Maya Water Facial Mist – Bloggernes favoritt

Nyhetsbrev

Maya Water Facial Mist – Bloggernes favoritt

by Hilde Christina on 11. Nov, 2014

in Jan Erik tester, Omtaler

Til tross for at jeg har blogg som jobb, så leser jeg ikke blogger selv og det er veldig sjelden at jeg stoler på anbefalinger som gis i norske blogger. Det var også noe av grunnen til at jeg ville starte min egen blogg som ikke er sponset eller basert på betalte innlegg, jeg vil kunne gi min helt ærlige mening om produkter, uavhengig av hvilket merke eller produsent de kommer fra. Maya Water Facial Mist er en fuktspray det er mange bloggere som har skrytt veldig av, og flere av dere har bedt meg om å teste disse for å se om det er hold i skryteomtalene som har blitt publisert.

Nå har jeg testet disse fire fuktsprayene grundig og dessverre er dette de dårligste fuktsprayene jeg har testet så langt. Fordi jeg forventet at disse skulle være fantastiske sendte jeg de til Jan Erik for testing så jeg kunne få en ærlig mening fra en annen, det fordi jeg først tenkte at det kanskje bare er min hud som ikke liker disse. Jan Erik har testet dem og konkluderte med det samme som meg: Det er nok kanskje sponsing eller betalte innlegg i bildet med skryteomtalene av disse, for produktet er virkelig ikke bra.
Dette var et produkt jeg ble tilbudt å få motta gratis, men jeg valgte å kjøpe disse med egne penger. Som alltid, omtalene mine vil aldri påvirkes av hvor produktet kommer fra, jeg skriver min ærlige mening uansett. Det å få produkter gratis er ikke noe jeg ser på som “stas” eller liknende, dette er jobben min og fordi denne nettsiden har blitt så stor som det den er så kan jeg motta produkter fra alle merker og produsenter, dersom jeg ønsker det. Det er ikke slik at jeg har noe ansvar eller noen plikt ovenfor noen av dem, de vet alle at dersom de sender meg produkter så vil omtalen min være min ærlige mening, uavhengig av om jeg mottar produktet gratis eller ikke.

Maya Water er et norsk merke, det var litt av grunnen til at jeg ønsket å teste disse. Vannet som brukes i disse fuktsprayene kommer fra Skogshorn i Hemsedal. Produktet kommer i fire ulike versjoner: Pure, Organic White Tea, Organic Acai og Organic Goji. Kildevann brukes fordi det i motsetning til vann fra springen, ikke virker uttørkende. Kildevannet skal tilføre fuktighet og Organic White Tea, Organic Acai og Organic Goji er altså tilsatt andre ingredienser for å tilføre antioksidanter og vitaminer til huden i tillegg til å gi fukt. Produktet er 100% naturlig, organisk, og er ikke tilsatt noen form for syntetiske ingredienser.

Produktet kommer i en veldig god sprayflaske, det er faktisk en av de få tingene jeg kan påpeke som positivt ved disse. Noen fuktsprayer vil ha en spraydyse som påfører produkt ujevnt, mens disse gir jevn og perfekt dusj/påføring av produkt. Som med alle andre fuktsprayer; produktet kan brukes alene, over fuktighetskrem, over makeup og når som helst utover dagen når du trenger et ekstra fuktboost. De skal ikke erstatte fuktighetskrem eller annet produkt, fuktspray er absolutt et tilleggsprodukt. Produktet kan brukes av alle hudtyper og aldre, jeg anbefaler alltid bruk av fuktspray dersom du har fuktfattig hud som en ekstra “drahjelp”.

De fire ulike alternativene er veldig like, det eneste som skiller dem bortsett fra innhold, er lukten. Pure lukter ingenting, de tre andre har en diskret og frisk lukt. Jeg synes de lukter litt kunstig og noe kvalmende, men dette er selvfølgelig veldig individuelt.

maya water

Fordi dette er et naturlig produkt som det virker som mange har hatt gode resultater med, har jeg testet disse over flere måneder. Jeg har testet de grundig ved å påføre 5-10 ganger i løpet av en dag, jeg har testet de både over makeup og på makeupfrie dager på bar hud, jeg har testet de på reise og kun hjemme foran dataskjermen.

Dette er de første fuktsprayene jeg har testet som faktisk tørker ut huden min, uten at jeg forstår hvordan det er mulig. En god fuktspray skal kunne fjerne litt av følelsen av at huden er for liten, en følelse jeg ofte får utover dagen dersom jeg jobber mye foran Macbooken min eller har en periode hvor huden min ikke har like god fuktbalanse som den burde ha. Aircondition, varmeanlegg og endring av årstid, gjør også sitt til at huden min blir mer dehydrert enn vanlig og jeg har testet dette produktet så grundig jeg overhodet kan. Fordi jeg oppbevarer disse i kjøleskapet gir de en oppfriskende følelse på huden, men den følelsen vil også vanlig kaldt vann gi. Bortsett fra denne oppfriskende følelsen så gjør produktet absolutt ingenting. Huden min føles faktisk strammere etter bruk, som om jeg har glemt å påføre fuktighetskrem om morgenen. Fukt gir de absolutt ikke, huden min har det bedre med tanke på fuktbalanse når jeg ikke bruker dette produktet, enn når jeg faktisk bruker det.

Hvorvidt skryteomtalene som er publisert av dette produktet er kjøpt og betalt skal jeg ikke uttale meg om, det kan sikkert hende at dette produktet er en faktisk favoritt hos mange, men for meg ble dette et bomkjøp og en skikkelig skuffelse. Etter at Jan Erik testet og kunne fortelle det samme, uten at jeg delte min mening før jeg sendte produktet videre til ham, er min konklusjon at dette rett og slett er et typisk hype-produkt, ikke et hudpleieprodukt verdt å bruke penger på.

Det finnes så mange gode alternativer på markedet innen fuktspray, Maya Water er ikke en av dem – dessverre!

Kort fortalt

Hilde Christina mener

Absolutt et bomkjøp! Den første og eneste fuktsprayen jeg har testet som tørker ut huden min, fremfor å gjøre det den skal: Tilføre fukt. Et produkt jeg hadde høye forventninger til og ville like, men disse er ikke verdt pengene slik jeg ser det. Min største favoritt er fortsatt Tatcha Dewy Skin Mist, denne er fantastisk bra. To andre gode alternativer er Dermalogica AgeSmart Antioxidant Hydramist og Mario Badescu Facial Spray with Aloe Herbs and Rosewater.

Jan Erik mener

Jeg har testet Organic White Tea, Organic Goji og Organic Acai. I utgangspunktet var jeg optimistisk for man blir jo ofte det når man leser så mange positive omtaler av produktene, men det tok ikke lang tid før min dehydrerte hud reagerte og det føltes ut som at huden var en størrelse for liten. Produktene ble også testet på sensommeren – en periode hvor huden min vanligvis har god fukt og oppfører seg veldig bra. Lukten er som Hilde Christina påpeker noe kunstig i alle tre produkter, absolutt ikke en behagelig lukt i min nese, men heldigvis forsvinner den fort etter påføring.

Etter en prøveperiode på litt over en måned fant jeg ikke noe bruksmåte for Maya Water og kunne like gjerne påført vann på flaske derfor gikk disse i søplekassen.

 

Om noen av dere har testet disse, fortell oss gjerne hva din erfaring er!

{ 3 comments… read them below or add one }

anette November 11, 2014 at 10:47

Jeg har samme opplevelse, ble skikkelig skuffet etter å ha hørt bare positivt om vannet. Takk for din ærlige mening, jeg som trodde det bare var meg.

Reply

Stina November 22, 2014 at 12:30

Jeg sliter med å stole på hva bloggere skriver om produkter (spesielt toppbloggere) og mange får jo betalt for å rose et produkt opp i skyene. Vanskelig å vite hva man skal stole på, men da kommer jeg hvert fall ikke til å prøve dette produktet. Så takk for det :)

Reply

Hilde Christina November 30, 2014 at 23:33

Jeg også! :) Derfor jeg ofte velger å teste selv, jeg er altfor kritisk til hvem som er kjøpt og betalt i bloggNorge.

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: