Sminketips

Nyhetsbrev

Sminketips

Det er ofte vanskelig å navigere seg innen sminke, tips og triks er samlet på denne siden.

Sminke på nettet

Det finnes mange nettsider om sminke, blogg er bare et alternativ. Du kan lett lære det du trenger for å legge perfekt makeup ved hjelp av internett og litt fantasi. Det er mange måter du kan lære om sminke, kurs er som regel ikke nødvendig. En sminkevideo kan være til mye hjelp, klikk her for å komme til min youtube kanal. Altfor mange sminker seg uten å egentlig vite hva de driver med. Det er lett å la seg bli hengende ved en spesiell metode og man glemmer ofte at det er viktig å eksperimentere og fornye seg iblant for å kunne oppnå de beste resultatene. Med sminke kan man forandre et utseendet drastisk og selv om man ikke liker en dramatisk look er det ingen grunn til å gå uten sminke, gå heller for naturlig sminke.

Foundation for fet hud er ofte vanskelig å finne fordi man fort blir blank, men det er mulig å finne gode produkter her også. Det gjelder ikke bare fet hud, det er ofte vanskelig å finne foundation, test gjerne flere typer.

Elf sminke

Elf er et merke veldig mange er nysgjerrig på fordi det er billig, personlig er jeg ikke veldig fan. Produktene inneholder mange lumske ingredienser og kan lett tette porer. Husk at det er like viktig å bruke sminke som er god for huden vår, som det det er å bruke riktig hudpleie.

Billig sminke

Som oftest får man det man betaler for ved kjøp av sminke produkter så i mange tilfeller kan det lønne seg å legge litt penger i det for å få gode produkter.  Allikevel, det finnes gode og billigere merker som har valgt å fokusere på kvalitet fremfor innpakning. Et eksempel er Everyday Minerals som er et veldig bra merke, men som har latterlig lave priser. Ulempen ved dette merket er at det kun finnes for kjøp på nett.

Sminke øyne

Når du skal legge sminke for en spesiell øyenfarge er det tre regler jeg mener gjelder:

  1. Ikke følg regler
  2. Eksperimenter i det vide og det brederetusjer1
  3. Gjenta regel 1 og 2

Les gjerne min guide om sminke til ulike øyenfarger.

Kort fortalt, skal du f.eks. sminke blå øyne, bruk komplimentærfargen til blått for å få øyenfargen til å “poppe”, det vil si kobbertoner. Skal du sminke grønne øyne eller også brune øyne gjelder samme regel; Gjør noe som er oppsiktsvekkende og spennende og prøv gjerne noe nytt!

Sminke menn

Det er ingen hemmelighet at makeup for menn er en økende trend. Det er lenge siden jeg fikk spørsmål om hvorvidt jeg ønsket Diors solpudder for menn eller kvinner når jeg handlet i et parfymeri. Dramatisk makeup for menn er ikke så altfor utbredt, men solpudder og foundation er det flere som har vendt seg til de siste årene. Menn og makeup klaffer ikke alltid, her er det snakk om type person. Er du beskjeden og sjenert vil  ikke eyeliner ta seg særlig bra ut, men er du av den dramatiske typen kan det funke.

Les min artikkel og få ytterligere tips til makeup for menn.

Naturlig sminke

De fleste av oss er ikke komfortable med å gå helt uten sminke, men det betyr ikke at man må bruke så mye at det ser unaturlig ut. Naturlig makeup er noe av det enkleste som finnes, her er det snakk om riktige produkter og mindre mengde enn normalt. Lyse delikate farger og fokus på frisk hud er noe av det som er essensielt ved påføring av naturlig makeup.

Å finne en god sminkeguide til hvordan påføre naturlig sminke er vanskelig siden det ofte anbefales både foundation, solpudder, blush, eyeliner også videre. Det å legge naturlig makeup med mange produkter er ofte vanskelig, jeg har laget en guide til naturlig makeup som kan være til hjelp.

Finn din egen stil

Det viktigste når det gjelder makeup i mine øyne er at du finner det som passer best for deg. Det er lurt å tørre å eksperimentere, prøve nye ting og være kreativ. Det er altfor enkelt å falle inn i en fast rutine som kanskje blir kjedelig etterhvert og kanskje vil du oppdage at en stil som overhodet ikke fristet før er din perfekte match? Lek med farger og teknikker, øvelse gjør mester!

Les mer på min side om mineralsminke.