Nyhetsbrev

Selvbruner i ansiktet: Smart eller ikke?

by Hilde Christina on 19. Apr, 2010

in Kroppsprodukter

Tan OrganicFlere har spurt meg om hvilken selvbruner jeg anbefaler til ansikt, her er et innlegg med informasjon om nettopp det! Jeg anbefaler stort sett ikke selvbruner til ansiktet i det hele tatt, og det er flere grunner til det.

Først og fremst, de aller fleste selvbrunere inneholder ingredienser som tetter porer. Dette gjelder det aller meste du finner på Vita, Esthetique (Kicks), Parfymelle, dagligvarebutikker, osv. Prisen reflekterer som regel ikke hvorvidt produktet er trygt for hud som lett får urenheter eller ikke, her er det merket som gjelder, ikke prisen. Den enkleste regelen å huske på er å gå for merker som har trygg hudpleie, men her finnes det også unntak – dessverre.

Det finnes trygge selvbrunere som jeg kan gå god for, ID Bare Minerals/ Bare Escentuals Faux Tan er et eksempel, den kan du fint bruke uten at det betyr tilstoppede porer uken etter. Det samme gjelder Tan Organic, som er en av de få økologiske selvbrunere på markedet. Dessverre virker stort sett alle selvbrunere uttørkende, hvorvidt den du bruker tørker ut huden din vil du stort sett merke etter noen få gangers bruk. Siden størsteparten av befolkningen i Norge er fuktfattige, kan selvbruning gjøre at du får dehydrert eller tørr hud. Uttørking av huden kan gjøre sitt til at du får flere kviser, fordi huden din kompenserer for fukttapet den opplever ved å produsere mer talg enn nødvendig.

Vær også obs på at selvbruner vil gi farge til svarte prikker du allerede har. Grunnen til dette er at de svarte prikkene er åpne komedoner, altså vil en selvbruner gi farge til talget som sitter i poren din. Derfor kan mange få sjokk når de påfører selvbruner og ser seg i speilet dagen etter, plutselig vises sorte prikker enda bedre enn før! Ofte gjør dette sitt til at vi tror at selvbruningen vi bruker gir oss de sorte prikkene over natten, men som regel er det bare snakk om at de sorte hudormene du allerede har, synes bedre. Et annet problem er at selvbruner i ansikt har en tendens til å se flekkete ut fordi det er mange kriker og kroker i ansikt hvor det er lett at selvbruning legger seg ujevnt.

Mitt beste råd er å bruke solpudder dersom du ikke synes du får et godt resultat med selvbruner. Gå for et som ikke tetter porer, så blir du brun og fin uten hudormer eller et skjoldete resultat. Har du acne prone hud (altså hud som lett får urenheter av feil produkter), er det spesielt viktig å være forsiktig med selvbruner i ansikt, er du usikker er solpudder veien å gå.

Håper det besvarte spørsmål dere måtte ha!

{ 39 comments… read them below or add one }