ID Bare Minerals Matte Foundation SPF 15 – Omtale

Nyhetsbrev

ID Bare Minerals Matte Foundation SPF 15 – Omtale

by Hilde Christina on 27. Sep, 2009

in Omtaler

7538182

Dette er altså ID Bare Minerals / Bare Escentuals nye foundation uten bismuth oxychloride!

Så vidt jeg vet finnes ikke denne makeupen i Norge enda, jeg kjøpte min på prettyskin4less.com.

Dekkevnen på denne makeupen en bra. Ikke så bra som f.eks. Tikei, men bedre enn Erth Minerals.

Den skal holde huden matt hele dagen, og det gjør den også. Nå sliter ikke jeg merkbart med blank hud, så noe ekstremtesting får jeg ikke utført, men den gjør jobben sin bra.

Den har logisk nok en ganske tørr konsistens og den “setter seg” på huden utrolig raskt. Når du har påført har du påført, om det var forståelig. Det er vanskelig å jevne ut overganger eller blende noe, for den fester seg veldig raskt. Vet ikke noen bedre måte å forklare det på, håper det var forståelig.

Holdbarheten er god, men jeg synes huden min blir litt seig etter noen timer. Den ser ikke seig ut, den bare føles slik.

Med min fuktfattige hud MÅ jeg bruke fete kremer under, ellers føler jeg meg stram i maska. Jeg merker også at ved langvarig bruk blir det for mye for min fuktfattige hud, det dukker opp tørre områder her og der.
Etter påføring ser jeg også at nesa mi ser flassende ut, som den alltid gjør når jeg bruker noe som er for uttørkende.

Etter halvannen ukes testing med denne merket jeg at huden min sa hurra da Tikei ble påført isteden.

Den gir riktignok en matt og fin finish, fargen 1.2 Fairly Light er fortsatt veldig passende til min hudtone.
Den skal visst også forminske porer, men jeg er usikker på om dette er etter langvarig bruk eller en umiddelbar effekt. Jeg har ihvertfall ikke merket noe til mindre porer eller vakrere hud.

For meg er ikke denne så passende, rett og slett fordi den er for uttørrende for min fuktfattige hud. Jeg er ikke så fuktfattig nå som jeg var tidligere, så om du er av den fuktfattige typen (haha), ville jeg gått for noe annet. Har du derimot fet hud, som lett blir blank og som ikke er fuktfattig, go for it.

Produktet fåes billigst hos Feelunique.com!

3 lippies

{ 27 comments… read them below or add one }

Stine Marie September 27, 2009 at 16:04

Da er den kansje noe for meg. Blir veldig fort blank. Den må prøves ut :-))

Reply

Kristine September 27, 2009 at 16:31

Helt enig i det med at den setter seg fort. Jeg opplevde at den ble litt “kakete” også jeg pga dette. Ikke et produkt jeg ble spesielt fornøyd med. Jeg endte med å kjøpe en stor boks Tikei isteden. Takk for en super blogg/nettside forresten. Jeg har plukka opp masse supre tips herfra, og huden min, den takker deg også!

Reply

Cecilie September 27, 2009 at 16:32

Hvis jeg bruker medium beige i id. Hvilken farge tror dere det blir i tikei?

Reply

Astrid September 27, 2009 at 16:54

Dekker den nye dårlige enn den gamle ID?
Er vel en stund siden du brukte den gamle ID foundation, HC, men noen andre som vet? Takker forresten for super omtale. :-D

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 17:14

Ja, jeg synes den dekker dårligere. Må bruke mer tid med denne for å få god dekkevne.

Reply

Tanja September 27, 2009 at 18:03

Denne fungerer veldig bra for meg som har blandingshud, så stemmer nok at de med fet hud /blandingshud heller bør bruke denne. Er bare dekkevnen, som nevnt, jeg føler for å klage på, og jeg har brukt den originale fast helt fram til jeg fikk denne for ca 1 måned siden. Panna er dessuten matt dagen lang nå i motsetning til før.

Etter som at jeg ikke fant en match i Tikei sin (mulig pga at jeg hadde litt farge den gang), så tror jeg at jeg skal gå for denne framover. Vil ikke ha noe med bismuth i :smug:

Reply

Silje September 27, 2009 at 18:27

Cecilie: jeg bruker også Medium Beige i Id, og planlegger å gå over til Tikei (takket være Hilde Christina:P ). Aner heller ikke hvilken tone jeg skal bruke, da jeg kjøpte Id hjalp damen i salongen meg med å finne en perfect match. Men Tikei har jo slike prøver til 10 svenske kroner (billig!!!), så det er nok lurt å prøve seg litt frem=)

Reply

Lisbeth September 27, 2009 at 19:28

Tanja; om du ikke finner en farge som er akkurat riktig for deg, kan det være et tips å blande to evt flere Tikei farger (eller evt andre merker) slik at du får akkurat din perfekte match – det har jeg selv gjort flere ganger – fint også om sommeren etter som man oppnår mer farge i ansiktet når man soler seg :-)

Reply

anna September 27, 2009 at 19:30

har du helt sluttet med everyday minerals? jeg som husker du var helt everyday minerals -“frelst” :D
jeg bruker everyday minerals nå, og synes det er kjempe bra!
hvis du har sluttet, hvorfor? : )

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 19:39

Bruker EM iblant også, men Tikei synes jeg er enda bedre så derfor byttet jeg :)

Reply

Nette September 27, 2009 at 19:37

hmm klarer ikke helt å bestemme meg .Men tror jeg liker evryday bedre enn tikei .. I id brukte jeg light ,evryday passer sunkissed fair, tikei bruker jeg p2 som vil passe til vinteren :)

Reply

Nette September 27, 2009 at 19:46

prøvde øyeskygger fra Tikei og minerallissmia men ble skuffet..
EM sine er mye bedre :) mer pigmentert synes jeg .

Reply

Mina S. September 27, 2009 at 19:57

MEH! Hadde høøøøye forventninger til denne. Den andre ”gamle” er så fiin på meg, fordi den .. fukter(? eller noe sånt..) de tørre flekkene mine, men pga bismuthen så kan folk nesten speile seg i panna mi :D

Reply

Tanja September 27, 2009 at 20:38

Lisbeth: Ja, jeg blandet ulike fra Tikei, men fikk ikke den rette nyansen. Litt kjedelig siden Tikei ikke bruker bismuth, men nå så har jo ID kommet med denne:-)

Reply

H Victoria September 28, 2009 at 01:30

Uff, likte ikke denne sånn VELDIG godt jeg heller, men elsker at det er solfaktor i den!:)

Reply

Moa September 28, 2009 at 09:41

Prettyskin4less.com hadde prøvetilbud på denne, så jeg bestilte meg en prøve og betalte bare porto. :-)
Jeg har den feteste huden EVER, tilogmed meow har begynt å bli litt udugelig i det siste. :-P
Dumt at man ikke fikk se hvordan fargene så ut på bilde, måtte bare satse på den lyseste.

Reply

heidiamaria September 28, 2009 at 11:27

opplysning : jeg bestilte min bare id tan matte foundation fra prettyskin4less den 14 september.. men fikk beskjed den 22 sept at de ikke hadde den inne og at de ventet på leverandøren sin..
Jeg hadde allerede da fått beskjed om at varen hadde shippet og jeg var blitt belastet for denne varen .. :(

Reply

Hilde Christina September 28, 2009 at 14:15

Heidimaria: Du la jo inn en forhåndsbestilling vel? Det gjorde jeg, og varen ble ikke shippet før lenge etterpå.

Reply

Marianne September 28, 2009 at 22:06

Takk for omtale :) Tror nok ikke jeg gidder å prøve denne. Fant aldri riktig farge på ID, og med den prisen, så gidder jeg ikke å prøve heller :) EM holder i massevis!

Gleder meg til omtalen på Sheer Cover, jeg :D (eller hva det TV-shop-greiene hette)

Reply

heidiamaria September 28, 2009 at 23:24

HildeC: Er ikke helt sikker på det.. Jeg bestilte, betalte og fikk beskjed om at varen var shippet samme dagen. Det var som sagt ikke før etterpå at jeg fikk beskjed om at de ikke hadde varen :-( , men at de skulle sende den så snart de hadde fått den..(+ noen samples/gaver som plaster på såret.. )

Bare å vente i spenning nå altså.. Har fet/blank hud og håper at denne foundation kan gjøre underverker for meg!

Reply

Hilde Christina September 28, 2009 at 23:41

Hmm, da har de helt sikkert gått tomme :-/

Reply

Nicole K. C. Henjum April 11, 2010 at 17:16

Har nettopp bestillt denne, og gleder meg til å prøve med min fete hud. Jeg bruker allerede den nye Original formulaen til I.D som klart har blitt forbedret, og er i grunn fornøyd med den, men desverre klarer den ikke i samarbeid med Mineral Veil engang å holde panna og nesa mi matt gjennom hele dagen. Derfor håper jeg virkelig på den Matte Formulaen. Forhåpentligvis er Fairly Light lik i begge formulaene så jeg kan bruke matte på nese, panne og hake og bruke den vanlige i resten(Dette skal prøves! :D ). Har ikke fuktfattig hud så matte er sikkert bra i hele ansiktet uansett om mitt lille “prosjekt” ikke går :)

Reply

Marit August 1, 2011 at 08:09

Kan man ved bruk i et par måneder få oljete hud av denne? Den virket så fint til og begynne med, men nå får jeg et seriøst lag med olje i t-sonen i løpet av dagen. Har ikke byttet ansiktskrem eller annet i løpet av denne tiden heller, så derfor lurer jeg på om det kan være pga. denne. Noen erfaringer med lignende?

Reply

Hilde Christina August 1, 2011 at 08:45

Absolutt. Denne virker veldig uttørkende på min hud, så over lang tid får jeg blank hud fordi huden min forsøker å kompensere for fukttapet den opplever. Bruk heller en makeup som ikke virker så uttørkende, så skal det bli bedre.

Reply

Isabella September 29, 2011 at 13:08

Hei! Jeg har veldig lyst å kjøpe dette pudderet, men visste ikke om jeg skulle velge den orginale eller den matte typen. Jeg er usikker på hva slags hudtype jeg har. Siden til vanlig tar jeg på fuktighetskrem, så foundation og deretter et gjennomsiktig pudder. Jeg merker også at etter en dag på skolen så er all sminken min borte, det ser helt forferdelig ut! Men hvis jeg dropper fuktighetskremen kan tørre flekker komme fram! Så jeg vet ikke helt hva jeg skal velge? Og har du noen tips til hvordan jeg kan få sminken til å holde lengre? :) Uten å putte så mye på huden min, vil ikke få så masse kviser og tette porene mine..

Reply

Hilde Christina September 30, 2011 at 19:18

Virkelig? Du skal mase etter EN dag når jeg sitter på Hawaii på ferie…? Finn svar et annet sted, jeg er allergisk mot mas.

Reply

Mari January 8, 2012 at 20:32

Jeg syns denne har bedre holdbarhet på huden enn Tikei, som jeg brukte i et og et halvt år før jeg prøvde id matte.

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: