldig ofte om man bruker feil produkter. Disse dukker som regel opp rundt øynene, jeg får disse utrolig lett om jeg bruker en dårlig øyekrem. Disse utvikler seg ikke til papler eller pustler, det eneste som kan være faren her er at det er enkelt å få arr etter fjerning, dersom du ikke er forsiktig.

Å fjerne disse er ikke vanskelig i det hele tatt, det er enklere å fjerne disse enn de to andre versjonene av komedoner. Disse vil også vokse, så å vente til det er litt størrelse på dem er et godt tips, da er det enklere å fjerne dem.

Fjerning av milier har jeg laget et eget innlegg om, dersom du er nysgjerrig på dette.

Papler

Dette er de kvisene som dukker opp som kuler, men som ikke kan klemmes ut. Disse kan bli pustler, eller forsvinne av seg selv. Disse synes jeg det er best å la være i fred. Ikke pirk eller klem, da blir de bare mer røde og irriterte. Et tips er å bruke Decléor Essential Balm på disse, jeg synes det fungerer overraskende bra. Det hevdes også at Mario Badescu Buffering Lotion skal være bra på slike kviser, jeg har ikke prøvd dette selv riktignok.

Pustler

Dette er et annet navn for kviser med puss. Disse er enkle å klemme ut, bruk en nål og stikk hull på dem først. Jeg synes det er effektivt å påføre et SOS-produkt etter utklemming, da vil kvisen tørke inn over natten og forsvinne raskere.

Cyster

Her er det snakk om store, betente kviser som ligger under huden og som er fulle av væske. Når cyster oppstår må de ofte tømmes hos lege, men cyster oppstår ikke ofte og er ikke en form for kvise som dukker opp med samme frekvens som de nevnt over.

{ 120 comments… read them below or add one }

Nicole Cecylia October 29, 2009 at 18:33

Huff, tanta mi hadde en av sistenevnte. Hun fikk vont i kjeven og øret og allt , og måtte operere og greier. Hørtes sinnsykt skummelt ut at en kvise kan føre til operasjon :-( (livredd for opreasjoner og sprøyter og whatever :P )

Reply

NML October 29, 2009 at 18:36

au au, jeg får cyster under den ene armen noen ganger. det er VONDT! kjennes ut som om jeg har en hel jævla drue under huden..

Reply

Maren S.R. October 29, 2009 at 18:41

Hehehe, jeg er enig med deg, det er kjempegøy å skvæsje dem ut. :D :D

Reply

Tone October 29, 2009 at 18:47

Hehe, jeg klemmer på absolutt alt som er.. Men jeg burde kanskje begynne å bruke q-tips i stedet for neglene, ja:-)

Reply

Karoline October 29, 2009 at 19:13

Kan sånne Papler ligge under huden lenge? Jeg har nemlig sånne små deilige harde klumper med jevne mellomrom som ligger og godgjør seg under huden i flere måneder. Men de gjør ikke vondt etter ca uke, og da har jeg jo lært hvordan jeg dekker de til, så da gjør det ikke så mye :P Men hvis Decleor sin essential balm kan gjøre susen så er jo intet bedre enn det..

Reply

Hilde Christina October 29, 2009 at 19:35

Karoline: Ja, det kan de absolutt! :) Skulle ønske huden min var dust enda, så kunne jeg aktivt testet SOS midler på slike urenheter, men jeg får så sjelden urenheter lenger. :-/

Hana: Får dem jeg og, selvom jeg bare bruker gode ting. Så er ikke så lett :(

Reply

Hana October 29, 2009 at 19:31

Skjønner ikke hvorfor jeg ennå får milier rundt øynene :( Bruker bare mineralsminke, og en av decleors øyekremer. Bør de slutte å dukke opp da? Kan jo hende jeg har mange små liggende som ennå ikke er blitt store nok til å klemmes ut.. kanskje. Håper jeg. Blæ.

Reply

Christel-Marie January 4, 2012 at 01:18

Hei :) Hvis du har milier under øynene så anbefaler jeg deg å dra til en hudpleier som kan fjerne de for deg. De må fjernes med en liten lansett pga de ikke har en utgansport. Hvis de er veldig små kan du prøve å massere deg rundt øynene(forsiktig) så kan det hende de forsvinner av seg selv meg lymfesystemet :-)

Reply

Karoline October 29, 2009 at 20:16

Huden min er dust. Kom med SOS-produktene! (jeg visste ikke at det var noe som het det engang!) Men linken til Decleors balm virker ikke :-(

Reply

AnneH October 29, 2009 at 21:39

Hm… Jeg har noen klumper rundt munnen som er som hudormer, vanvittig mye inni! Haha, det var ekkelt :P Sorry!
Men det jeg lurer på er om det kan være lukkede komedoner? Noen av de har svarte prikker, men langt fra alle. Så da kan jeg faktisk bli kvitt de hvis jeg bruker riktige produkter? Herregud, er det sant?! Woohooo! :D Jeg som skulle spare penger…jaja.

Reply

Hilde Christina October 29, 2009 at 21:58

Anne H: Høres veldig ut som lukkede komedoner ja. Jeg har ikke helt tro på at produkter kan fjerne dem, men om du utfører utklemming på de du har og bruker produkter som forebygger nye, da vil du se bedring :)

Reply

Emilie October 29, 2009 at 21:44

Fint innlegg! Bra å bli bedre kjent med fiendene, og med hvordan de kan bekjempes.

Reply

Ann Cecilie October 29, 2009 at 22:02

Ang disse miliene – jeg har en stor hvit talgkjertelsak (det bruker jeg å kalle dem iallefall?) som er rett under øyet, liksom inni øyegropa under øyet, så det ser ut som om jeg har en konstant svær verkklump der. Bør jeg prøve å ta denne med en lansett? Den gjør meg GAL :)

Reply

Hilde Christina October 29, 2009 at 22:05

Ann C: Umm.. jeg tror det? Om det er en milie, JA :)

Reply

Ann Cecilie October 29, 2009 at 22:17

Hvordan skal jeg vite hva det er da? Høres jo ut som en milie.. Hmm.

Reply

Hilde Christina October 29, 2009 at 22:26

Ann C: Stikk innom en hudpleiesalong og spør om du er usikker :)

Reply

Moa October 29, 2009 at 22:31

Hurra, jeg har alt untatt cyster, I’m freakin’ lucky! :-P

Reply

Liv October 30, 2009 at 00:16

Veldig bra innlegg! Tusen takk! :-D

Reply

hek October 30, 2009 at 01:06

Veldig interessant innlegg!
Må le av at du synes det er gøy med utklemming..haha, jeg synes det er så ekkelt at jeg helst lar være.
Fikk meg en liten aha opplevelse her da, jeg har nemlig masse komedoner i kinnene nå for tiden, har aldri hatt det før..så jeg bruker vel feil produkter jeg da…snufs.
Men du jeg lurer på en ting; har sånne svarte prikker på nesa, de er ikke opphøyet eller noe, bare tette porer liksom.. Er det også komedoner, eller er det bare eh..tette porer? Kan man få bort de?

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 01:28

Hilde: Det er komedoner det også ja, sorte prikker er veldig ofte ikke-opphøyde :) Er samme fremgangsmåte for å få dem vekk, men ofte er det vanskelig siden de sitter hardt..:-/

Reply

Anne Julie October 30, 2009 at 03:42

Hei!
Lurte om du har vært borti Perioral dermatitt ?
Har prøvd alt mulig dyr og billig hudpleie, men ingenting har hjulpet.
Har du hørt om noen som har det, så er jeg veldig int i å høre hva de har brukt. Eneste som funker på meg er tabletter, å de går over 3 mnd.. :-(

Reply

Lise October 30, 2009 at 04:31

Må skaffe meg et godt sos produkt :)

Jeg har nesa, haka, panna og starter kraftig i kinna med sorte prikker, tar jo alltid flere timer og klemme ut & de kommer alltid like fort tilbake :-(( (Jeg bruker decleor MD og bruker tikei + EM)

Kjenner at jeg ble ikke lagd med tolmodighet :-P

Reply

Aili October 30, 2009 at 09:58

OMG… det var mange ulike typer urenheter… tror jammen meg at jeg skal begynne å kartlegge hvor jeg har hva type. Tusen takk for utfyllende info forresten! :-D

Reply

Siren October 30, 2009 at 10:07

Jeg har papler, komedoner og svarte prikker. Får sjelden pustler, men de paplene jeg har har vært der i månedsvis. Tips til å få bort papler som ikke går vekk av seg selv? Holder på med min 6. uke med pensling, så håper kanskje dette får bukt med de til slutt.

Reply

Maja October 30, 2009 at 10:14

Haha, nå kan jeg masse om kviser! Kunnskap, kunnskap, hadde hørt om både.. kondomene og miliene fra før, men.. og takk for link til SOS-kviseprodukt, har liksom sett ordet tusen ganger, men aldri funnet. Og spør man da? Neeeeeeei. :clown: Men takk!

Reply

Hilde October 30, 2009 at 12:51

æsj.. søkte på google og fikk opp skikkelig ekle bilder.

Reply

Tonje October 30, 2009 at 13:05

Jeg har sorte prikker (lukkede Komedoner), og fikk tips fra ei venninne om et produkt hun hadde brukt som fjernet en stor del av disse ganske effektivt. Det er fra Nivea, og heter Refining Clear-up Strips. Det er til både sorte prikker på nese, hake og panne, men kan sikkert brukes andre plasser også :-)) Jeg var litt skeptisk, for det hørtes litt for godt til å være sant men tenkte jeg skulle i vertfall prøve en gang. Og det virket helt super duper! :-D Det består av “spesiallagde” papirstrimler (dårlig forklart :-P ) som man legger på nesen f.eks. Det står på pakken at det skal ligge på i 10-15 minutt, men jeg syntest dette var for lenge for min hud og hadde derfor kun i 7-8 min. Når man drar av strimlene kan man faktisk se hudormene ligger igjen på strimlen! Det var helt utrolig (og litt ekkelt :-P )! =) Jeg ble ikke kvitt absolutt alt, men en stor del av dem. Har noen av dere også erfaringer med dette produktet? Det kan bli kjøpt på Vita hvis noen ønsker å prøve =)

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 13:26

Tonje: Men Biore er overlegent i forhold til Nivea :) Dessuten tester Nivea på dyr.

Reply

Tonje October 30, 2009 at 13:08

Jeg mente åpne komedoner, ikke lukkede ;-)

Reply

Tonje October 30, 2009 at 13:33

Hmm.. Det visste jeg ikke, at de tester på dyr! Det liker jeg ikke! Det er kun dette produktet jeg har brukt fra Nivea, men siden de tester på dyr må jeg revurdere dette. Men det var så god effekt! =) hehhe.. Jeg har hatt problemer med svarte prikker i mange år, og ble så glad da jeg endelig fant noe som fjernet dem. Det Biore, er det noe lignende det produktet jeg beskrev? :-)

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 13:48

Biore er akkurat det samme, bare annet merke :) Ligger omtale om du søker der —-> :)

Reply

Tonje October 30, 2009 at 13:54

Flott! Shall do! Takk :-)

Reply

Ina October 30, 2009 at 15:04

du burde ikke klype på kviser. når du klemmer på dem, uansett om du får ut alt, sender du noe av bakteriene inn i kroppen igjen. og de kommer da ut som nytt utbrudd, kanskje ikke dagen etter eller måndene etter men de kommer tilbake som nye kviser på et tidspunkt. la dem være!!!!

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 15:11

Ina: What? Hehe, det stemmer IKKE :rotfl: Hvor har du hørt dette? Er bare tullball!

Reply

hek October 30, 2009 at 15:36

Refining Clear-up Strips fra Nivea har jeg også brukt en gang for et par år siden, og jeg må bare skrike ut til alle sammen her: IKKE BRUK DE!!!!
Det er det verste jeg har gjort mot huden mn noen gang, og jeg angrer på at jeg i det hele tatt testet dem. Jeg fikk slike stygge blodutredelser (tror jeg det heter, husker ikke terminologien her, men du vet slike rød-lilla stjerner) på nesa, som aldri går bort. Har aldri hatt det før men fikk noen av dette produktet altså. Har hørt at andre har opplevd det samme..

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 15:37

Hjelp.. Spiderveins omtrent? Har hørt flere nevne det faktisk :-/ Det og at man kan få flere sorte prikker av disse stripsene, noe jeg ikke tror på. Tror riktignok ikke på slike hurtigløsninger, er som regel tullball eller negativt på noen måte.

Reply

hek October 30, 2009 at 15:42

Ja, spiderveins!
Jeg trengte ikke conceiler før dette helvetes produktet havnet på mitt bad, for å si det sånn. Nå trenger jeg det :reallyangry:

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 15:44

Ææææhh… Da skal jeg ikke teste mer av slikt :D Vil heller ha sorte prikker på nesa da ja….

Reply

hek October 30, 2009 at 15:42

*concealer*

Reply

Femidahl October 30, 2009 at 16:02

Hadde en svær cyste rett under haka en gang, som det måtte bruke nål på for å suge ut alt pusset:P YUK!

Reply

Pia October 30, 2009 at 17:18

Heisann!
Jeg ser du skriver at man bare kan stikke innom en hudpleiesalong om man er usikker. Men det er jo så mange å velge mellom!
Jeg blir jo litt usikker på hvilken jeg skal velge når jeg leser om alle de misslykkede besøkene mange forteller om. Hvordan veger man?

Reply

Hilde Christina October 30, 2009 at 19:29

Pia: Stoler ikke på noen.. så vet ikke dessverre.

Reply

Marita October 31, 2009 at 01:14

JA! kviser o.l er gøye å klemme! angrer meg litt for at jeg kjøpte meg hudpleieprogram nå Hilde, blir ikke så mye klemmeing på meg nå framover :-(

Reply

Marita October 31, 2009 at 01:24

åh! jeg hadde en speiderveins på kinnet en gang, fjerna den med laser! :) og da gikk jeg på barneskolen… i alledager?!

Reply

Miss Grey October 31, 2009 at 13:51

Tusentusentusen takk! :)

Reply

Maya October 31, 2009 at 17:35

Informativt og bra innlegg :) Takk!

Reply

Liv November 5, 2009 at 23:08

Btw: plutselig trengte jeg nesten ikke dette innlegget etter at jeg begynte å følge dine tips, HC! ;-) Du og bloggen din rocker! :-D

Reply

kathrine November 8, 2009 at 06:58

Det siste året har jeg fått sinnsykt med rare “kviser”, som ligger som store, harde kuler under huden – men det er virkelig ikke vanlige kvier. Samt de svarte prikkene og litt av det andre du nevnte… Er det bare en ting å gjøre – nemlig å komme seg til hudpleier å få oversikten over hva jeg har gjort galt det siste året? Har alltid vært kvisefri og fått skryt for fin hud… Nå er den full i stygge arr… For jeg elsker å plukke, særlig fordi det gjør så vondt om jeg ikke gjør noe.. ;p

Men flott innlegg! :))

Reply

Anonymous November 10, 2009 at 22:54

Hei, jeg er veldig usikker på huden min. Er ikke sikker på om jeg bør oppsøke lege eller hudpleier. Jeg hadde helt plettfri hud, og fikk plutselig mer og mer kviser. Nå idag er det på en måte “mange, mange, mange små bulker” i huden og de er så skjemmende : ( Jeg vet ikke om det er hormonene (innsiden) eller utsiden som plager huden min.

Reply

Maria November 12, 2009 at 12:03

Hei, HC!

Takk for et informativt innlegg. Men jeg lurer på hva jeg gjør galt når jeg klemmer på de svarte prikkene på nesa? Dette har jeg nå gjort i en del år, og de ender ALLTID opp med å komme tilbake, og gjerne i større omfang. Nå sitter de liksom over absolutt hele nesa! Fan-fucking-tastic!! Og dessuten, etter utklemming etterlater de store groper… de svarte prikkene blir liksom hver og en større også. Jeg blir så lei meg! Har du noen tips til hva jeg kunne gjort annerledes?

Blir VELDIG glad for alt som kan hjelpe! :-))

Reply

Hilde Christina November 12, 2009 at 13:26

Maria: Du gjør nok ikke noe feil, men du bruker nok ikke riktige produkter om det dukker opp flere. Du kan ikke klemme deg til flere svarte prikker.

Reply

Edda December 15, 2009 at 09:48

Får man kviser hvis man trener med sminke som ikke tetter porer? Fuktighetskrem med farge for eksempel?

Reply

Hilde Christina December 15, 2009 at 14:27

Edda: Ikke nødvendigvis, det kommer an på hudtype.

Reply

Hanne December 20, 2009 at 22:21

Har flere papler, og har blant annet tenkt å kjøpe en nattkrem fra decleor. Men ser du har anbefallt Decleor Aromessence Essential Night Balm, men ut i fra teksten på Decleor Aromessence Rose D’Orient Night Balm, virker sistenevnte kanskje bedre på dette område?

With its luxurious, melt-in texture AROMESSENCE BAUME DE NUIT ROSE D’ORIENT offers all the benefits of a made-to-measure Aromatic night-care treatment:
– soothes and helps reduce signs of irritation,
– comforts, rests and relaxes facial features.

With its lush, melt-in texture, AROMESSENCE BAUME ESSENTIEL offers all the benefits of a made-to-measure Aromatic night-care treatment:
– Purifies and helps balance the skin,
– Softens the skin, refines skin texture and adds a glow to even the most lacklustre complexions.

Reply

Jenny February 2, 2010 at 13:17

Hei, for en informativ side, tusen takk!!!
Jeg er 33 år og har aldri hatt problem hud, bare den ene gangen i måneden :-P. Men i det siste halve året så har jeg fått utrulig mange hvite prikker på hver side av munnen og på haken. Noen av de har sorte prikker på toppen. Kan klemme på noen, kommer mye ut :-(( pluss at det ofte blir kviser etterpå:-(
Bruker Clinique sine produkter, renser morgen og kveld, men det blir bare mer og mer.
Kan du anbefale en behandling jeg bør få eller hvilke produkter som kan hjelpe meg. Har lest på nettet at det ofte er hormonelt når det kommer på haken, da hjelper kanskje ikke dyre produkter?
Blir veldig glad for gode tips :-D

Reply

Hilde Christina February 2, 2010 at 13:36

Jenny: Hei! Clinique er ihvertfall ikke å anbefale :)
Enten kan du søke litt rundt her og se, produkter anbefaler jeg kun som del av hudpleieprogram: http://hildechristina.com/hudpleieprogram

Reply

Jenny February 3, 2010 at 12:50

Takk for svar :-)
Er det noen grunn til at du ikke vil anbefale clinique, trodde det var gode produkter?
Hmm hadde vært kjekt å fått et sånt hudpleieprogram, det må jeg vurdere. :-))
Vet du om det er vanlig å få slike lukkede komedoner pga allergi?

Reply

Hilde Christina February 3, 2010 at 12:52

Jenny: Søk litt rundt og les litt her, så finner du info :)

Reply

Elizabeth March 3, 2010 at 22:16

Hei:)
Jeg har den siste tiden fått sorte prikker i kinnene som det komemr masse “talgormer”(æsj:P) ut av når de klemmes. Har aldri hatt dette før(har hatt på nesa men aldri andre steder),(har også fått noen få milier tror jeg som jeg ihvertfall aldri har hatt før. Er det noen spesiell årsak til at dette kommer? Feil produktbruk? Fettmanglende hud? Skjønner at det sikkert er flere ting som spiller inn altså, og mulig dette kommer under ting som du tar i hudpleieprogram. Men bare lurte på om det er noen sånne fellestrekk om årsaker til sånne sorte prikker? Takknemmelig for svar:)

Reply

Caroline May 1, 2010 at 00:41

Bra tema. Jeg har en ganske to ganse så store kviser i ansiktet, som både gjør vondt, og er under huden. Det er mye verre det enn at de er ”vanlige”, for vanlige kviser kan man få bort enklere. Men hva skal man gjøre om man mistenker at det kan være en sånn cyste eller rett og slett ikke vet hvordan man skal få den bort? Du er kjempeflink, og jeg er desperat… Du skjønner sikkert greia :-)

Reply

Marie November 27, 2010 at 19:14

Hei! :)
jeg har ofte kviser i panna, på haka og i tinningen.. Jeg aner ikke hvilke produkter som kan virke. Jeg har prøvd veldig masse sånn Peel-Off, og renseprodukter (?) fra Apoteket og H&M.. (bor på en øde plass, å har ikke så mange butikker da xD) Ser ikke ut til at de virker så bra. Også har jeg hørt at man får urenheter av forskellig mat. Sjokolade f.eks, stor fan av det, har jeg hørt man får urenheter av.
Også har jeg komedoner (MASSE) på nesa. Hele nesa er dekt med svarte prikker! ;( Jeg får ikke til å klemme de ut, uansett om jeg ”damper” huden først..

Reply

Tonje May 13, 2011 at 12:10

Hei. Har lett etter en plass for det spørsmålet mitt passer inn, håper det er greit jeg spør her som er snakk om kviser.

Jeg lurte nemlig på om man ikke skal påføre fuktighetskrem der man har kvise? var en gang hos en lege som sa at om man påførte fuktighetskrem på kviser så ble det bare værre. Vet du om dette stemmer? det er ikke lett å ikke få påført fuktighetskrem på kviser når man smører ut over kinnet.

Veldig takknemlig for svar.
Digger forresten bloggen din. Du er kjempe flink :)

Reply

Hilde Christina May 13, 2011 at 14:00

MYTE deluxe! Søk etter “myte fet hud fuktighet”, så finner du innlegg om den myten :)

Reply

Tonje May 14, 2011 at 00:48

Okei, takk for svar :) Da kan jeg med god samvitighet smøre fuktihetskrem over kviser og :) hadde ikke vært lett å unngå få fuktighetskrem bare der :P Ha en goooooood helg :D

Reply

rosewell May 30, 2011 at 01:50

hva dere sutrer etter? jeg hadde en kvise på nesen min jeg når jeg var 15år gammel. fikk vite om den når jeg kom hjem fra skolen og min søster sa at jeg hadde en kvise på nesen.

Stakk ned på badet og såg i speilet. Faen min nese var blodrød og så å si dobbel så stor. Ut ifra hva jeg har lest her så var det ikke en pustler jeg hadde. Men konkluderer med at det var en cyst ut ifra størrelsen, og det inni nesen min. Husker når jeg sprakk den. Måtte gjøre det 2ganger. første gangen såg jeg noe som måtte være minst 20cm sammenhengende gørr fra nesen min.

Alikevel var nesen min rød og stor. neste gang jeg sprak den stod jeg på badet og presset nesen min. trodde seriøst noen slo meg i ansiktet når jeg sprakk den.

Så, nå er jeg 28år gammel og jomfru, har ikke noe sosialt liv. Og den concealeren jeg har brukt i mange år (som har latt meg tørre å gå ut av huset til mamma og jobbe) er ikke til salgs lenger. “Lancome Photogenic Ultra Confort SPF 12 010”

Det dere forteller om er småtterier iforhold til mitt problem. Den cysten eller 2 jeg hadde i nesen min førte til at jeg sliter med kronisk rosacea. etter 10år turde jeg å gå til hudspesialist men fikk beskjed om at diffus rødme går ikke an å behandle.

Og nei, det er ikke noe løgn fra min side. Gled dere heller over at dere ikke har kronisk rosacea, og det går liksom ikke ann å få det på en annen verre plass enn nesen.

Reply

Hilde Christina May 30, 2011 at 05:42

Vel, med gode hudpleieprodukter kan rosacea definitivt gjøre enklere og concealeren du har brukt til nå, tetter jo faktisk porer og forverrer huden din. Vet ikke helt hva jomfrudommen din har med dette å gjøre, men…..

Reply

Madeleine December 27, 2011 at 21:21

Hahahaha… herregud. Beklager. Dette var bare så komisk at jeg måtte kommentere! ”vet ikke helt hva jomfrudommen din har med dette å gjøre, men…”

Du får sagt det du, HC^^

:laugh:

Reply

Hilde Christina December 27, 2011 at 22:31

:rotfl:

Reply

rosewell May 30, 2011 at 23:52

vel, å gå rundt å se folks reaksjon på problemet mitt. bli kalt rudolf, julenissens hjelper, bli spurt om det er kaldt ute er faktisk ydmykende. Iallefall når jeg gikk på skole.

når jeg bruker concealer så er akkurat det problemet ikke eksisterende vis jeg holder meg vekke fra fuktighet og kulde går det fint og det går maks 8-9t til jeg kommer meg meg.

Å gå uten concealer, hvor mange uker/mnd med ydmykelse må jeg tåle for at huden skal bli bedre da? huden blir nå ikke forverret men den blir ikke bedre heller.

klare du å se for meg komme på fest hvor alkohol flyter og jeg er der med veldig rød nese? hvis du sier jeg skal slutte med concealer, du som har normal hud på nesen aner ikke hva du ber meg om vis du sier jeg skal slutte med concealer.

skal nå til colosseum klinikken i stavanger, håper de har et eller annet som kan hjelpe meg men tviler nå.

Reply

Hilde Christina May 31, 2011 at 02:00

Jeg sier ikke du skal slutte med concealer, jeg sier du skal slutte med Lancome! Bruker du en god concealer og riktig hudpleie, så kan du fint dekke uten at du forverrer huden din samtidig. Jeg har hatt ekstrem aknehud selv og jeg vet hva jeg sier, jo. Allikevel, ta de nødvendige stegene for at ting skal bli bedre. Det gjorde jeg og det har fungert!

Reply

Nina June 19, 2011 at 01:08

hjelphjelphjelp og takk for at du fins. Jeg har slitt med lukkede kommedoner spesielt i kinn i mange år. For noen måneder siden begynte jeg å bruke serumet til md + pads, og rens og fuktighetskrem fra dermalogica. De lukkede kommedonene har nå utviklet seg til røde, betente kviser – er det normalt, eller bør jeg kutte bruk av f.eks md? livredd for å bli sittende igjen med arr i hele ansiktet :s hvilken måte er best å behandle dette på? sånn generelt… Kan man forresten tørke ut lukkede kommedoner, eller MÅ de klemmes på? :s dårlig info om dette på nett!

Reply

Hilde Christina June 19, 2011 at 01:10

Med md blir du bedre før du blir verre, så fortsett! Men få hjelp til en god rutine av en hudpleier, for å finne frem i jungelen alene er ikke alltid lett.

Reply

Nina June 19, 2011 at 09:28

går ut i fra at du mener verre før bedre? :p Jeg gikk til hudpleier i et år, hun anbefalte de produktene jeg nevnte ovenfor, og i tillegg fikk jeg de siste månedene md-pensling en gang i måneden (som jeg har lest at ikke vil ha noen effekt hvis man ikke gjør det sammenhengende som en kur). For en måned siden sa hun vel indirekte at hun hadde gitt meg opp, jeg hadde brukt gode produkter og pensling uten og se noen stor endring, og hun ba meg gå å teste meg for melkintoleranse. såå jeg føler meg egentlig litt lost.. :p

Reply

Hilde Christina June 19, 2011 at 10:58

Yep, skriveleif!

Reply

Rita August 11, 2011 at 18:54

Jeg sliter fortsatt med en god del papler og pusler. og jeg har brukt gode produkter lenge. Så huden burde være fornøyd.

Er huden avhengig av serum for urenhud heletiden?
Bruker continuous renewal serum sensetiv om kvelden. Når jeg ikke bruker fukt maske.

Reply

Hilde Christina August 12, 2011 at 04:43

Du burde bruke det over en rimelig lang periode før du kutter, jeg brukte det selv i ca 3 år. Det kommer riktignok an på huden din, hvorvidt urenhetene kommer tilbake om du kutter bruken en periode eller ikke.

Reply

Mari October 11, 2011 at 20:35

Åhh, damn. Jeg kalte katten min for Millie for noen år siden. Hun blir nok bare “pus” etter å ha lest dette ;)

Reply

Christine November 21, 2011 at 11:32

Jeg har en skikkelig stor, svart prikk inne i kinnet mitt, like under kinnbenet. Den har vært der en stund nå, og den er umulig å klemme ut. Begynner å bli ganske skeptisk, og den er vond å trykke på.. Vet du hva det kan være?

Reply

Hilde Christina November 22, 2011 at 01:31

Umulig å si, dra innom en salong og spør der!

Reply

Anonym December 4, 2011 at 00:05

Kan man bruke en pinnset til å klemme kviser? ?:-)

Reply

Hilde Christina December 4, 2011 at 00:24

Nei, det ville jeg ikke gjort. Metall kan skade huden vår.

Reply

H. December 20, 2011 at 19:44

Hei, jeg er redd for å klemme for hardt for det kan virke som huden min tar skade av det. Huden min er nok skadet fra før av. Kan det være tilfelle at jeg gjør vondt verre for huden rundt kvisa hvis jeg klemmer og skviser for hardt? Dessuten hender det at neglene er litt lange og lager sår ved siden av. Skal man alltid klippe og file neglene først? Jeg vil veldig hjerne høre hva du har å si om det, da det virker som du virkelig kan greia di! :)

Reply

Hilde Christina December 21, 2011 at 01:15

Les innlegget mitt om utklemming, har skrevet om dette i eget innlegg!

Reply

marthe December 28, 2011 at 15:59

hei :) jeg er en jente på 15 år, som har endel svarte prikker på nasen og pannen, og hadde før på haken. jeg har litt kviser her og der, men det som plager meg aller mest er de store, røde, underjordiske, vonde kvisene som er på haken! når den ene er forsvunnet kommer det ALLTID en ny en, og av og til har jeg to stk samtidig. jeg er dritlei av alltid å ha en stor kul på haken som jeg må dekke til hele tiden, og i tillegg gjør den vondt! hva skal jeg gjøre? jeg har erfart at jeg ikke skal klemme på den med en gang, men vente til den er moden nok til å klemmes ut. men det tar ofte ganske lang tid :((

Reply

Hilde Christina December 30, 2011 at 05:08

Bruk gode produkter som motvirker urenheter + nattlysolje eller burdock! :)

Reply

Astrid January 18, 2012 at 18:17

Lukkede komedoner er noe drit! Får veldig lite kviser lenger, men det hjelper ikke noe særlig når panne og kinn er stappfull av disse forhøyningene! Ser jo mildt sagt forferdelig ut, og å få dem vekk er ikke særlig lett heller… aner ikke hva jeg skal gjøre med dem.

Reply

Ida March 1, 2012 at 10:37

Hei:-)

Etter at jeg begynte å lese bloggen din, har jeg byttet ut alle hudproduktene mine, og bruker nå bare decleor og md. formulations :-) Jeg er generelt fornøyd med huden min, men det er et problem som ikke har forandret seg etter at jeg byttet produkter, og det er svarte prikker, mest på nesa. Har du noen gode råd?? :-)

Reply

Hilde Christina March 1, 2012 at 12:23
Marita May 7, 2012 at 18:52

Jeg har hatt en kul under huden i flere mnd nå, og i helga merket jeg at det var en svart runding utenpå den. når jeg våknet dagen etter hadde jeg et hull i huden, der hvor den svarte rundingen hadde vært. altså, det er hull rett inn til “kjøttet” eller hva jeg skal si. det er sykt ekkelt! kan dette være en form for kvise? isåfall, hvilken ‘type’? :)

Reply

Hilde Christina May 23, 2012 at 06:11

Det er umulig å si uten å se deg, ta en tur innom en hudpleiesalong og spør der :)

Reply

LInda May 20, 2012 at 22:45

Hei! Har lest bloggen din noen år nå, og har det siste halvåret kun brukt md og decleor. Bruker rens (foaming cleanser), fuktmaske (hydra floral mask), nattkrem (hydra floral cream/mask) og av og til balm (neroli) fra decleor, fra md bruker jeg countinous renewal serumet (sensitive formula),solfaktor (total protector spf 30), peeling og rensende maske (clearing complex masque). Masker og peeling bruker jeg to ganger i uken og rens, serum og fuktighetskrem/solfaktor hver dag. Denne rutinen har jeg hatt i ca fire måneder, men kan ikke si jeg merker noe særlig bedring. Har fet og fuktfattig hudtype og passer på å gi huden masse fukt. Bruker kun Tikei eller Mineral Hygienics på huden. Har time til penslingskur fra md neste uke, men tror du det vil gi resultater, i og med at de “vanlige” produktene fra md ikke hjelper noe særlig? Kan det være at md og decleor ikke passer for min hud? Prøver ikke å få produktanbefaling ol. Har ikke alvorlig akne, så medisiner er utelukket. Så, burde jeg gå for pensling? Tusen takk for masse hjelp! :)(jente 14,5)

Reply

Hilde Christina May 23, 2012 at 06:02

Veldig vanskelig å si, er rutinen du bruker nå en rutine du har laget selv? I så fall kan det hende at produktsammensetningen bare er feil for deg og at du derfor ikke merker så mye til resultater. Pensling er ofte noe jeg anbefaler når man har en god rutine og ikke får de resultatene man ønsker, eller til kraftig akne. Forresten, om du synes 700 kroner for én penslingskur er dyrt, selger jeg disse penslingskurene til en veldig mye bedre pris: http://hildechristina.com/md-pensling

Reply

LInda May 23, 2012 at 09:56

Yep, etter å ha saumfart bloggen din (haha) har jeg funnet fram til rutinen selv. Var hos hubpleier igår og hun sa at rutinen så bra ut. Vi ble enige om å utsette eventuell pensling til høsten, og heller prøve “My personal peel system”. Har du hørt om det? Tror du det er verdt et forsøk? :)

Reply

Hilde Christina May 23, 2012 at 10:10

Har hørt om det ja og vet ikke om jeg ville anbefalt det til deg om du er 14 år, men om du mener det er bra er det trolig riktig! :)

Reply

LInda May 23, 2012 at 10:27

Er snart femten og har brukt continous serumet i nesten et halvår. Tror du nattlysolje kan funke?

Reply

Hilde Christina May 23, 2012 at 11:15

Det kan fungere ja, Burdock er også et alternativ som kanskje vil være enda bedre.

Reply

LInda May 23, 2012 at 21:45

Har du hørt om decleor energising gel? Fikk anbefalt den av hudpleieren min, hun sa den skulle forbedre røde arr og store porer.

Reply

Hilde Christina May 27, 2012 at 10:19

Ja! Jeg har testet den, den ble også testet av en venninne som fikk et skikkelig arr i ansiktet fra et katteklor. Produktet fungerte riktignok ikke så jeg er ikke så altfor fan…

Reply

LInda July 1, 2012 at 18:51

Hei!
I ca 4-5 mnd har jeg brukt rutinen som nevnt over her, altså full rutine med rens, serum, dagkrem og nattkrem, peeling og masker. For rundt en uke siden kuttet jeg masker og serum, og peeling kun en gang i uken i stedet for to. Så det eneste jeg gjør nå er md’s facial cleanser + solkrem fra md om morgenen og facial cleanser+ decleor foaming cleanser og essential balm på kvelden, og peeling 1 gang i uken. Jeg synes huden min har blitt bedre men færre urenheter, og den virker mindre stresset og rød. I tillegg begynte jeg med nattlysolje for to uker siden, men trodde ikke man fikk resultater så raskt (tar 3 kapsler pr.dag) ?. Er bare femten år så har tenkt tanken at md kan være for aktivt (?) på så ung og i tillegg sensitiv hud. Rutinen jeg brukte var forresten “godkjent” av hudpleier. Tror du det er bare tilfeldig at huden har blitt bedre men en enklere rutine eller kan det hende at alle produktene ble “for mye”?

Forresten, tusen takk for en super nettside! :D

Reply

Hilde Christina July 1, 2012 at 20:03

Overstimulering kan også være en trigger til akne, om du søker etter “overstimulering akne” i søkefeltet så får du opp innlegg jeg har skrevet om nettopp det :)

Reply

LInda July 1, 2012 at 21:32

Det har jeg fått med meg, men jeg gjorde akkurat som du og andre hudpleiere anbefaler med rens morgen og kveld og masker og peeling to ganger i uken :) jaja, får bare prøve meg fram!

Reply

Hilde Christina July 1, 2012 at 22:12

Det er som regel det som skal til for problemhud, men noen er slik som deg, at færre produkter er det optimale. Ja, prøve seg frem er absolutt det beste!

Reply

LInda July 2, 2012 at 22:12

Forresten, har du noe erfaring med laser for å behandle akne?

Reply

Hilde Christina July 4, 2012 at 00:57

Ingen erfaring nei, jeg har aldri hatt så alvorlig akne at jeg noengang vurderte laser.

Reply

Mai September 16, 2012 at 10:27

Hei!
Hvis man har klemt feil og kvisene blir skikkelig betente, hva gjør man da?

Reply

Hilde Christina September 16, 2012 at 10:46

Ikke så mye annet å gjøre enn å vente, være tålmodig og bruke SOSprodukter på urenhetene så betennelsen bedrer seg. :)

Reply

K September 22, 2012 at 15:37

Hei! Forrige uke hadde jeg litt av et kviseutbrudd på haken. 4 kviser, men en type kvise jeg har hatt bare en gang før – jeg lurer på hva de kalles! De starter små og er liksom helt gul, som om det ligger en gul gele-aktig ball oppå huden. den gjør kjempevondt, og den vokser seg femdobbelt så stor på bare noen timer!! en av dem stakk jeg hull på med nål (som var supervanskelig), og den bbegynte bare å blø, og noen timer senere var den på “start igjen” som en liten gul kul som vokste og vokste………….

Reply

Hilde Christina September 23, 2012 at 04:29

Høres ut som en standard pustel som er ganske så agressiv!

Reply

Kristin October 31, 2012 at 14:38

Leste du anbefalte mange å dra til hudleger for å få sjekket div. ting. Noen tanker om Relax? En hudpleier i Trondheim, men det er så utrolig mange å velge mellom, og sikker noen man burde styre unna….

Reply

Hilde Christina November 2, 2012 at 12:54

Jeg har ikke vært i Trondheim siden jeg var 6 år så det blir litt vanskelig for meg å svare på dessverre!

Reply

Anonymous May 8, 2013 at 17:19

Jeg har mange komedoner over hele ansiktet, og de utvikler seg nesten alltid til pustler. Jeg bruker bare gode produkter (rens, seum, fuktighetskrem,skrubb+), så jeg forstår ikke hva mer jeg kan gjøre? Det skal sies at færre blir pustler etter at jeg startet med gode produkter, men likevel? Er det noe annet som kan hjelpe?

Reply

Hilde Christina May 9, 2013 at 01:02

Du kan f.eks. se på resten av rutinen din? Altså på livsstilen din. Spiser du mye melkeprodukter? Bruker du p-piller? Uten å vite alderen din og hvilke produkter du faktisk bruker er det vanskelig for meg å si noe mer, men det er en start :)

Reply

Astrid July 27, 2013 at 20:38

Kunne du testet Mario Badescu Buffering Lotion? Har en del papler/underjordiske kviser som er umulige å få bukt med, og noen ganger varer dem i en uke før de utvikler seg til pustler eller trekker seg tilbake.. Får sjelden pustler, så da er det vel lite vits med Drying Lotion?

Reply

Hilde Christina August 27, 2013 at 10:22

Jeg har ingen kviser så det får jeg ikke gjort dessverre!

Reply

hanne November 23, 2013 at 11:49

Ser at den buffering lotion’en bare skal brukes “annen hver dag” men det står ikke noe om hvorfor, eller at det skal skje noe ille om man bruker den hver dag. Jeg har fått en litt aggresiv underjordisk kvise på nesen (har et punkt der som hele tiden vil bli kvise/flekk/sår/arr osv, grrr!) men buffering lotion hjelper litt på, og har lyst å bare smøre den litt på hver dag nå for å få litt fortgang i dette. Er bare redd jeg skal gjøre ting verre, eller noe ved å bruke den hver dag. Det er bare på et bittelite område da.

Foresten, slike store underjordiske kviser, som er som cyster – kan man “suge ut” de med sprøytespiss/sprøyte? Isåfall, er dette noe man får kjøpt lett i apotek? Jeg har ikke hatt det på en stund, da jeg har sluttet med melkeprodukter – men jeg får litt av og til pga hormoner. Når de er på det aller verste er de så pulserende og vonde, jeg blir helt hemma i ansiktet, og hadde fortrekt å bare suge ut væsken/betennelsen. Er dette mulig? Vet selv jeg har brukt steril nål bare for å stikke hull fordi huden er så “sprengferdig” at jeg må la den slippe ut litt, haha huff.

Reply

Hilde Christina November 27, 2013 at 06:27

Produktet er veldig aktivt, derfor kan det bli for røft å bruke den mer en annenhver dag. Jeg vil si at den kan brukes 1-3 netter på rad uten problem, avhengig av hudtypen din og hva huden din tåler. Prøv deg frem, du vil raskt merke det dersom huden din ikke tåler produktet. Merker du noe til irritasjon bør du roe ned bruken, men ellers skal det gå helt fint.

Å suge ut innholdet i kviser ville jeg vært veldig forsiktig med. Tidligere fantes det såkalte sugekopper man kunne bruke på komedoner for å suge talget ut av poren, men det er en grunn til at de ikke eksisterer lenger, det er altfor tøft for huden. Du kan jo klemme dem ut? Damp huden, stikk hull, og klem forsiktig ut innholdet. Jeg forstår at det er noe du ønsker å gjøre, for fy så betent og vonde slike kviser kan være! Det er ikke negativt å få luft til heller, siden aknebakterien faktisk ikke tåler luft. Klem forsiktig, ikke vær hardhendt, og spør en hudpleier om hjelp dersom du er usikker eller ikke vet hvordan det skal gjøres. Evt spør meg, jeg kan forsøke å veilede :)

Reply

Hanne November 27, 2013 at 23:35

Ahh, skjønner. Takk for informasjon! jeg har prøvd å bruk den på det meste 3 dager på rad, men dag 2 brukte jeg litt mindre bare i tilfelle. Det gikk fint og den er virkelig bra den buffering lotion’en. De forsvinner jo ikke tvert, men den hjelper mye på den vonde betente følelsen, og det blir ikke så rødt. Den var jo ikke kostbar heller, for ihvertfall til mitt bruk trenger jeg bare en – to dråper. :)

Da tror jeg at jeg bare skal fortsette å stikke hull/klemme forsiktig, men skal finne en så tynn nål som overhodet mulig. Den jeg bruker nå er litt tykkere enn det som føles bra. Sprøtt hvor “befriende” det kan føles å stikke hull på underjordiske kviser av og til, haha.

Reply

Hilde Christina November 29, 2013 at 03:32

Du kan forsøke å spørre om de har lansetter til salg på apotek, slike som brukes av diabetikere. De ble solgt på apotek tidligere og jeg kjøpte 200 av dem for mange, mange år siden og har fortsatt mange igjen. Disse er som en bitteliten kniv, nålen er perfekt til bruk til utklemming. Vet ikke om de fortsatt selges, men verdt å sjekke for de er helt geniale. :)

Reply

christine February 12, 2015 at 18:41

Hei Hilde Christina!!

jeg sliter med kviser og kom inn på siden din, og den er jo heilt fantastisk! proppet full med masse tips osv! glad jeg fant den. Tilbake til det jeg kom hit for..jeg slitter med kviser i ansiktet og på skulder/rygg..jeg føler at dette holder meg veldig tilbake..vil ikke gå med klær som viser rygg (noe som mange av de fineste plaggene gjør) og vil ikke bade på ferier osv.. jeg har hatt kvisene på ryggen i ca tre år nå..de er ikke så veldig store elns..har mange småkviser og noen som er litt større..har du noen navn på produkter som gir effekt på dette? er utrolig lei…og når det kommer til ansiktet er jeg ikke så veldig plaget med vanlige kviser men underjordiske kviser..slike som bulker ut i flere uker og gjør vondt å ta..(klarer ikke klemme ut).. jeg tror jeg hadde tre stk på ene kinnet her en dag…jeg får skikkelig dårlig selvtillit og vet ikke hva jeg skal gjøre egentlig..noen tips for produkt her også? tusen hjertelig takk på forhånd! :)

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:33

Hei og takk for koselig kommentar! :)
Produktveiledning gir jeg ikke gratis, men du kan finne mye informasjon ved å bruke søkefeltet øverst til venstre på siden. Jeg har skrevet flere innlegg om urenheter på rygg: http://www.hildechristina.com/?search=search&s=urenheter+rygg

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: