Hilde Christinas sommermust: Skimrende kroppsolje

Nyhetsbrev

Hilde Christinas sommermust: Skimrende kroppsolje

by Hilde Christina on 12. May, 2014

in Kroppsprodukter, Økologisk skjønnhetspleie

sommer mustDet er snart sommer og det betyr flere innlegg om produkter som er gode for nettopp denne årstiden!

Fremover mot sommeren kommer jeg til å presentere flere produkter jeg ser på som et must for sommeren. Noen av produktene er nye favoritter, mens andre er gamle favoritter som er perfekte for sol og sommer.

Først ut er skimrende olje for kroppen, her har jeg funnet to nye, og veldig gode alternativer som jeg allerede har brukt fast en stund. Dette er oljer som inneholder glitter/skimmerpartikler og som gir huden en fin glød som er utrolig vakker i solen. Skimmereffekten er fin både til daglig bruk, og til bruk til spesielle anledninger.

For noen år tilbake testet jeg glitteroljen til Carita, Carita Gold Fluide De Beaute 14 Ultra-Nourishing Dry Oil. Denne har god effekt og jeg brukte den opp, men til min store skuffelse inneholder den mineralolje, noe som gjorde at jeg måtte være litt forsiktig med påføring slik at denne ikke ga meg urenheter på f.eks. bryst/decollete. For noen måneder siden kjøpte jeg inn to nye alternativer innen denne typen produkter og disse er overlegne sammenliknet med Carita’s alternativ. Disse gir både en fin glødende effekt på huden, de inneholder ingen lumske ingredienser som tetter porer, og de tilfører i tillegg huden fukt. At de gir fukt er et stort pluss, for ved bruk av disse trenger man altså ikke å bruke body lotion eller kroppsolje i tillegg. Generelt er jeg veldig fan av produkter som fungerer til flere ulike ting så at disse både gir huden glød og tilfører fukt, gjør de raskt til vinnere i min bok.

Oljene gir like god effekt når det kommer til skimmereffekt, det som skiller dem er hvor fet oljen er og hvor mye fukt produktet gir. I tillegg er de fra ulike merker og har ulik pris, uten at dette har noe å si for effekten av produktet. Begge alternativene er økologiske produkter som selvfølgelig ikke er testet på dyr.

For å få 15% rabatt på disse produktene (inkludert reisesettet), kan dere bruke rabattkode HC15GLOW. Rabattkoden er gyldig frem til 18. mai. 

Terre d'Oc Oriental Fig Sparkling Dry OilTerre d’Oc Oriental Fig Sparkling Dry Oil

Produktet inneholder: Dodecane, sesamum indicum (sesame) seed oil*, mica, caprylic/capric triglyceride**, CI 77491 (iron oxide), parfum (fragrance), prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, opuntia ficus-indica (prickly pear) seed oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil, ascorbyl palmitate, hydrogenated lecithin, tocopherol, CI 75120 (annatto). *Ingredienser av økologisk opprinnelse.

Dette er den letteste oljen av de to. Dette er en tørrolje, det vil si at den ikke virker klissete eller fet og den trekker utrolig raskt inn i huden. Fordi denne er såpass tørr som det den er, overføres ikke produkt til klær og man trenger ikke å vente lenge før man kler på seg etter påføring.

Jeg har brukt denne over hele kroppen, inkludert bryst og rygg hvor jeg lett får urenheter og denne tetter heldigvis ikke porer. Oljen lukter friskt og fruktig og kan brukes både på kropp og i håret. Fordi den har tørrere konsistens enn Acorelle’s glitterolje, fungerer den best av de to til bruk i kombinasjon med solkrem. For best resultat, påfør solkrem først og la den trekke inn i huden før du påfører denne oljen over. Du kan også blande dette produktet i solkrem og andre kroppsprodukter, men fordi dette kan påvirke solfaktoren i solkrem, liker jeg å bruke solkrem og glitterolje hver for seg.

Pris: 299,- (50 ml) hos Greenspirit.no

 

Acorelle Glittering Dry OilAcorelle Glittering Dry Oil

Produktet inneholder: Caprylic/capris triglyceride, helianthus annuus seed oil, hydrated silica, simmondsia chinesis seed oil, mica, titanium dioxide, tocopherol (mixed), iron oxides, parfum, calendula, officinalis flower extract, cananga odorata flower oil, feraniol, limonene, linalool.

Denne oljen er fetere enn Terre d’Oc’s olje og derfor passer den bedre for tørr hud eller for de som liker å tilføre huden mye fukt. Denne bruker jeg når huden min har ekstra for fukt, den er også bedre egnet til bruk alene fremfor bruk i kombinasjon med solkrem eller andre kroppsprodukter. Denne oljen trekker også raskt inn i huden og kan fint brukes både morgen og kveld, men fordi jeg eier begge to, bruker jeg denne til spesielle anledninger om kvelden når jeg ikke har behov for solkrem, og alternativet over i kombinasjon med solkrem. Denne har en litt tyngre lukt og passer derfor bedre til bruk om kvelden eller senere på dagen. Denne skal også virke beroligende og lindrende på sår hud, f.eks. etter barbering.

Pris: 159,- (50 ml) hos Greenspirit.no. For 40,- mer finnes Acorelle gavesett hvor du får både oljen og kroppsskrubb.

 

De gir begge en vakker effekt på huden og siden effekten de gir er nærmest identisk, er jeg glad de har litt ulik konistens slik at de begge er nyttige. Å påføre body lotion først og deretter skimrende olje er noe jeg sjelden har ork eller gidd til å gjøre, og at disse gir en 2-i-1 effekt er derfor supert for mitt bruk. Disse gir heller ingen diskoball-effekt på huden, istedet gir de en vakker, skimrende effekt som er hverken for diskret eller for skrikende. Mannen min la faktisk merke til at jeg hadde brukt disse oljene på ben, og det må bety at de gir fin effekt for han er typisk mann som fortsatt ikke har lagt merke til at jeg har klipt 15 cm av håret mitt.Smile

To vinnere! Spesielt fine til bruk om sommeren, men disse kan selvfølgelig brukes året rundt.

{ 14 comments… read them below or add one }

moncira May 12, 2014 at 11:07

Oooh spennende. Du skriver at den nederste har litt tyngre lukt. Er den så tung at det blir kræsj med parfyme til?

Reply

Elin May 12, 2014 at 20:15

Kjøpte terre doc sin :-D

Reply

MaritBE May 13, 2014 at 10:44

Supre omtaler :-) Har vært nysgjerrige på slike produkter, så supert at du kom med det nå :-) Takk for tipset, som alltid :-)

Reply

Trine May 13, 2014 at 12:58

Illustrasjonsbilde? :) Redd for at jeg synes det blir for disco..

Reply

Hilde Christina June 10, 2014 at 06:18

Det blir absolutt ikke diskoball-effekt, effekten er altfor unik til det. Å ta gode bilder av skimrende produkter er vanskelig, men jeg kan forsøke å publisere et på Instagramkontoen min denne uken: http://instagram.com/HC_hudpleie

Reply

Embla May 16, 2014 at 12:11

Hei!
Når man sliter med akne er det sånn at man må være forsiktig med hva slags produkter man bruker?
Er det produkter som kan gi meg utbrudd? Liker ikke dekke det til fordi jeg er redd for at det bare skal bli verre, men jeg hater også å vise det fram. Prøvde en bb creme en gang og følte at jeg bare ble verre? har du noen svar på dette?

Reply

Jan Erik May 16, 2014 at 14:43

Hei,

Ja absolutt! Foreslår at du bruker søkefeltet og skriver inn “Hudpleie for dummies”. Da får du opp masse nyttige innlegg du kan lese:)

Reply

Hilde Christina June 10, 2014 at 06:00

Hei!
Hele bloggen min handler om dette, jeg tror du vil kunne finne enormt mye nyttig lesestoff her om du søker øverst i søkfeltet. Les innleggserien min “Hudpleie for dummies”, den tar for seg det helt grunnleggende. Kort svar er at du absolutt kan få utbrudd av feil produkter, denne nettsiden er laget nettopp fordi de fleste produktene som skrytes av på markedet faktisk ikke er bra for huden din i det hele tatt, og vil forverre og gi kviser. Les litt rundt, du vil nok få en AHA-opplevelse. :)

Reply

Julie May 19, 2014 at 23:26

Hei Hilde Christina!

Jeg kjøpte nettopp face and bodyscrub på blush. Lurer egentlig på om dette er ”ferske” produkter ?
Jeg leste over noen komentarer for en liten stund siden at du skulle undersøke det når det gjaldt blivakker ? Har du fått snust på det? Er jo snodig men kan jo være fine produkter

Reply

Hilde Christina June 10, 2014 at 05:50

Søk øverst i søkefeltet så får du opp siste innlegg om Blivakker! Både Jan Erik og jeg har kjøpt produkter fra både Blush og Blivakker i det siste og så langt er både Matis og md formulations trygt å handle. Vi får ikke testet oss igjennom alle merkene så klart, men så langt ser det veldig lovende ut. Det er Vakkerhud som selger merkene Evagarden, emerginC osv til Blivakker så de kan du trygt handle fra den nettbutikken.

Reply

Kristin May 22, 2014 at 10:55

Med koden FBRABATT får man Acorelle-gavesettet til bare 49 kroner! Maks et sett per kunde, forståelig nok :)

Reply

Tone June 13, 2014 at 09:40

Hva tenker du om bruk av disse til bryllup? Jeg har jo lyst til at huden min skal se sunn og glødende ut den dagen, men jeg er litt redd for at det kommer til å se tacky ut? Og litt bekymret for flekker på kjolen… Og et siste spørsmål – hvordan tror du disse fungerer på min rosa hud som ikke blir gyllen men rødbrun? Masmasmas ;)

Reply

Hilde Christina June 14, 2014 at 14:10

Hadde jeg visst om disse da jeg giftet meg hadde jeg definitivt brukt dem! :) Spesielt på decollete og skuldre tror jeg disse hadde blitt utrolig fine. Du kan legge flere lag utifra hvor tydelig effekt du vil ha, påfører du bare litt vil det gi en fin og diskret effekt som ikke blir typisk diskoball party-party. De gir ikke en så tydelig/skrikende effekt at resultatet blir tacky, dette er et typisk produkt som synes, men som gir en effekt som er diskret nok til at det ikke er ekstremt åpenbart at du har jukset deg til litt vakrere hud. Flekker i forhold til kjolen kan være et problem, men det kommer selvfølgelig an på hva kjolen er laget av? Jeg ville skaffet et liten stykke stoff i samme materiale og testet først, da er du helt sikker. Jeg har brukt denne oljen mye og ofte og jeg har riktignok ikke merket noe til at den smitter av på klær, til tross for at det er godt over 30 grader hver dag her og fryktelig klamt og svett. Shimmerpartiklene sitter veldig godt på huden etter påføring, du må virkelig jobbe med såpe og vann for å få dem av huden. Jeg mener da shimmeret, ikke oljen. Vi brukte faktisk Terre d’Oc sin olje som badeolje på ferie fordi det var den eneste oljen jeg pakket med og vi var dekket av shimmer etterpå, men hverken sengetøy eller klær ble flekkete eller shimret etterpå. Sjekket raskt plagg jeg hadde med meg og brukte etterpå nå og de er helt fri for shimmerpartikler.

I forhold til hudtone vil jeg tro disse blir fine uansett? De finnes ikke rosatonet så jeg vil se for meg at disse er fine uansett hva slags hudtone man har. Kanskje ikke like fine på fregnete hud, men det kan meget mulig hende jeg tar feil der. Om du tester ville jeg ihvertfall gått for Terre d’Oc, alltid best med den letteste versjonen på en dag som er preget av stress og litt klamme hender. :) Og om du tester, gi meg gjerne tilbakemelding!

Reply

Tone June 14, 2014 at 18:42

Åh, så bra! Da bestiller jeg med en gang, sånn at jeg får prøvd meg litt frem før dagen er her :) Tusen takk for svar! Skal selvfølgelig si fra hvordan det går :)

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: