Nuppete i huden på kropp – “Nuppeolje” for myk hud (månedens produkt mai 2014)

Nyhetsbrev

Nuppete i huden på kropp – “Nuppeolje” for myk hud (månedens produkt mai 2014)

by Hilde Christina on 15. Jun, 2014

in Hudpleie, Månedens produkt, Økologisk skjønnhetspleie

De siste månedene har jeg kalt nypeolje for nuppeolje, for fra merket Pai Skincare har jeg testet Pai Rosehip Biogenerate Oil, nypeolje som gir resultater raskt, mye raskere enn jeg først hadde forventet. Det er mange som sverger til bruk av ulike oljer i hudpleie, faktisk er det mange som mener at rene oljer er det beste for huden vår, og også det eneste man trenger i en hudpleierutine for å oppnå alt det man måtte ønske seg av resultater: Glød, sunn og frisk hud, forebygging av aldring, jevnere hudtone og selvfølgelig: En hud fri for urenheter.

Pai Rosehip BioRegenerate OilPersonlig har jeg aldri vært spesielt stor tilhenger av bruk av ansiktsolje, faktisk er ikke dette noe jeg mener er optimalt i det hele tatt, men iblant finner jeg oljer som utgjør en forskjell og som blir et positivt tilskudd i hudpleierutinen min. Pai Rosehip Biogenerate Oil var en olje jeg ikke hadde stor forventninger til, faktisk sto produktet på badet mitt en god stund før jeg åpnet flasken og testet produktet. Fordi jeg ikke har noen tro på at ansiktsoljer er fantastiske, testet jeg denne oljen til bruk på kropp før jeg testet den i ansikt. Jeg oppdaget en kveld at jeg hadde fått noen irriterende nupper i huden, da på baksiden av lår – huden min føltes som en ru, tørr ørken. Fordi nypeoljen til Pai sto lett tilgjengelig på vasken min, strakk jeg meg etter den flasken og påførte en relativt god mengde over hele det nuppete området. Denne kvelden var jeg både utrolig syk og utrolig sliten, jeg påførte derfor oljen uten å egentlig tenke at jeg skulle ekstremteste den, jeg ønsket bare å påføre et eller annet før jeg gikk og la meg. Jeg tenkte deretter ikke mer på hverken produkt eller nupper, før jeg kvelden etter oppdaget at jeg hadde utrolig god og myk hud på lårene og med ett slo det meg at det var nettopp der jeg hadde påført Pai Rosehip Oil kvelden før. Nuppene var borte, uten at jeg hadde peelet eller dusjet siden påføringen av olje, og huden min føltes som myk babyhud.

Siden da har jeg brukt denne oljen til den typen hudkriser, spesielt har den blitt hyppig brukt på ru og tørr hud jeg ofte opplever i forbindelse med medisinbruk. Det tok faktisk en stund før jeg testet dette produktet i ansikt, for på kropp ble den en favoritt før jeg i det hele tatt tenkte på å teste den til bruk som ansiktsolje.

Ansiktshuden min har vært feilfri lenge, med hudpleierutinen jeg bruker per i dag holder huden min seg sunn og frisk, med mer glød enn jeg har hatt noen gang tidligere, og kviser har jeg ikke hatt på evigheter. Derfor har ikke denne oljen vært nødvendig for meg til bruk i ansikt, selv om den jo egentlig er ment til bruk som en ansiktsolje. Jeg bestemte meg riktignok for å ekstremteste den til bruk i ansikt etter et sykehusopphold, da huden min var ekstremt fuktfattig etter utallige våkennetter og kraftig medisinbruk. Jeg påførte en god mengde av denne oljen under fuktighetskrem og det unike jeg oppdaget var at jeg morgenen etter våknet med en hud som føltes like fuktet som det den gjorde rett etter påføring av oljen. Normalt sett føles huden min utrolig godt fuktet rett etter påføring av produkt, deretter trekker huden min til seg så mye produkt at hudoverflaten min føles mer normal enn godt fuktet når jeg våkner dagen etter. Denne morgenen våknet jeg riktignok med en hud som føltes gjennomfuktet og utrolig god og myk. Jeg ble først litt bekymret for at det kunne bety at huden min ikke trekker til seg oljen og at den istedet ble liggende som et lokk på huden min og kun ga et inntrykk av fuktet hud (som oljer liggende på hudoverflaten ofte kan gjøre), men etter å ha testet den sammenhengende en uke i strekk, er det tydelig at det ikke er tilfellet. Denne oljen gir huden min et skikkelig fuktboost og den sørger for at huden min er fuktet i lang, lang tid.

Dersom jeg vet at jeg ikke skal påføre makeup eller gjøre noe spesielt dagen etter, bruker jeg en god mengde med denne oljen under nattkrem og da kan jeg faktisk droppe ny påføring av fuktighetskrem når jeg våkner igjen. Nå er rens hver morgen noe jeg absolutt anbefaler for de aller fleste, men på sykedager hvor jeg ikke har energi til å utføre hudpleie om morgenen, er denne oljen en god redning for fuktbalansen i huden min.

Nypeolje er en olje som skal virke ekstremt helende og pleiende. Fordi oljen virker regenererende og fornyende på huden, er den ideell til bruk på skadet hud, strekkmerker, solbrent hud, arr osv. Oljen er riktignok like fin å bruke forebyggende som behandlende, du kan altså fint bruke denne oljen og få nytte av egenskapene den har, uansett om du ikke har et åpenbart problem du ønsker å få bukt med. Jeg liker denne oljen til bruk som en behandlende olje, for meg er den som en SOS-hjelp jeg har tilgjengelig når jeg opplever sår hud, dehydrert hud eller rett og slett ønsker å gi huden min et ekstra boost. Oljen kan brukes av alle hudtyper, spesielt god er den til moden hud, men den kan fint brukes av oss som er yngre også.

Jeg har testet nypeolje fra andre merker tidligere, men jeg har aldri falt for produktene, ei heller har jeg oppdaget noen synlig eller merkbar effekt på kort tid, slik jeg gjorde med denne oljen. Hvorvidt det er forskjell på de ulike nypeoljene kan jeg for lite om, men dette er absolutt den beste nypeoljen jeg har testet og et produkt jeg kommer til å fortsette å ha stående på badehyllen til små og store hudkriser. Det eneste jeg ikke nødvendigvis er ekstatisk over ved dette produktet, er lukten. Den har en litt spesiell og nesten merkelig lukt, for meg lukter den veldig skog. Dette er riktignok ikke noe som plager meg nok til å kutte bruken av produktet, naturlige produkter kan iblant ha en typisk “grønn” lukt og dette er ikke noe man kommer unna. Effekten er også så god at jeg ikke har noen problemer med å se bortifra den litt spesielle lukten.

Absolutt et produkt verdt å teste, både til bruk på kropp og ansikt. Dette er et såpass allsidig produkt at jeg enkelt kan anbefale det til alle, produktet har såpass mange egenskaper at det ikke er gunstig for kun én hudtype. Har du fet-veldig fet hud ville jeg nok ikke valgt denne typen produkt, men denne er verdt en titt om du har dehydrert hud, tørr hud, solskadet hud eller en moden hud som ønsker forebygging av aldring. Denne fortjener absolutt litt ekstra skryt og oppmerksomhet, og derfor får den tittelen som månedens produkt for mai 2014.

Oppsummering

Hudtype: Alle hudtyper, spesielt god for moden hud.
Konsistens: Litt fet/tykk olje med orange farge.
Bruksmåte: Påfør 2-3 dråper og massér inn i huden, påfør gjerne fuktighetskrem over. Oljen kan også brukes alene, dette avhenger av hudtype og hudtilstand.

Pris: 259,- hos Skinlove.no.
Frakt koster 46,- fra Skinlove og leveringstid er 1-3 virkedager. Betaling foregår via kredittkort (VISA, Mastercard, American Express), du kan også betale med overføring via nettbank.

{ 22 comments… read them below or add one }

Susanne June 15, 2014 at 16:46

Hei,
De selger den også hos beautybay.com til £21, og der er det fri frakt :-) .

Reply

Hilde Christina June 16, 2014 at 14:37

Takk! Trodde Beautybay hadde sluttet å selge Pai, men bra det ikke er tilfellet! :)

Reply

Jenny June 15, 2014 at 19:05

Hei! Lurte bare på om du fortsatt driver med hudpleieprogrammene dine? Jeg har lyst til å prøve et, for jeg har virkelig ingen aning på hvordan huden min er!

Reply

Hilde Christina June 24, 2014 at 14:44

Hei! Ja, det gjør jeg, men forespørselen er såpass stor at jeg per nå ikke har mulighet til å behandle alle bestillingene jeg mottar. Når jeg ikke rekker å behandle bestillinger gir jeg beskjed, ventetiden på de bestillingene jeg rekker er ca 10 virkedager fra registrert betaling.

Reply

N. June 16, 2014 at 02:43

Bruker denne i ansikt, for hyperpigmentering, og kan allerede se små forbedringer etter en måneds bruk!

Reply

Marita June 17, 2014 at 09:42

Bruker du denne i stedet for serum?

Reply

N. June 19, 2014 at 01:31

Ja, og bruker ikke fuktighetskrem nå som sommeren er her heller(den fungerer jo som begge deler).

Reply

Lene June 16, 2014 at 22:17

Blir jo akkurat over 200kr grensen på beautybay da, bestilte den fra skinlove jeg:):) gleder meg til og prøve den:):)

Reply

Linn June 18, 2014 at 18:25

Bruker du den alene i ansiktet, eller krem over? Evt i kombinasjon med annet?

Reply

Hilde Christina June 24, 2014 at 14:43

Jeg bruker den alene på kropp, men under fuktighetskrem i ansiktet.

Reply

Kristin June 20, 2014 at 11:39

Har lenge hatt lyst til å prøve ansiktsolje, men har vært usikker på hvilken jeg skal velge. Men nå ble jo valget enkelt! Denne er nå kjøpt inn :-)

Reply

Hilde Christina June 21, 2014 at 12:37

Håper du blir fornøyd! :)

Reply

Kristin August 27, 2014 at 10:16

Vil bare takke for tipset av denne! Har nå brukt denne oljen noen uker, og er veldig fornøyd. Bruker den ca annenhver kveld istedenfor nattkrem (enten med eller uten serum). Får ikke kviser av den og den gir meg nok fukt. Innbiller meg også at den gir huden en slags “glød”.

Reply

Mari June 20, 2014 at 20:05

Denne er kjempe fin!:) Brukte den for en stund tilbake:) Må kjøpes på ny:)

Reply

T June 22, 2014 at 19:27

Jeg er mamma til en pjokk på tre år som i perioder er plaget med atopisk eksem, dette holder vi i sjakk med fuktighetskrem og tyr til kortisonkrem når det er nødvendig. Men på armene har han stort sett alltid nupper. Barnelegen sa dette ikke var eksem men noe med talgkjertlene i huden, og at det ville forsvinne om vi smurte med fuktighetskrem, men vi får det ikke helt bort uansett hva vi gjør. Tror du denne oljen er noe vi kan bruke på dette?

Reply

Hilde Christina June 24, 2014 at 07:00

Det tør jeg ikke å uttale meg om, men om du kontakter Skinlove direkte kan de helt sikkert hjelpe deg!

Reply

Silje June 23, 2014 at 13:17

Tror du denne kan være god for eksemhendene mine? Får ofte tørre eksem flekker om jeg har er borti noe jeg ikke tåler. Spesielt om vinteren, om jeg ikke er nøye med bruk av fuktighets krem, kuldekrem/hansker spreker jeg noe helt vilt… Ubehagelig og ekkelt. Jeg prøver så godt jeg kan å begrense bruken av kortison salve, huden min er allerede ganske tynn enkelte plasser etter hyppig bruk av resept belagte salver…

Reply

Hilde Christina June 24, 2014 at 07:07

Det vil jeg absolutt tro, ja. Den er god på solbrent og sår hud så absolutt verdt et forsøk, spesielt etter kortisonsalve som jo har mindre gode bivirkninger for huden vår.

Reply

Silje June 24, 2014 at 08:46

Da skal jeg gå til innkjøp av denne før vinteren ivertfall. Tusen takk for svar :-)

Reply

Linn Beate June 27, 2014 at 22:38

Måtte bare bestille denne! Håper den gjør noen underverker – gleder meg til å prøve :-)

Reply

lene April 9, 2015 at 19:01

Hei! det er en stund siden du postet dette, men viste ikke helt hvor jeg skulle kommentere :P
Jeg lurte på om du kunne skrive litt om hampolje til bruk i ansiktet? Det skal være så fantastisk sier venniner av meg. Men jeg er ikke så flink med hva huden trenger osv..

De bruker kun hampolje, som rens og som “fuktighetskrem”.

Reply

Hilde Christina May 27, 2015 at 02:28

Hei! Jeg kjenner dessverre ikke til bruk av hampolje, men om jeg tester i fremtiden kan jeg absolutt skrive om hva min erfaring er. Per nå har jeg riktignok så mange produkter liggende for testing og omtale at jeg nok ikke får testet dette i år.

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: