Nyhetsbrev

Blivakker.no – Omtale av nettbutikk

by Hilde Christina on 21. Jan, 2015

in Omtale av nettbutikk, Shopping

Netthandel og kjøp av produkter på nett er noe jeg virkelig anbefaler, du kan spare tusenvis av kroner på nettkjøp. De fleste nettbutikkene der ute i dag kan man stole på at driver på ærlig vis, men jeg vet at det fortsatt er mange som er skeptiske til nettkjøp, ofte fordi prisene er så lave at man tenker at produktene som selges må være falske. Det stemmer ikke, prisene er i Norge skyhøye sammenliknet med prisene i resten av verden og at et produkt er billig i en nettbutikk, betyr ikke at produktet ikke er ekte.

Jeg har lenge, også da jeg bodde i Norge, holdt meg til kjøp fra utenlandske nettbutikker som Feelunique.com, Allbeauty.com og Lookfantastic.com, for å nevne noen av mine favoritter, men nå som jeg har knyttet samarbeid med en rekke norske nettbutikker, er det på tide å publisere flere omtaler av de kjente og litt mindre kjente nettbutikkene der ute.

Fordi jeg selv bor i USA og ikke får vurdert leveringstid til Norge, vil det være Jan Erik som tar seg av testing og omtale av nettbutikkene. Vi handler produkter fra butikken vi ønsker å teste, deretter vurderes nettbutikken utifra produktutvalg, leveringstid, kundeservice, layout på siden, hvor enkelt det er å legge inn en ordre osv. Vi kommer til å vurdere alle nettbutikkene jeg har samarbeid med, da det er disse nettbutikkene jeg stoler på og kan gå god for. Jeg får ofte spørsmål om en nettbutikk jeg anbefaler kan stoles på og vit at jeg aldri danner samarbeid med nettbutikker som ikke driver på ærlig vis. Jeg har blant annet ungått samarbeid med Blivakker.no i årevis, nettopp fordi det var så mange som klaget på denne nettbutikken. Nå har jeg drevet research og handlet stikkprøver fra denne nettbutikken så lenge at jeg kan anbefale den videre, derfor har Jan Erik vært vanlig kunde og testet nettbutikken for omtale.

Flere omtaler av nettbutikker kommer!

 


 

Blivakker

Blivakker.no – Norsk nettbutikk med bredt utvalg

Å bli introdusert for en ny nettbutikk og deretter skulle handle fra den er alltid noe jeg synes er skummelt. Får man det man betaler for, er det ekte vare og hvordan er kundeservicen hvis jeg skulle støte på et problem? Det er mye man er usikker på, og ofte er det få svar å med mindre man er godt kjent med Google.

Blivakker.no er en av Norges største nettbutikker for kosmetikk, dilldall og en rekke andre artikler. Produktene er billige, fåes ofte i salongstørrelse og frakten er gratis. Dette er nok til å bli skeptisk slik jeg ser det og i 2014 og spesielt de siste månedene har jeg derfor i samarbeid med Hilde Christina testet denne nettbutikken sporadisk og fokusert på hudpleieprodukter som jeg kjenner godt til, men også bestilt noe hårprodukter, da fra merket Joico.

Designet til blivakker er stilrent, men litt feminint (rosa/lillatoner). Det er lett å navigere seg rundt og søkefunksjonen blir flittig brukt da jeg ofte synes det er letteste måte å finne frem til et spesifikt produkt. Kategoriene er delt inni alt fra hår, hud, kropp, dufter, etc, og innenfor kategoriene kan man deretter søke etter merker. Det kan ta litt tid å sette seg inn i opplegget første gang man besøker nettsiden, men etter fem minutter er du allerede profesjonell på produktsurfing. Utvalget er stort og blivakker pleier som regel å ha de fleste av seriene merkene innenfor merkene som selges. Fra tid til annen mangler det noen produkter noe jeg spesielt har lagt merke til at skjer innenfor Dermalogica, men det pleier som regel å dukke opp fortløpende, og når det mangler noe er de flinke til å fjerne produktene kontinuerlig for så å legge det ut igjen når det igjen er på lager.

For å handle på nettsiden kan men enten registrere seg eller handle som gjest. Jeg anbefaler å registrere seg da det er lettere å holde styr på ordrene sine og registrering er gjort på under fem minutter. Betaling foregår enten via bankkort, fakturering hvor du da kan utsette betalingen i 14 dager (velger du dette alternativet kommer det et gebyr på 29,-), delbetaling eller forskuddsbetaling.

Leveringstid er 1-3 virkedager, avhengig hvor du er i landet. Produktene sendes fra Kristiansand og leveringen er alltid gratis. De leverer over hele landet utenom Svalbard, Jan Mayen og Bjørnøya. Bestiller du en pakke som passer i postkassen leveres den som oftest direkte, men bestiller du mer som må pakkes i en større eske, må pakken hentes på nærmeste postkontor. Alle pakker jeg har bestilt har hatt pakkesporing både på mail og SMS noe som gjør hele leveringen behagelig og lett å holde oversikten over. Jeg har alltid mottatt pakkene mine innen den tredje dagen, så leveringstid er absolutt innenfor hva jeg forventer.

Så til spørsmålet de fleste lurer på: Er produktene ekte? Etter min erfaring, JA det er de definitivt. Jeg har ikke hatt noen dårlige erfaringer med blivakker.no det siste året og det er faktisk her jeg nå bestiller min favorittprodukter innenfor emerginC og noe fra Matis. Joico shampoo, diverse kroppsprodukter, artikler fra Tweezerman og dusjsåper har også blitt kjøpt inn og alt har vært tilsvarende produkter jeg har kjøpt i salong eller bestilt fra trygge utenlandske nettbutikker tidligere.

Utifra det jeg har forstått driver blivakker med parallellimport som kort forklart vil si at de kjøper inn produktene fra andre land i EU, kutter ut mellomleddene og derfor kan redusere prisene. Det er jo noen stor overraskelse at prisene i Norge på produkter er dyrere her enn i andre land og heldigvis er man garantert at produktene i det minste kommer fra markedet i Europa da det er ulovlig å importere produkter inn til Norge fra f.eks USA eller Asia.

Jan Eriks konklusjon

Alt i alt er jeg fornøyd med nettbutikken og det er faktisk en av de raskeste nettsidene jeg har vært borti når det kommer til frakt og ikke minst service når jeg har lurt på noe med levering, verifisering av produkter og lignende. Blivakker har tilbud på produkter ganske ofte og det er alltid noe billig man får lyst til å handle.

Det skal nevnes at jeg for mange år siden kjøpte produkter fra blivakker som jeg hadde dårlige erfaringer med noe som gjorde at jeg i lang tid var skeptisk til å handle fra denne nettsiden, men etter dette året har jeg hittil ikke kommet over noen dårlige varer og kommer til å forsette å bruke denne nettsiden som et av mine faste “go-to” steder for å handle hudpleie, så det blir en toppscore fra min side.

Hilde Christinas konklusjon

Blivakker.no sender naturlig nok ikke varer til USA, derfor har jeg aldri fått testet denne nettbutikken på samme måte som Jan Erik, men jeg har handlet mange produkter til adresser i Norge, da med andre navn enn mitt eget bare for å være ekstra sikker på at jeg ville bli behandlet som en vanlig kunde.

Jeg var veldig kritisk til denne nettbutikken tidligere, faktisk skrev jeg flere innlegg hvor jeg anbefalte at alle burde holde seg unna denne nettbutikken og den gang var det også enormt mange negative erfaringer rundt denne nettbutikken. Husk at en nettbutikk som denne vil få mer negativ omtale enn f.eks. Vakkerhud.no, det er naturlig fordi Blivakker.no virkelig er en gigantisk stor nettbutikk, mens Vakkerhud.no fortsatt er ganske små.

Jeg kan ikke uttale meg om hvorvidt Blivakker har endret noe som har gjort at de ikke lenger får så mye negativ omtale som de gjorde tidligere, men jeg ser mye mindre av negative opplevelser nå enn det jeg gjorde for noen år siden, og dette er absolutt en nettbutikk jeg kan anbefale og gå god for!

 

Vår vurdering

4smiley

 

 

 

 

Gi gjerne tilbakemelding og fortell oss om deres erfaringer – både på godt og vondt!

{ 33 comments… read them below or add one }

Ingrid January 21, 2015 at 11:03

Takk for omtale. Jeg håper det kommer fler av denne sorten. Jeg bestilte nylig en Decléor nattkrem fra BliVakker og den er helt fin. For noen år siden fikk jeg en Joico hårkur som jeg tror var falsk på grunn av funky lukt og konsistens. Ikke en nettbutikk jeg bruker mest, men jeg har stort sett vært fornøyd de gangene jeg har brukt den. Flott at den nå er “klarert” hos deg.:)

Burde du ikke opplyse om affiliate-lenker i innlegget da dette er noe du tjener penger på?

Reply

Hilde Christina January 21, 2015 at 13:17

Jeg merker ikke innlegg med dette fordi denne nettsiden er jobben min, og jeg har samarbeid med stort sett alle de kjente nettbutikkene. Skulle jeg merket alle innleggene hvor det brukes affiliate linker så ville hvert eneste innlegg blitt merket og det vil se såpass rotete ut at jeg heller har valgt å legge informasjon om hvordan jeg tjener penger under FAQ øverst på siden. Jeg kan i teorien tjene penger på absolutt alt du ser på denne nettsiden, men fordi jeg ønsker å drive denne nettsiden i mange år enda så er ikke det en tillit jeg misbruker, innholdet i artiklene mine er de samme uansett, affiliate linker eller ikke.

Reply

Elizabeth January 21, 2015 at 11:08

Jeg har handlet 2 ganger fra Blivakker.no i de siste månedene.Og jeg har vært veldig fornøyd med leveringstid,kundeservice,vareutvalg og pris =)Salongstørrelser på produkter liker jeg veldig godt=)

Reply

Mia January 21, 2015 at 15:06

Jeg var i utgangspunktet svært skeptisk til blivakker.no, men har handlet der noen ganger etter at siden fikk godkjentstempel av Hilde Christina og jeg må si at jeg er godt fornøyd

Reply

HC-mamma January 21, 2015 at 15:09

Jeg har handlet fra Bli Vakker flere ganger både under eget navn og gjennom en venninne. Vi har vært topp fornøyde hver gang! Nettbutikken er oversiktlig og logisk oppbygget, leveringen er rask, produktene er godt pakket uten å være overemballert, og prisen har vært ca halvparten av butikkprisen her i Norge. Og viktigst av alt: Produktene er de gode gamle jeg har brukt i årevis. Aldri noe tull med noe, så hvis det er flere “halvgamle skrukketroll” som har lyst til å prøve, men kvier seg: Hopp uti!
Og jeg tjener ikke noe på denne kommentaren!

Reply

Hilde Christina January 31, 2015 at 12:02

Kan hende noen vil si du indirekte tjener på dette siden du er i slekt med meg! :p Neida, men takk for erfaring!

Reply

Maria January 21, 2015 at 16:33

Jeg har handlet MYE på blivakker.no og jeg er super fornøyd!=) Bestilt og fått produkter etter veldig kort tid, fri frakt og god service! Helt topp!=D

Reply

Jannicke January 21, 2015 at 21:13

Har handlet fra blivakker stort sett hver måned i flere år nå. Vært veldig fornøyd stort sett, men et par unntak. Tror det er ca 2 år siden jeg kjøpte joico k-pak hårkur, men var merkelig i konsistens ( skilt seg litt, litt klumpete) og lukt. For noen år siden kjøpte jeg også en uparfymert bodylotion fra dermalogica som luktet helt forferdelig (samboeren truet med at han ikke ville sove på samme rom som meg hvis jeg fortsatte å smøre meg med den). Hadde ikke prøvd disse to fra før, så vet ikke hvordan de skal være i utgangspunktet. Før jul nå kjøpte jeg ny md rens, som jeg synes lukter litt svovel (litt som råtne egg), noe jeg ikke kan huske at dette produktet har luktet når jeg har hatt det tidligere. Men jeg handler som sagt MYE der, og har handlet produkter der som jeg først har kjøpt hos hudpleiere (bla. fra Dermalogica, md, emergin c), uten å merke noen forskjell. Og de unntaka hvor jeg har skrevet om her, har jeg vært for lat til å gjøre noe med det/klage, og det er jo bare min egen feil. Pakkene kommer alltid innen få dager.

Reply

Silje January 22, 2015 at 09:32

Ble litt letter nå! La inn en bestilling her i går. Skulle egentlig bare ha hårspray, men fant selvfølgelig et par andre ting også. Blandt annet så hadde de litt MD produkter igjen, så solkremen for ansikt ble også klikket hjem. Jeg har slitt med å finne en annen solkrem jeg virkelig liker, så da var det virkelig deilig å finne denne igjen! Declor sin blir alt for feit for meg, desverre. I år har jeg brukt phytomer sin. Den synes jeg er ganske grei, men ikke det samme som MD.

Med andre ord er det bare å glede seg til pakke i posten :)

Reply

Mari M January 22, 2015 at 12:32

Jeg har så langt bare gode erfaringer med blivakker – har ikke bestilt så mye derifra, men har kjøpt blant annet EmerginC Phytocell Cream, MD-serum og Joico-produkter og er utvilsomt fornøyd så langt. Hjelper også veldig på at prisene er såpass lave som de er! :)

Reply

Lise January 22, 2015 at 16:05

Jeg har bestilt massevis av produkter fra BliVakker de siste 2 årene (lommeboka er ikke venn med meg lenger), og jeg har kun positive erfaringer med produkter, service og levering. Tommel opp!!

Reply

Christina January 22, 2015 at 16:21

Jeg har tidligere bestilt et produkt fra blivakker.no som var rar i konsistensen, dette var i “samme periode” som du la ut innlegget om at det var falske produkter, siden har jeg har derfor latt vær å kjøpe andre ting enn hårstrikker osv. Så fikk de inn emerginC, og etter din anbefarling har jeg av og til kjøpt derfra, og vært superfornøyd hver gang!
Så bestilte jeg nå Anastasia Beverly Hills Brow Wiz, fargen Ash Blonde/Taupe. Første gang jeg kjøpte denne var fra beautybay.com, der skiller de mellom fargene ash blonde og taupe, da den jeg kjøpt derfra var ash blonde, mens på den fra blivakker.no står det taupe på. Kan ikke se annet enn at disse produktene er like i fargen, men de er forskjellig på utseende. Beautybay.com sin har lenger kork der det er øyebrynspenn, mens andre siden med kost er kortere, fra bli vakker er korkene like lange på begge sider. I tillegg er den fra blivakker tykkere, nok til at korken fra den fra beautybay.com ikke kan brukes på blivakker.
Jeg regner jo med at de som lager merket ikke produserer forskjellig utseende på sine produkter, men en av de to nettbutikkene sidene selger ikke riktig produkt, kan hende det ikke er blivakker. Men kan ikke klage, så lenge jeg ikke vet hvem av produktene som er ekte/riktige. Men kjenner det er irriterende å evt. lure kunder.

Ellers tipp, topp at du er tilbake!

Reply

Stine January 22, 2015 at 22:34

Jeg har bestilt mye fra Blivakker opp gjennom tidene, og har stort sett
vært veldig fornøyd med dem. Men jeg handler ikke MD Formulations der
lengre, for da har produktene alltid vært gamle. Det har ikke vært noe stort
problem, da jeg har kontaktet kundeservice, og fått refundert pengene.
Men greit for andre å være obs på også. Alle andre produkter jeg har fått
foruten MD Formulations har vært helt fine.

Reply

Mimi January 23, 2015 at 09:58

Hvordan har du visst at produktene har vært gamle? Det står vel ikke holdbarhetsdato på dem?

Reply

Jan Erik January 23, 2015 at 11:17

Som oftest kan du bruke nettsider som checkcosmetic som du finner ved å google som pleier å vise kurante datoer(men selvfølgelig med en feilmargin), eller bare å bruke luktesansen. Når produkter går ut på dato endrer de lukt, effekt og konsistens.

Reply

Mimi January 23, 2015 at 15:44

Takk for tips!=)

Reply

Smaabruun January 22, 2015 at 23:29

Takk for omtalen! Jeg har vært meget skeptisk til denne nettbutikken (også andre norske nettbutikker), så er godt å se at den er godkjent. I perioden 2008-2011 bestilte jeg produkter fra denne siden som absolutt ikke levde opp til forventningene. Jeg skal jammen meg prøve å legge inn en bestilling -med is i magen så klart :)

Reply

Tina January 26, 2015 at 13:26

Lurte på om du hadde tenkt å teste noen produkter fra Peter tomas roth ?:) hørt såå mye bra om de ,men ikke testet de selv enda .

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:58

Har ikke hørt om dette merket så har ingen planer om å teste det, nei.

Reply

Mari M January 26, 2015 at 20:35

Hei! Dette blir litt utenfor innlegget, men klarte ikke å tenke meg til et annet innlegg å legge det under. Når regnes et produkt som “gammelt”? I dette tilfellet MD Formulations; jeg sjekket merkingen på rens, skrubb og serum, og fant at serumet var produsert i 2013 (det var faktisk kjøpt på blivakker nå nylig). Har du noen formening om når en kan regne et produkt, feks hudpleie som gammelt? Venter spent på svar – på forhånd, takk! :)

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:56

Jeg forstår ikke helt hva du mener, mener du utgått eller når et produkt ikke bør brukes lenger? Jeg vet at stemplene ikke alltid stemmer, jeg har hatt produkter hvor jeg har fått oppgitt at produktet er produsert til neste år. Vær obs på at holdbarhet regnes fra når produktet åpnes, da det er da luft kommer til produktet.

Reply

Helene January 28, 2015 at 23:42

Hei!
Jeg bare lurer på når du åpner for hudpleieprogram bestillinger igjen?

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:53

Hei! Det vet jeg ikke per nå.

Reply

Margrethe January 29, 2015 at 11:08

Hei! Jeg ser du ikke tar imot bestilling av hudpleieprogram lenger… Kommer du til å gjøre det igjen, og i så fall når? Har lest bloggen din en stund nå, og kunne gjerne tenke meg å få individuell veiledning :)

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:53

Jeg håper det, men det avhenger av helsen min og jeg tør derfor ikke å si når de legges ut for salg igjen.

Reply

Ann February 9, 2015 at 22:57

Hei.
Har handlet mye Decleor fra Bli vakker.Tenker ofte på om det er ekte eller ikke.Virker bra synes jeg.Leste i bloggen din at Vakker hud leverer til dem og derfor synes jeg de skulle opplyse deg hvor de får de forskjellige varene sine fra.Takk for super bloggg.
Hilsen Ann fra kalde nord.

Reply

Hilde Christina February 16, 2015 at 06:36

Vakerhud leverer kun emerginC og de andre merkene Vakkerhud fører til Blivakker. De kan nok ikke åpent oppgi hvilke leverandører de bruker. De har tilbudt seg å dele denne informasjonen med meg, men jeg takket nei da jeg ikke kan dele informasjonen videre med dere.

Reply

Ann February 21, 2015 at 23:58

Hei igjen.
jeg uttrykket meg kanskje litt feil fordi jeg skjønner at Vakker hud leverer kun de merkene som de fører,det er alle de andre merkene som Blivakker selger jeg mente.

Reply

A.Kesi May 10, 2015 at 14:23

*kommentar fjernet*

Reply

Hilde Christina May 27, 2015 at 02:09

Fint om du kan holde kommentarer og tilbakemeldinger på et saklig nivå, banneord og det å kalle nettbutikker for mindre fine ting er ikke noe jeg ønsker å ha stående i mitt kommentarfelt. Legg gjerne igjen ny kommentar uten bruk av skjellsord så publiserer jeg den gjerne.

Reply

Anne Synnøve Arnestad July 28, 2015 at 18:15

Jeg bestilte test-set på eva hardner foundation, og det tok over 2mnd før jeg fikk det! I tillegg var flere av boksene lekk,så de var blandet sammen,og numrene på krukkene var uleselige.Det er ikke greit!

Reply

Rebekka January 21, 2017 at 01:59

Ville bare fortelle deg/dere at blivakker selger utrolig mange hårprodukter som er uekte og som har blitt ødelagt på lager i feil temperatur. Dette vet jeg fordi jeg selv selger flere av disse hårproduktene. Noen av produktene som jeg nå har oversikt over er joico og kms (Generelt det som selges fra Tendenz.). Det er leit at så mange mennesker blir lurt pga blogger og sponsing… Synes også det er leit for frisørsalongene som betaler mer for innkjøpsprisen enn hva utsalgsprisen ofte er på nett.

Reply

Karina January 21, 2017 at 23:08

Handlet masse på blivakker og vi vet vel alle nå at denne siden ikke er svindel ☺ Oppdateres ikke siden det lenger?

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: