Netthandel

Nyhetsbrev

Netthandel

 

untitled2

Nettshopping

Shopping på nett kan være en jungel. Det finnes utallige shopping sider og shoppingsenter på internett og man kan bli rent svimmel i jakten på gode produkter. Jeg ser på meg selv som en erfaren nettshopper og her er mine shoppingtips til hvor handle og hvordan handle trygt.

Shopping på nett er enkelt, nesten for enkelt. Spesielt på shoppingsider hvor betaling med paypal kan gjøres er det litt for enkelt å plutselig bli blakk uten å helt forstå hvordan det kunne skje.
Jeg anbefaler alle å skaffe seg en paypal konto, dette fordi det er enkelt å betale med Paypal. Allikevel, om du har lett for å sløse bort pengene dine på tull ville jeg droppet paypal og heller holdt meg til nettsidene hvor du manuelt må taste inn kortnummeret ditt. Dette kan være nok til at du klarer å la kortet ligge, det er virkelig tiltak å hente lommeboka for å taste inn kortnummer!

Kosmetikk på nett

Det er utrolig mye gøy du kan gjøre på internett, shopping er en av dem. Hudpleie, sminke og annen kosmetikk er en av tingene man kan få til en veldig billig penge på nettet, prisene i Norge er utrolig høye i forhold til det de er på nett. Det finnes mange kupp der ute, en av mine favoritter er dette produktet som har en pris på rundt 800,- i norsk butikk, men som finnes til en mye billigere penge på nett. Min favorittnettbutikk innen hudpleie er Feelunique.com, dette fordi mange av mine favorittmerker finnes på denne siden og prisene er nesten latterlige, både Decléor og MD Formulations finnes til en brøkdel av prisen du finner produktene til i norske butikker, nettbutikken betaler også tilbake toll/moms dersom du handler for over 200 kroner og du betaler ingenting i frakt. Cheapsmells.com er også en nettbutikk verdt å nevne når det kommer til billig hudpleie. Decléors produkter finnes til en veldig lav pris på denne nettsiden.

Sminke på nett

Det er flere måter å spare penger på sminke, nettbutikk er absolutt en av dem. Jeg har flere favoritter innen nettbutikker som jeg begynner meg av når jeg kjøper makeup på nett, mine favoritter er Feelunique.com, Beautybay.com, Urbanretreat.co.uk, Cheapsmells.com, Lookfantastic.com, LAminerals.com osv.

Makeup får du billig i de samme nettbutikkene hvor hudpleie finnes, Lookfantastic.com er et godt alternativ for de merkene Feelunique ikke fører. Online shopping er nesten et must dersom du vil utvide kunnskapene dine innen ulike merker da Norge kun har en brøkdel av alle de gode merkene som finnes der ute.

Toll kosmetikk

Jeg har skrevet et innlegg som beskriver det meste om toll og netthandel. Les det her. Faktum er at du ikke betaler toll på kosmetikk, men du betaler 25 % moms. Det mange blir forvirret av er at posten tar en fast pris for fortolling, dette er 103,- per nå. Dette betyr at du må betale 103 kroner + 25% moms.

Strawberrynet toll

Strawberrynet.com er en typisk billig nettbutikk og er en av de nettbutikkene som betaler tilbake toll/moms. Du kan derfor sende inn kvittering på betalt toll/moms og Strawberrynet gir deg tilbake pengene du har betalt. Feelunique.com gjør det samme selv om dette ikke står på nettsiden deres.

Handle på eBay.com

Jeg oppfordrer ofte leserne mine til å handle på eBay.com, dette fordi man kan gjøre veldig mange gode kjøp på eBay, eBay er rett og slett en utrolig genial shoppingside. Det er ikke den ting man ikke kan få kjøpt på eBay, og prisene er ofte veldig mye lavere enn de er i Norge. Mange er redde for eBay fordi man må ta en sjanse ved å stole på at man mottar et bra produkt og at man faktisk mottar et produkt i det hele tatt, men sjekker man feedback og annet er det veldig enkelt å trygt handle fra eBay.

eBay.com finner du ikke bare produktene vi har her i Norge til en billig penge, du får også merker som ikke finnes her. Eksempler er Stila, Benefit, Covergirl, Coastal Scents osv. eBay.com norge har dessverre ikke dukket opp enda, selvom det er mange land som har sin egen eBay side. Forhåpentligvis vil det komme en i fremtiden.

eBay.com toll

Det beste med eBay er egentlig at du kan slippe toll/moms på varer. Det kan være lurt å sende en melding til selgeren før du kjøper et produkt for å forhøre deg om hvorvidt han eller hun er villig til å ikke merke pakken med beløp. Som oftest går dette automatisk, jeg har sluttet å be om det og betaler aldri toll/moms. Vær obs på at ved kjøp av dyrere varer må man ofte betale toll/moms fordi det er en fordel å ha forsikring i tilfellet produktet skulle bli borte i posten.

eBay.com frakt

Hvor mye du betaler i frakt varierer fra selger til selger og også hvor produktet befinner seg. Ofte sendes produktet fra USA, men fraktkostnadene kan variere veldig så husk å alltid sjekke dette før du byr eller kjøper en vare. Frakt står som regel oppgitt i annonsen, men iblant må du kontakte selgeren for å få oppgitt dette. Pass også på at selgeren faktisk er villig til å sende varer til Norge, dette står i annonsen som vist under.

ebay

Norske nettbutikker

Selvom de fleste nettsidene med gode priser er internasjonale finnes det også mange gode norske nettbutikker. Prisene er ofte ikke like lave som i de internasjonale, men de er allikevel lavere enn det man vil finne produktet til i norske butikker. Fordelen med en norsk nettbutikk er at du får varen raskere og du slipper også toll/moms.

Min favoritt er denne:

Vakker Hud http://vakkerhud.no – En nettbutikk med flere ukjente merker, jeg har testet flere og kan gå god for nettbutikken. Bruker du rabattkode HC (husk store bokstaver!) får du 10% på alle produktene i denne nettbutikken.