Nyhetsbrev

Sol og emerginC – Hvilke produkter kan trygt brukes i sommer?

by Hilde Christina on 13. Jun, 2014

in Hudpleie

sol solfaktorSol og solfaktor er noe av det viktigste du kan ha fokus på innen hudpleie og nøye bruk av solfaktor kan utgjøre stor forskjell på hvordan huden din ser ut, både nå og 10 år frem i tid. Når sommeren kommer er det selvfølgelig viktig å legge til produkter som beskytter mot uv stråler, men det er også viktig å legge vekk de produktene du har som ikke bør brukes i solen. Som regel vil det stå på produktflasken eller tuben hvorvidt produktet kan brukes om sommeren eller ikke, men det er absolutt lurt å undersøke dette ekstra slik at du er på den sikre siden.

EmerginC er et av merkene jeg skriver mye om og dette merket har også noen få produkter som ikke anbefales ved aktiv soling. De produktene dere bør legge til side når dere skal oppholde dere mye ute i solen, er disse:

Retinol er en ingrediens som kan gjøre huden sensitiv for sol, derfor bør produkter med denne ingrediensen unngås i sommermånedene. I tillegg til serumet nevnt over er masken emerginC Vitamin C + Retinol Mask også et produkt jeg ville vært forsiktig med. En maske skal selvfølgelig ikke ligge på huden over lengre tid eller brukes ute i solen, men for å være på den sikre siden ville jeg kuttet ned på bruken av denne masken når solen er på sitt sterkeste. Spesielt dersom du skal oppholde deg i land hvor solen er sterkere enn den er i Norge er det greit å være ekstra forsiktig.

Serumene emerginC har med C-vitamin kan trygt brukes i solen, men husk å alltid bruke solfaktor over (dette gjelder selvfølgelig alltid!). Vitamin C er en ingrediens som inneholder naturlig solbeskyttelse, men det er allikevel ikke en erstatning for solfaktor. C-vitamin er riktignok en god ingrediens å inkludere i sommerrutinen vår fordi den fungerer som et ekstra boost med beskyttelse, både mot uv-stråler og frie radikaler som forurensing.

Er du usikker på om produktene du bruker kan brukes i sommermånedene, sjekk ingredienslisten eller kontakt merket direkte. Det er ikke alltid det er oppgitt at produktene bør unngås i direkte sollys, og det er absolutt bedre å være for forsiktig enn ikke forsiktig nok. Husk også å alltid bruke solfaktor, uansett om du skal aktivt sole deg, på sommerfest, eller kun oppholde deg normalt ute. Husk at også i skyggen vil du kunne bli solbrent, da solstråler reflekteres i overflatene rundt deg. Det er altså ikke trygt å sitte i skyggen uten SPF, til og med når det er overskyet vil du kunne bli brent.

For de av dere som bruker produkter fra md formulations, les gjerne mitt innlegg om md formulations og sol. Jeg har også en egen kategori for sol og solfaktor der dere vil finne en rekke innlegg om sol, solfaktor og produkter jeg sverger til i sommermånedene.

Ha en herlig og solfylt sommer alle sammen! Smile

{ 6 comments… read them below or add one }

CharlotteJ June 13, 2014 at 15:05

Hei,

Godt å ha deg tilbake!!=)
Tusen takk for informasjon, da fortsetter jeg å bruke vitamin C serumet i sommer, godt å vite!

Ha en deilig sommer!

Hilsen Charlotte

Reply

Hilde Christina June 14, 2014 at 14:10

Takk, det samme til deg! :)

Reply

Elin June 13, 2014 at 21:51

Hvis jeg forstår det riktig bør disse produktene kuttes ut ved aktiv soling og spesielt om man oppholder seg i syden varme. Men hvis man er i Norge og oppholder seg noen ganger litt mye i sol andre ganger ikke. Bør man da kutte bruken helt. Takk for svar

Reply

Hilde Christina June 14, 2014 at 14:15

Veldig godt spørsmål! Nei, da trenger du ikke å kutte produktene fullt og helt, da ville jeg istedet kuttet bruken av produktene de dagene du er mye i sol, både kvelden før og morgen og kveld på samme dag. Har ikke glemt mailen din, jeg svarer deg i løpet av helgen! :)

Reply

Elizabeth June 14, 2014 at 00:59

Så godt du er tilbake på bloggen igjen Haley=)
Tusen takk for ett lærerikt innlegg.Lært så mye av deg og denne bloggen <3

Reply

Hilde Christina June 14, 2014 at 13:54

Bra det falt i smak, veldig godt å være tilbake! :)

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: