Mineralsminke

Nyhetsbrev

Mineralsminke

Leter du etter info om mineralmakeup? Her er den ultimaten guiden om dette med all den infoen du trenger for å forstå hva minmineral-makeuperalmakeup er og hvorfor det er så bra.

Mineralsminke

De fleste av oss har fått med oss den nye trenden innen makeup:  Mineralmakeup.
Konseptet er enkelt. Denne makeupen skal være mye bedre for huden enn det standard makeup er og fokuset er på 100 % naturlige ingredienser.

Det kommer stadig til  flere merker og utgaver og det er snart ikke noen merker som ikke tilbyr en egen mineralkolleksjon.
Men er alle like gode? Her er en oversikt over noen av de merkene som finnes.

 

ID minerals

be

Det mest kjente merket innen mineralmakeup her i Norge er ID Bare Minerals makeup. Dette merket har flere navn så litt forvirrende kan det være.
Bare minerals, ID, Bare Escentuals og ID Bare Escentuals er eksakt det samme. I utlandet er forkortelsen BE og svært få utenfor norges grenser vil forstå at ID er Bare Escentuals.

Selvom dette er det merket som er mest kjent, er det langt fra det beste merket i mine øyne. ID makeup inneholder en ingrediens som heter bismuth oxychloride og det hevdes at så mange som 75 % av kvinner rundt om reagerer på denne ingrediensen. Et raskt google søk vil gi deg lesestoff i ukesvis, les mitt innlegg om bismuth her. ID makeup er ikke min favoritt, men selvom mineral foundationen deres ikke er spesielt bra har de mange andre gode produkter.

På et tidspunkt fra Bare Minerals eller ID ‘it’ merket innen mineralmakeup og det fantes få eller ingen andre alternativer for oss her i Norge, heldigvis har dette endret seg og med nettshopping innen rekkevidde er det ingen sak å velge et annet merke enn ID, Bare Minerals.

Bare Minerals har kommet ut med en foundationutgave uten bismuth, Bare Minerals Matte Foundation. Denne er mer positiv i forhold til ingredienser, men ikke en favoritt hos meg.

Glo Minerals

En av de mer kjente merkene i Norge! Nok et merke som inneholder bismuth, derfor har jeg ikke testet pudderfoundationen deres. De har riktignok flytende mineralfoundation, som jeg har testet. Ikke ekstatisk over dette merket, slik jeg ser det virker dette merket ganske oppskrytt, i forhold til hva du faktisk får for pengene dine.

Everyday Minerals

72

Everyday Minerals var tidligere mitt favorittmerke innen foundation. De bruker ikke bismuth i produktene sine, har god holdbarhet og tre ulike formulaer for ulike hudtyper. På mote.no ligger det en artikkel som er en guide innen Everyday Minerals, den besvarer de fleste spørsmål du måtte ha om makeupen og nettbutikken. Obs! Kundeservicen er elendig, det er mye av grunnen til at jeg nå ikke bruker dette merket.

Maybelline mineral makeup

Maybelline kastet seg også på banen etter en stund, jeg har laget et innlegg om hva ryktene sier om Maybellines mineralmakeup. Generelt gjelder det samme her som ved de andre “vanlige” merkene, de forsøker å lage mineralmakeup fordi det er en trend og fordi de har forstått at det å sette ordet “mineral” på makeupen er et enormt trekkmiddel.

L’Oreal mineralmakeup

L’Oreal var en av de første “vanlige” merkene som introduserte mineralmakeup, rett etter Isadora. Jeg har laget en sammenlikning av L’Oreal og Isadora mineralmakeup for de som ønsker å lese mer om forskjellen på disse to. Selvom reklamen er fin og flott består denne makeupen kun av 90 % mineraler, det vil si at den er proppet med mye annet. Den inneholder blant annet talkum som ikke er spesielt bra. Generelt vil jeg si at L’Oreals makeup ikke bør brukes, det er rett og slett ikke et bra merke. De tester også på dyr, som er et stort minus!

Isadora mineralmakeup

Utrolig nok var lille og litt ukjente Isadora den første av de “vanlige” merkene som kom på banen med mineralmakeup. Denne har utrolig nok fått bedre omtaler enn L’Oreals, men dessverre inneholder denne også bismuth oxychloride så reagerer du på denne ingrediensen, bør du satse på noe annet.

Sheer cover mineral makeup

Som sett på TVShop! Inneholder også bismuth oxychloride og jeg anbefaler den ikke. Husk at selvom kjendiser skryter av dette på tv kan du være sikker på at de får betalt for å skryte det opp i skyene! En grei regel er å holde seg unna ting som selges på TVShop, det er en grunn til at det selges der.

MineralHygienics

Mineralhygienics- Mineral makeup

Foundationen fra dette merket er veldig god og en av favorittene mine. Den gir god dekkevne og en finish ulik de andre merkene jeg har testet. Den gir et naturlig glødende resultat og den dekker alt jeg vil den skal dekke. I tillegg er den veldig drøy i bruk, kun en liten mengde trengs for optimalt resultat.

Holdbarheten er også overlegen, i tillegg til at leveringstiden både til Norge og USA er veldig god. Fåes på MineralHygienics.com! Omtale kan du lese her.

LA Minerals mineralmakeup

Min favoritt per nå! Denne dekker det jeg trenger å dekke, den har passende konsistens til min hudtype og den holder bra. I tillegg gir den meg ikke urenheter, den gjør meg heller ikke hvit på bilder slik Mineral Hygienics kan gjøre. Fåes ikke i butikker, men på LAMinerals.com! Trykk her for å lese omtale.

Tikei mineralmakeup

Lite svensk firma med rask levering og mange gode produkter. Foundationen gir god dekkevne, har god holdbarhet og inneholder selvfølgelig ikke bismuth oxychloride. N1 er min perfekte match innen denne foundationen. Denne var tidligere min favoritt, men den er litt for tørr for min hud per nå. Selges kun på http://tikei.se.

Mineralissima

Jeg fikk tilsendt produkter for testing fra dette lille nederlandske firmaet og falt pladask for makeupen deres. Mineralissima foundation var en stund min favoritt. Merket fåes kun på mineralissima.com. Makeupen er billig og kan absolutt måle seg med de dyrere merkene. Inneholder selvfølgelig ikke bismuth oxychloride. Overlegen leveringstid tross sending fra Nederland! Nok et merke som etterhvert ble for tørr for min hud, så denne bruker jeg ikke lenger.

Mineral Essence

Ganske så dyrt merke her i Norge og fortsatt noe ukjent for de fleste av oss. Makeupen inneholder ikke bismuth oxychloride og gir god dekkevne med riktig mengde. Denne makeupen inneholder antioksidanter og hevder å være den eneste mineralmakeupen som gir effekt mot aldring. For meg ble denne makeupen noe tørr, men finishen er veldig glødende og fin, uten å virke fet. Dette merket finner du på makeupmekka.no, portoen på MEs egen nettside er svimlende dyr for oss nordmenn.

Kiss Me Minerals

Norges bidrag til mineral makeup. Inneholder ikke bismuth oxychloride og for de som er redd utenlandsk nettshopping er dette et godt alternativ. Prisene er riktignok høye og jeg er ikke veldig fan av dette merket. Jeg har både laget en omtale av Kiss Me mineral foundation i gammel versjon og en omtale av Kiss Me’s nye foundation med ny formula.

Meow Cosmetics Mineral Makeup

Inneholder heller ikke bismuth oxychloride og har ulike formulaer på samme måte som Everyday Minerals. Jeg har skrevet en introduksjon av Meow Cosmetics om du vil lese mer om merket.
Mange sverger til dette merket og jeg har lagt merke til at det stort sett er de med fet hud som elsker denne makeupen. Har du fuktfattig hud som men kan dette bli kræsj. Les min omtale av mineral foundation fra Meow Cosmetics.

Lily Lolo Mineral Cosmetics

Et britisk merke med mange ulike produkter. Denne makeupen inneholder heller ikke bismuth oxychloride. Jeg har mottatt testprodukter fra dette merket også, men makeupen falt dessverre ikke helt i smak. Holdbarheten er dårlig og den var for uttørrende for min fuktfattige hud. Om du ønsker å lese mer om denne makeupen, les min omtale av Lily Lolo foundation.

Erth Minerals

Nok et merke uten bismuth oxychloride. Erth Minerals foundation falt ikke helt i smak hos meg, ene og alene fordi dekkevnen og konsistens ikke er optimalt i mine øyne. Den har lett dekkevne og en for tørr konsistens til min fuktfattige hud. Her kommer det riktignok flere omtaler, så følg med for andres meninger om denne makeupen.

Youngblood

Youngblood er et merke som blir mer og mer kjent i Norge innen mineralmakeup. Foundationen deres har bismuth og derfor har jeg aldri testet denne makeupen. Prisen på disse produktene er noe høy, at de bruker bismuth er noe merkverdig slik jeg ser det. Jeg har testet Youngblood Liquid Mineral Foundation, men var ikke særlig fornøyd med denne.

 

Andre mineralmakeupmerker jeg til nå har testet:

 

Mineral makeup ingredienser

Så hvilke ingredienser brukes i mineralmakeup? Her er en oversikt.

100 % ren silke: En relativt sjelden ingrediens å se i mineralmakeup. Silke er en naturlig fuktighetsgiver og virker helende på solforbrenning og andre sår/skader i huden. Gir en silkemyk følelse, logisk nok!

Allantoin: Beskyttende ingrediens. Det sies at allantoin fjerner dødt vev og stimulerer til vekst av nytt. Finnes også i hudpleieprodukter.

Bismuth Oxychloride: En veldig omdiskutert ingrediens. Den gir diskoballeffekt og det sies at så mange som 75 % av de som bruker denne makeupen reagerer allergisk med kløe og sår hud. Denne ingrediensen kan også gi forstørrede porer på sikt. Jeg unngår denne ingredienser for alt det er verdt da jeg fikkgrå hud etter langvarig bruk av ID Bare Escentuals.

Boron Nitride: Oljeabsorberende ingrediens med antibakteriell effekt. Noen merker bruker denne ingrediensen i glow produkter og i finishing powders på grunn av dens evne til å få makeup til å vare lenge.

Cornstarch: Vær obs på at produkter med cornstarch har en utløpsdato, så vær obs på å sjekke når produktet går ut på dato. Mange merker bruker denne ingrediensen i finishing powders (Everyday Minerals` Finishing Powder inneholder dette) og det er omdiskutert hvorvidt det tetter porer eller ikke. Jeg personlig unngår denne ingrediensen på grunn av alle de negative erfaringene rundt om.

Iron Oxides: Iron oxides som blir brukt i kosmetiske produkter er oksidert slik at metaller fjernes og derfor er trygg å bruke i makeup. Ingrediensen gir veldig fine nøytrale farger og er bra til bruk i foundation.

Kaolin Clay: Tilfører medium dekkevne og har oljeabsorberende effekt. Reduserer oljete hud, men vær obs på at om du har tørr eller fuktfattig hud vil denne ingrediensen bli for uttørrende for deg. Finnes også i hudpleie for kombinert – fet hud.

Magnesium Stearate: Ingrediens som gir middels dekkevne og som gjør at makeupen fester seg veldig bra til huden.

Mica: Brukes for å gi produkter glød/sølvaktig shimmer. Brukes ofte i øyenskygger og bronzere.

Olje og parfyme: Ikke så ofte at man ser olje eller parfyme i mineralmakeup, etter min mening bør det ikke finnes. Parfyme er ofte ikke spesielt positivt for huden og bruk av gode oljer er sjelden, mens bruk av f.eks. mineralolje er hyppig.

Rice Powder: Er en veldig god oljeabsorberende ingrediens og brukes ofte som erstatning for cornstarch. Har ikke utløpsdato så lenge den oppbevares i en lufttett beholder.  Selvom denne ingrediensen er oljeabsorberende absorberer den olje sakte så den kan fungere for tørrer hudtyper også. Gir en porselenaktig finish, ala japanske geishaer.

Serecite Mica: Mica er  en ingrediens som brukes fordi den gir en skinnende effekt, finnes ofte i glow produkter. Skal redusere appereance av store porer og linjer/rynker. Ingrediensen er gjennomsiktig og det ryktes om mennesker som har reagert allergisk på denne ingrediensen, selvom det ikke er på langt nær så ille som med bismuth oxycloride. Finnes også i øyenskygger og gir noe bedre holdbarhet på makeupen. Det er flere merker som ikke bruker denne ingrediensen, så om du får reaksjoner er det ikke verdens undergang.

Silica: Nok en ingrediens som er oljeabsorberende og skal gi et inntrykk av jevnere hudtone. Skal også sørge for at makeup holder lenger og denne ingrediensen er testet for allergi så det er få mennesker som reagerer på den.
Obs! Sjekk alltid om produktet inneholder ‘amorphous hydrated silica’.  Denne typen kan være forurenset med små mengder crystalline quartz og dette kan være kreftfremkallende.

Talc/talkum: Veldig veldig mange unngår denne ingrediensen fordi det sies at den kan forårsake kreft og lungeproblemet, den er heldigvis mindre farlig per nå enn den var før. Nå er denne ingrediensen “renset” og flere skadelige stoffer er fjernet fra talkum. Talkum har god dekkevne og selvom mange mener at det ikke er et mineral er det det (Magnesium Silicate Hydroxide).

Titanium Dioxide: En ingrediens som finnes i mange mineralmerker. Denne ingrediensen gir beskyttelse mot solen, reflekterer lys, gir god dekkevne og gjør også at makeupen fester seg bedre. Ingrediensen finnes i flere solkremer.

Ultramarine Colors: Ingrediensen brukes iblant til å gjøre at foundationfargen skal få en kaldere tone. Brukes også i blush og bronzere. I USA er denne ingrediensen ikke godkjent til bruk i leppeprodukter.

Zinc Oxide: Også en veldig vanlig ingrediens, gir beskyttelse mot sol. Zinc oxide virker beroligende på hud og kan brukes på hudtilstander som f.eks. rosacea. Gir god dekkevne og sørger for at makeupen fester seg bedre.

Mineralmakeup test

Å finne sin favoritt kan være vanskelig i mineralmakeup jungelen, mitt tips er teste ulike merker slik at du vil finne din favoritt. Flere av merkene er ikke spesielt dyre og flere har mineral makeup kits, det vil si at du får mye for pengene. Everyday Minerals har også mineral makeup sample kit hvor du får gratisprøver og kun betaler frakt som ligger på rundt $5, flere andre merker selger også prøver til en billig penge.

En god mineral makeup review inneholder ofte ikke all den infoen som burde være med, så gjør litt research på egenhånd etter hva som er viktig for deg.
Jeg har testet ulike merker og kommer til å fortsette med det for å finne enda flere gode merker.