Terre d’Oc Organic BB Cream og Terre d’Oc Concealer – Omtaler

Nyhetsbrev

Terre d’Oc Organic BB Cream og Terre d’Oc Concealer – Omtaler

by Hilde Christina on 19. Nov, 2014

in Jan Erik tester, Makeup, Omtaler, Økologisk skjønnhetspleie

Terre d’Oc er et økologisk merke jeg har testet flere produkter fra og to produkter jeg ikke enda har delt min mening om, er Terre d’Oc BB Cream og Terre d’Oc Concealer. Dette var to produkter som ikke fungerte bra på min hud, derfor sendte jeg disse videre til Jan Erik for testing.

Isteden for å publisere flere omtaler bestemte vi oss for at vi skulle publisere omtalen av begge produktene samtidig, og også en omtale med konklusjon fra oss begge. Jeg sender en rekke av mine testprodukter videre til Jan Erik for testing og omtale og i de tilfellene hvor det passer seg slik, kommer vi til å publisere felles omtale fremover.

 

Terre d'Oc Organic BB CreamTerre d’Oc Organic BB Cream Radiant foundation

Om du er ukjent med hva BB Cream er så er dette absolutt et produkt som er verdt å teste, BB Cream er et produkt som har flere egenskaper og som erstatter foundation dersom produktet virkelig er bra. Noen hevder at BB Cream skal fungere som en erstatning for mye innen makeup, der er jeg ikke helt enig, min mening er at makeupprodukt aldri bør erstatte hudpleieprodukter.

Denne BB Creamen skal fungere både som fuktighetskrem, foundation, concealer og anti-age pleie og skal passe for alle hudtyper. Den lover å gi et naturlig dekkende resultat for en sunnere og jevnere hudtone. Produktet skal brukes over dagkrem og påføres som en standard foundation, enten med fingrene, svamp eller kost.

Produktet inneholder:

Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Octyldodecanol, Dodecane, Heptyl Undecylenate, Hydrogenated Caprylyl Olive Ester, Myristyl Lactate, Potassium Olivoyl Hydrolysed Oat Protein, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Silica, Glyceryl Stearate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Oryza Sativa (Rice) Germ Powder, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Tocopherol, Microcrystalline Cellulose, Sodium Phytate, Glyceryl Isostearate, Glyceryl Oleate, Sodium Citrate, Zinc Oxide, Citric Acid, Polyhydroxystearic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Salicylate, Parfum (Fragrance), Benzyl Alcohol, Limonene, Citronellol, Sodium Benzoate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Linalool, Benzyl Cinnamate, Citral +/- (may contain): CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77019 (Mica), CI 77499 (Iron Oxides).

 

Produktet har en veldig lett konsistens som kan minne om en lett fuktighetskrem med farge. Vi testet denne i den lyseste fargen som passer min hudtone bra, men som er litt lys for Jan Erik.

 

Jan Erik mener

Å dekke til akne, arr eller røde områder på huden er noe jeg er stor fan av til ulike anledninger og for menn synes jeg absolutt det beste alternativet er BB Creams. Min favoritt innen BB Creams er i likhet med Hilde Christina, Jane Iredale sin. Jeg synes derimot det er spennende å teste nye BB Creams og satte derfor i gang med testingen  da Terre d’oc sin BB Cream dukket opp i sommer.

Etter første påføring merket jeg at dette var et produkt jeg ikke falt for, og ikke bare fordi den utgjør liten forskjell på huden, men fordi den kaker seg veldig lett. Nå testet jeg den i sommer da det var veldig mye fuktighet i luften noe som gjør huden min klam, men etter å ha testet den i November måned hvor huden min tørker inn opplever jeg det samme. Prøver jeg å legge flere lag for å oppnå bedre dekkevne kaker den seg og  hvis jeg ikke er forsiktig klumper den seg. Den setter seg aldri på huden heller og smitter veldig lett av. Et bomkjøp for å si det slik.

 

Hilde Christina mener

BB Cream er et produkt jeg liker veldig godt, men denne gjør ingenting på min hud. Det er ikke et dårlig produkt som gir urenheter eller liknende, den utgjør bare ingen forskjell og derfor blir det bortkastet å bruke den. Jeg ser ingen forskjell før eller etter påføring og da blir det heller ikke noe poeng å påføre den. BB Cream er et produkt jeg bruker istedenfor foundation, altså forventer jeg et umiddelbart resultat i form av dekkevne, noe dette produktet dessverre ikke gir. Det kan godt hende produktet tilfører huden næring og pleie men fordi jeg ser på BB Cream som et makeupprodukt, ikke et produkt man skal måtte bruke over lengre tid for å vurdere effekten på huden, har jeg ikke brukt den lenge nok til å kunne vurdere dette. Den inneholder ingredienser som tilfører huden pleie, men allikevel er dette en BB Cream som skal gi et resultat på huden og når den ikke gjør det blir den et bomkjøp for meg.

Min favoritt innen BB Cream er fortsatt Jane Iredale Glow Time Full Coverage BB Cream SPF 25, denne har vært en favoritt lenge nå og jeg har ikke klart å finne en BB Cream som kan måle seg med denne.

 

Hudtype: Alle hudtyper.
Farge: Kommer i 3 ulike farger, vi testet denne i 951 Pétale rosé.
Finish: Naturlig, dewy finish.
Konsistens: Lett, tynn konsistens.
Dekkevne: Lett/ingen dekkevne.

 

Terre d'Oc ConcealerTerre d’Oc Concealer

En concealer som skal skjule mørke ringer under øynene, flekker og småskader, og som effektivt skal lyse opp øyeområdet. Produktet inneholder mica som skal dekke og glatte ut linjer og rynker, perlemor som skjuler mørke ringer og skal virke lysreflekterende, plommeolje for å tilføre næring til huden, kamelia- og roseolje som skal gi en silkemyk følelse, og risvoks som skal gi fløyelsaktig finish.

 

Produktet inneholder:

Dicaprylyl carbonate; corylus avellana (hazel) nut oil; candellila cera (Euphorbia Cerifera wax) ; mica; silica; zea mays (corn) cob powder; CI 77891(titanium dioxide) ; glyceryl/polyglyceryl – 6 isostearate/behenate esters; theobroma cacao (cocoa) seed butter; oryza sativa cera (rice bran wax); hydrogenated caprylyl olive ester ; polyglyceryl – 10 nonaisostearate ; cera alba (beeswax); camellia sinensis (tea) seed oil; rosa canina fruit oil; sucrose polystearate; prunus domestica seed oil; oryza sativa (rice) germ powder; hydrogenated palm oil ; hydrogenated rapeseed oil; hydrogenated lecithin; tocopherol ; glycine soja (soybean) oil ; CI 77492 (iron oxide); CI 77491 (iron oxide).

 

Jan Erik mener

Concealer er noe jeg ikke er avhengig av, men hvis jeg først tar meg bryet og har det tilgjengelig er minstekravet at den dekker mørke ringer eller eventuell akne. Jeg har prøvd å påføre mye mengde, lite mengde, blende lite, blende mye og ingenting fungerer. På mine blå ringer lysner den noe, men etter ca en time har den begynt å stripe seg og man kan tydelig se at concealer er påført noe som ikke er en ønsket look.

 

Hilde Christina mener

Denne concealeren kommer i kompaktform, min favorittkonsistens innen concealer. Jeg foretrekker absolutt denne typen concealer fremfor penn eller tube, men dessverre får jeg ikke denne concealeren til å fungere. Jeg har forsøkt å påføre mye mengde og lite mengde og den dekker rett og slett ingenting. Nå er ikke mørke ringer rundt øynene noe jeg sliter spesielt med, men et før og etter resultat får jeg ikke med denne uansett. Etter at den er blendet ut for et naturlig resultat så er det meste av produktet borte fra huden. Jeg har testet denne både i ansikt og under øynene og selv om den ikke gir urenheter, noe som alltid er et pluss, så er ikke dette et produkt jeg kan anbefale videre. Den gjør rett og slett ingenting fra eller til, jeg kan likegreit gå uten. Den lysnende effekten uteblir, til tross for at konsistensen gjorde sitt til at jeg trodde at denne kom til å bli en ny favoritt. Dessverre ble ikke det tilfellet, jeg ser rett og slett ingen forskjell etter påføring, men i likhet med Jan Erik merker jeg at den striper seg noen timer etter påføring.

Min favoritt innen concealer er fortsatt bareMinerals SPF 20 Correcting Concealer, jeg har fortsatt ikke funnet et produkt som kan slå denne.

 

Farge: Kommer i 2 ulike farger, vi har testet denne i #51.
Konsistens: Kompakt krem.
Dekkevne: Lett/ingen dekkevne.

Kjøp: Alle produktene fra Terre d’O fåes hos Greenspirit.no.
Frakt koster 39,- uansett ordrestørrelse og leveringtid er 1-5 virkedager.

{ 9 comments… read them below or add one }

Elisabeth November 19, 2014 at 10:31

Kjempefint at dere slår sammen omtaler fra begge på denne måten, det er også fint at dere skriver hva som er favorittene deres i innlegget. Ser gjerne at flere omtaler blir slått sammen slik. :)

Reply

Hilde Christina November 25, 2014 at 12:09

Det vil det, hver gang vi begge har testet et produkt så gjør vi det på denne måten fremover. :) Med mindre det er tilfeller hvor jeg tester produkter og virkelig vil dele meningen med en gang, da er det sjelden jeg klarer å vente på Jan Eriks tilbakemelding! Vi tester aldri produkter samtidig, jeg sender som regel alltid produktet til han etter at jeg er ferdig med testingen, derfor tar det ofte tid før han får testet og omtalt. Vi bor jo i vidt ulike deler av verden og siden det er såpass dyrt å sende tunge ting over dammen så sender jeg som regel med han produkter når jeg har norgesbesøk slik at jeg slipper å betale i dyre dommer for porto. Jeg hadde riktignok nylig besøk fra Norge så han har mottatt flere produkter fra meg nå som vi kan omtale samtidig! Takk for tilbakemelding, det er veldig nyttig. :)

Reply

caroline November 23, 2014 at 11:59

Hei, flott dere slår sammen omtaler av samme produkt og oppsummerer med
nåværende favorittprodukt ift produkttypen omtalt! liker godt å se oppsummering av
favorittprodukter. Kanskje Jan Erik kan lage etinnlegg eller fane med sine også? jeg tenker på å kjøpe
noen hudpleieprodukter til min mann til jul, han har sensitiv hud å blir gjerne irritert og
tørr av barbering. vurderer derfor kjøpe en god barberskum/gel. ser Jan Erik har omtalt flere gode, kan jeg spørre hva favoritten er per dags dato? og kjenner dere til bad norwegian sin ansiktskrem?

Reply

Jan Erik November 23, 2014 at 13:59

Hei,

Så hyggelig å høre :) Kan høre med Hilde Christina om dette er interessant, så kan det sikkert ordnes. Har testet en del produkter som er ment til menn, men er få jeg liker selv om jeg har noen favoritter. Tester faktisk to produkter nå som jeg har lagt min elsk på, så satser på å få ut omtale i slutten av November eller tidlig Desember.

Når det gjelder barberingsprodukter er det noe jeg ikke har brukt på en del par år da jeg som oftest pleier å bruke en gel rens, skumme opp og deretter barbere over denne (har fullt skjegg, så fjerner småhår og former skjegget), men Matis sitt alternativ er bra :) Bad Norwegian testet jeg for noen år siden og anbefales ikke.

Reply

Carmen November 25, 2014 at 17:07

Vet ikke hvor det jeg skrev ble av jeg. Men kan dere anbefale krem og rens fra matis? Har sensitiv og lett tørr hud. :) vet dere om det er trygt å bestille matis fra Blush?

Reply

Hilde Christina December 30, 2014 at 01:50

Hei!

Det er helt trygt å bestille Matis fra Blush.no. Produktveiledning gir jeg dessverre ikke gratis, men du kan lese deg frem til gode tips dersom du bruker søkefeltet øverst til venstre på nettsiden.

Reply

Sofia November 26, 2014 at 18:34

Personlig opplever jeg ikke at den kaker seg på min hud de gangene jeg har prøvd den. Men den kan smitte litt av iblant hvis jeg ikke har blendet den godt inn.
Den er nok ikke noe for dem som ønsker seg mer dekkevne, men den passer til mitt behov som mest ønsker å jevne ut hudtonen. Så legger jeg eventuelt concealer flekkvis på områder der det trengs.
Syns også den hjelper på å roe ned utbrudd jeg får pga stress.

Reply

Helene December 22, 2014 at 23:48

Hei! Vet du når greenspirit får inn mineralfoundationen igjen? De har jo vært utsolgt kjempe lenge:(:(

Reply

Hilde Christina December 30, 2014 at 01:44

Denne typen ting har ikke jeg oversikt over, du må nesten sende dem mail direkte!

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: