Selvbruner i ansiktet: Smart eller ikke?

Nyhetsbrev

Selvbruner i ansiktet: Smart eller ikke?

by Hilde Christina on 19. Apr, 2010

in Kroppsprodukter

Tan OrganicFlere har spurt meg om hvilken selvbruner jeg anbefaler til ansikt, her er et innlegg med informasjon om nettopp det! Jeg anbefaler stort sett ikke selvbruner til ansiktet i det hele tatt, og det er flere grunner til det.

Først og fremst, de aller fleste selvbrunere inneholder ingredienser som tetter porer. Dette gjelder det aller meste du finner på Vita, Esthetique (Kicks), Parfymelle, dagligvarebutikker, osv. Prisen reflekterer som regel ikke hvorvidt produktet er trygt for hud som lett får urenheter eller ikke, her er det merket som gjelder, ikke prisen. Den enkleste regelen å huske på er å gå for merker som har trygg hudpleie, men her finnes det også unntak – dessverre.

Det finnes trygge selvbrunere som jeg kan gå god for, ID Bare Minerals/ Bare Escentuals Faux Tan er et eksempel, den kan du fint bruke uten at det betyr tilstoppede porer uken etter. Det samme gjelder Tan Organic, som er en av de få økologiske selvbrunere på markedet. Dessverre virker stort sett alle selvbrunere uttørkende, hvorvidt den du bruker tørker ut huden din vil du stort sett merke etter noen få gangers bruk. Siden størsteparten av befolkningen i Norge er fuktfattige, kan selvbruning gjøre at du får dehydrert eller tørr hud. Uttørking av huden kan gjøre sitt til at du får flere kviser, fordi huden din kompenserer for fukttapet den opplever ved å produsere mer talg enn nødvendig.

Vær også obs på at selvbruner vil gi farge til svarte prikker du allerede har. Grunnen til dette er at de svarte prikkene er åpne komedoner, altså vil en selvbruner gi farge til talget som sitter i poren din. Derfor kan mange få sjokk når de påfører selvbruner og ser seg i speilet dagen etter, plutselig vises sorte prikker enda bedre enn før! Ofte gjør dette sitt til at vi tror at selvbruningen vi bruker gir oss de sorte prikkene over natten, men som regel er det bare snakk om at de sorte hudormene du allerede har, synes bedre. Et annet problem er at selvbruner i ansikt har en tendens til å se flekkete ut fordi det er mange kriker og kroker i ansikt hvor det er lett at selvbruning legger seg ujevnt.

Mitt beste råd er å bruke solpudder dersom du ikke synes du får et godt resultat med selvbruner. Gå for et som ikke tetter porer, så blir du brun og fin uten hudormer eller et skjoldete resultat. Har du acne prone hud (altså hud som lett får urenheter av feil produkter), er det spesielt viktig å være forsiktig med selvbruner i ansikt, er du usikker er solpudder veien å gå.

Håper det besvarte spørsmål dere måtte ha!

{ 39 comments… read them below or add one }

Marion April 19, 2010 at 19:05

Wow, jeg viste ikke dette…. (ikke at jeg bruker selvbruning)
Takk HC, nå kommer jeg aldri til å prøve dette! :heart: :heart: :heart:

Reply

Linn April 19, 2010 at 19:25

bruker solpudderet “Toofaced” etter anbefaling av deg:) Det er helt fantastisk!! Elsker den naturlige brunfargen det gir og at det er helt matt. Måtte prøve meg frem med litt forskjellige koster for best mulig påføring

Reply

kristin April 19, 2010 at 19:32

Tror ikke jeg vil bruke selvbruner i ansiktet nei. Kan bare bruke litt solpudder de dagene man vil ha litt ekstra farge :)

Reply

camilla April 19, 2010 at 20:26

:-? Hva i alle dager er gale med chanel da….?

Reply

Hilde Christina April 19, 2010 at 20:35

camilla: Ingrediensene er ikke gode.

Reply

Mari April 19, 2010 at 21:14

bra innlegg:)
bruker ikke mer selvbruner i ansiktet, pga de viser porer mer og får en stgg selv med i.d sin selvbruner

Reply

Mari April 19, 2010 at 21:15

*stygg

Reply

Tine Simonsen April 19, 2010 at 21:30

Hvordan vet jeg om mitt solpudder dekker til porene mine?
Har egentlig problemhud (hatt det siden jeg var ti år, er 17..) men nå er den så å si plettfri, men er utrolig nøye med oljer osv.. men så lenge det er i pudderform er jeg ikke så nøye, er det dumt?

Mvh Tine :-)

Reply

Hilde Christina April 19, 2010 at 22:01

tine: Søk etter “trygge makeupmerker” så får du opp innlegg med info!

Reply

Line :-) April 19, 2010 at 22:04

hvordan får du til en fin overgang i fargen fra kroppen til ansiktet, når du ikke bruker selvbruner i ansiktet?
Ser for meg at det vil se noe merkelig ut ;)

Reply

Hilde Christina April 19, 2010 at 22:05

Line: Solpudder?

Reply

Line :-) April 19, 2010 at 22:14

hehe, joooo… men vil likevel ha en jevn og fin overgang, og det får jeg ikke til ;)

Reply

Hilde Christina April 19, 2010 at 22:17

Line: Aldri hatt noe problem med det selv, er bare å øve på påføring og bruke skikkelig kost så funker det fint.

Reply

Lipa April 19, 2010 at 22:51

:-) Jeg har lært. :-) har lagt Chanel-kremen på hylla og brukt solpudder den siste uken. Tidligere hadde jeg ganske tørr hud på nesen, og det har blitt mye bedre allerede! Bra poeng også med sorte prikker. ..

Reply

Juli April 19, 2010 at 23:09

Bruker Declor sin,den er ganske oljete så huden blir ikke så tørr som med andre selvbrunere jeg har prøvd. Jeg liker selvbruner for jeg er veldig aktiv, er ute i all slags vær,trener mye og da fungerer selvbruner bra. Tar litt solarium og skrur av ansiktsolen så da trengs det litt juks i ansiket.

Reply

LIpa April 19, 2010 at 23:54

Solarium tørr jeg ikke ta lenger, det er vel skikkelig fy-fy for huden?

Reply

Hilde Christina April 20, 2010 at 00:03

Solarium er for de som tenker så langt nesa rekker tenker jeg vi sier :D Det er FYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY for huden, ja.

Reply

Nina April 20, 2010 at 10:56

Oj det viste jeg ikke! Har nettopp kjøpt masse produkter som ikke blokker porer og trodde jeg var kjempeflink….det var jeg tydeligvis ikke siden Clarins bronzer blir brukt opptil flere ganger i uka :S
Har du et solpudder å anbefale som er mineralpudder?

Reply

Gro April 20, 2010 at 14:01

:music:

Reply

Tine April 20, 2010 at 18:08

Men hva mener du om slike kremer beregnet for ansiktet, som har litt selvbruning i seg (fra trygge merker selvsagt). Tenker da på kremer som skal gi en gradvis farge. Vurderer selv om jeg skal prøve en av disse, Decleor hydrating self-tanning milk spf 8 og Xen-Tan Face Tanner Luxe

Reply

Vilde April 21, 2010 at 21:08

Jeg kjøpte meg for litt siden Clarins Liquid Bronze Self Tanning (jaa.. liker å se litt fresh ut i blant. Shoot me. :P ) fra FeelUnique og den står at er non-comedogenetic. Jeg sjekket også ingrediensene. Det verste var vel butylene glycol, men det stod et stykke ut i lista så regner med at det er mindre enn 5%. Kan man stole på denne? Siden det står at den er allergi-testet og non-comedogenetic.

Reply

Hilde Christina April 21, 2010 at 21:12

Vilde: Njet. Har fått urenheter av mange “non-comedogenic” produkter selv.

Reply

Vilde April 21, 2010 at 21:27

Så skuffende… Jaja, da åker den rett i søpla. Ikke noe vits i å motarbeide seg selv. Ser foruten det at jeg ikke bare sliter med huden, men med ekstra-stavelses-syndrom også. :P

Reply

Line :-) May 12, 2010 at 21:50

Jeg har funnet en selvbruner som duger i ansiktet :)
Tørker ikke ut huden min i det hele tatt, og jeg (med min fete hud som får utbrudd av hva som helst) har ikke fått en eneste kvise av den!!! ikke synes jeg de sorte prikkene blir mer tydelig heller. Lett å påføre, jevnt og fint resultat :)
Det er jan marini sin, og den inneholder glycol syre.
I`m in loooooove :inlove:

Reply

Liv May 26, 2010 at 22:09

Jeg har brukt mye selvbruner i ansiktet, helt til huden sa nok ,jeg fikk eksem av selvbruneren til slutt. Selv om jeg byttet til andre merker så fikk jeg eksem så snart jeg begynte på igjen. Nå har jeg sluttet med selvbruner og eksemen er helt borte.

Reply

Ida May 29, 2010 at 02:11

jeg bruker selvbruner fra pitsbuin, Jeg får en helt jevn brunfarge også i ansiktet. Men husk å rense og skrubbe huden godt først! Av alle de jeg har prøvd så er jeg mest fornøyd med den fra pitsbuin :-))

Reply

jeanette June 1, 2010 at 19:00

hei har prøvd flere merker på selvbruning på kroppen. bla, tan can, en fra bodyshop og dove sin bodylotion med selvbruning. reagerer på alle, fr røde prikker som ligner soleksem og det klør som faen. har du noen peiling på om det er noen selvbrunere som ikkje har det stoffet eg så tydeligvis ikkje tåler eller ka det kan være? takk for svar:D:D:D

Reply

maria May 26, 2011 at 18:57

Hei. Vet at dette er et veldig gammelt inlegg, men spør likevel (dette kom opp når jeg googlet selvbruner i ansikt;)

Jeg har hørt at bruk av selvbruning fører til at man ikke blir naturlig brun i solen, fordi selvbruningen ødelegger pigmentene i hudlaget eler noe i den dur. Trodde først ikke den døyt på det, men har i det siste merket at mens kroppen min blir svært brun når jeg soler meg, forblir ansiktet mitt like blekt. Det tar i allefall KJEMPELANG tid. Jeg bruker solfaktor, men man skal vel få litt farge likevel?

Håper på svar fra en ekspert!

Reply

Hilde Christina May 27, 2011 at 08:36

Nei, det er bare tullball :) Myte deluxe! Det er ingenting i selvbruner som kan skade pigmentene du allerede har i huden, men det går fint an at ansiktshuden ikke får farge like lett som kropp. Jeg får f.eks. ALDRI farge på bena, uansett hvor hardt jeg prøver! Bryst og armer derimot, blir brune uten at jeg ønsker det selv. Så sånn sett kan det variere :)

Reply

Silje B June 2, 2011 at 10:47

Hei hei

Jeg har bestilt meg decleor self tanning milk natural glow, men hva tenker du om bruk av den? jeg liker jo helst å bruke dagkrem med faktor i sommerhalvåret så vil helst ikke bruke den som dagkrem. Men er redd den kan bli for lett å bruke som nattkrem, går det an å bruke essens fra decleor under tror du? Og eventuelt andre serum, bruker Matis sitt for uren hud. Jeg vil ikke være veldig brun bare ha litt glød, hakket mørkere enn jeg er kanskje, og jeg soler meg ikke :) Så jeg skal ikke bruke den hver dag uansett :-)

Reply

Hilde Christina June 2, 2011 at 12:19

Du tenker å bruke en selvbruner som dag- eller nattkrem..? Hæ?

Reply

Silje B June 2, 2011 at 12:39

Ehm nei..Jeg tenker å bruke den som en selvbruner? Men lurte på når det var best å påføre den. Men jeg får bare prøve meg fram!

Reply

Hilde Christina June 2, 2011 at 12:44

Aha. Det spiller ingen rolle, men påfør den på rent ansikt om du absolutt må bruke selvbruner i ansiktet.

Reply

Silje B June 3, 2011 at 18:55

Takker og bukker :-)

Reply

Karine January 25, 2012 at 21:04

Det er så bra du skriver om slikt! :-D Om man skulle være så dum å bruke selvbruner i ansiktet mot dine råd, vil det jevne ut hudtonen noe? :-)

Reply

Hilde Christina January 26, 2012 at 14:04

Nei, det vil det nok ikke, det vil gjøre det motsatte.

Reply

Mari July 11, 2013 at 21:38

Hva tror du om Matis sin selvbruningskrem til ansikt? Har kjøpt den, bruker den kanskje en gang i uka eller sjeldnere.

Reply

Hilde Christina July 14, 2013 at 10:04

Er ikke fan av noen form for selvbruning til ansikt, ikke engang de som er tilpasset ansiktet. Det kan hende det fungerer bra, min erfaring er at det ikke er spesielt fint eller lurt.

Reply

Mari May 31, 2014 at 00:04

Kan i hvert fall si at den gir en fin og jevn farge, særlig når jeg har brukt Md-skrubben først. Har ikke sett noen urenheter av den enda. :-)

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: