Negler

Nyhetsbrev

Negler

De aller fleste hender ser enda flottere ut med friske og sunne negler, her er min faktaside om negler med tips til stell av negler uten å bruke enormt med tid (for tid er penger!)

 negler_fredag4

Neglepleie

Her er noen ting du bør tenke på om du ønsker deg fine negler.

Bite negler

De fleste biter negler som små og vi har vel alle vært gjennom peset fra foreldre om at neglene blir ødelagt dersom man biter dem. At de blir ødelagt stemmer ikke helt, men det er ingen tvil om at negler som er bitt av ikke ser spesielt kledelig ut.
Biter man negler vokser faktisk neglene fortere så om du ønsker å ha korte negler er det mot sin hensikt å bite.

  1. Du får korte negler som er stygge når de faktisk kan være korte og flotte.
  2. Du får lenger negler og det var vel ikke helt planen med bitingen?

Du kan også merke sår og sprukken hud ved siden av neglene når man biter negler fast. Mitt råd er å slutte med biting og heller investere i en neglesaks.

Når målet er lange negler må man ofte legge litt tid i det for å få de til å bli sterke negler med høy selvtillit og selvstendige meninger. Allikevel, det trenger ikke å ta mer tid enn noen minutter i uken. Jeg har skrevet en guide til ukentlig neglepleie som kanskje kan være til hjelp.

Sette på negler

Selvom det er fristende å skaffe seg lange negler på den enkle måten bør man være forsiktig med hyppig bruk av kunstige negler. Å støpe negler har blitt mer og mer populært og det finnes enormt mange salonger som tilbyr dette. Vi som har prøvd falske negler vet at det sliter mye på de ekte neglene som er under, spesielt fordi de ekte neglene dine vil måtte files ned fordi neglene festes bedre på en litt ru overflate.nail1
Allikevel, det å skaffe seg falske negler kan ofte hjelpe mot biting siden det er noe vanskelig å bite i akryl negler og også fordi man helst ikke vil ødelegge noe man nettopp har betalt 800,- for.
Støping av negler er likevel en grei metode for å få fine negler raskt,  til spesielle anledninger som f.eks. bryllup. Det finnes uttallige motiv og negler med pynt er alltid vakkert, så lenge det ikke blir veldig overdrevent.

Konadplater

Konadplater er min nye hobby innen negler. Du kan “stemple” på alle mulige herlige mønster og det går overraskende enkelt når du først kommer inn i det. I bloggen min kan du lese mer om konadplater.

Håndkrem

En god håndkrem kan gjøre mye også for neglene dine. Å ha en håndkrem stående på nattbordet er ingen dum idè, pass på at håndkremen du bruker ikke har mineralolje som ingrediens nummer en, dette er en ingrediens som ikke er i stand til å gi fukt.

Klippe negler

Å bruke neglefil er ikke et must, liker du bedre å kunne klippe går det fint. Skaffer du deg en negleklipper med god kvalitet er det enkelt å klippe vekk også små biter av gangen slik at filing ofte ikke er nødvendig. De beste verktøyene får du i en neglesalong, men du kan få de til en mye billigere penge på nett.

Hvite flekker på neglene

Det sies at du kan se helsetilstanden til mennesker bare ved å se på neglene deres. Sykdomstegn dukker ofte opp her og man kan ofte se på en negl om personen er sunn eller ikke. Hvite flekker kan være tegn på leversykdom, men ofte er det enten kalsiummangel eller rett og slett at neglen har fått et slag.
Men husk; Ikke få panikk selvom du om sykdomstegn på negler, det er ikke slik at om du får en gul negl har du gulsott Wink

Inngrodd negl 

Inngrodde negler er veldig smertefullt og skyldes som regel av neglen klippes feil eller at man bruker for trange sko. Hva inngrodd negl er er logisk, neglen skjærer inn i huden og lager en betennelse. Hevelse, rødhet og verking er kjennetegnene.

Det beste er å klippe neglen etter sin naturlige form, hverken mer eller mindre. Pass på at kantene på siden ikke er i klem med hud så unngår du inngrodd negl.
Behandling av inngrodd negl er fjerning av negl eller antibiotika (ved infeksjoner uten pussdannelse). Viktigst er det likevel med forebygging. Om du klipper neglene regelmessig, hverken for lite eller for mye og sørger for at du har store nok sko bør det gå bra for de aller fleste.