emerginC og produkter for sensitiv hud

Nyhetsbrev

emerginC og produkter for sensitiv hud

by Hilde Christina on 06. May, 2014

in Hudpleie

EmerginC har ikke en egen sensitivserie, men de har allikevel både rens, toner, nattkrem og emulsjon for sensitiv hud. Dette er produkter jeg har hatt en stund og selv om de er bra, så er dette faktisk noen av de få produktene fra emerginC jeg ikke er ekstatisk over. Som vanlig er jeg ikke flink til å skrive omtale av produkter jeg ikke faller for, det å skrive om mindre gode produkter er rett og slett ikke like artig som det er å dele produkter som utgjør en forskjell. Jeg skal forsøke å bli flinkere på dette og som alltid er det lov å spørre meg dersom det er produkter du savner informasjon, eller ønsker at jeg skal skrive om.

Renseproduktene emerginC har for sensitiv hud er veldig gode, men både nattkrem og emulsjon har jeg eid lenge uten at jeg er spesielt imponert.

De fire produktene emerginC har spesielt tilpasset sensitiv hud er:

  • emerginC Aromatic cream tea cleanser
  • emerginC Lavender toner
  • emerginC D-red nighttime strenghtening balm (nattkrem)
  • emerginC d-red daytime emulsion

Huden min er ikke av de mest sensitive, men jeg reagerer lett på produkter, og fordi jeg iblant opplever jeg sår og rød hud, liker jeg å teste produkter som skal virke positivt på hud som er sensitiv. Disse produktene kan selvfølgelig også brukes av de som ikke har sensitiv hud.

emerginC rens sensitiv hudemerginC Aromatic cream tea cleanser og emerginC Lavender toner

Disse renseproduktene liker jeg faktisk godt, men de virker ikke så beroligende som jeg skulle ønske at de gjorde. De har en veldig god duft og rensemelken har konsistens som en litt tykk krem. Jeg forventet at denne kom til å være fetere enn det den er, men den er såpass lett at til og med fet hud kan bruke denne. Dette er gode nyheter for de som har fet og sensitiv hud, en hudtype det ofte kan være vanskelig å finne gode produkter til.

Hudtype: Alle hudtyper
Alder: Alle aldre

Bruksmåte: To pump rensemelk holder til et helt ansikt. Påfør på tørr hud, massér og skyll av med vann, eller fjern med bomullspads vætet med toner. Den fungerer også fint påført på fuktig hud, den kan derfor fint brukes i dusjen. Toner påføres på bomullspads og strykes over huden, denne skal ikke skylles av. Påfør deretter serum og dag- eller nattkrem.

Det positive er at disse ikke virker uttørkende på dehydrert hud, men jeg skulle ønske de var enda litt mer beroligende. Mine favoritter innen renseprodukt for sensitiv hud er fortsatt Phytomer Rosee Visage Face Dew Toning Cleansing Lotion og Matis Reponse Delicate Face Lotion.

Lavender toner virker mer beroligende enn andre tonere jeg har testet, men jeg synes faktisk emerginC Peach Toner er enda litt bedre. Peach Toner er den beste toneren jeg har testet og den er hakket mer beroligende enn det Lavender Toner er, til tross for at Peach Toner ikke er et produkt spesielt tilpasset sensitiv hud.
Disse produktene er fortsatt bedre enn de fleste renseprodukter på markedet, men jeg forventet at disse skulle virke svært beroligende og selv om jeg merker at de ikke er like røffe som f.eks. emerginC Kombucha Cleanser, så skulle jeg ønske disse var enda litt mer beroligende.

 

emerginC d-red Strengthening balmemerginC D-red nighttime Strengthening Balm

Denne er beskrevet som en nattkrem, personlig synes jeg den er er for lett til å fungere bra som dette. Til tross for at dette er en balm, har den en veldig lett konsistens og jeg forstår ikke helt hvorfor denne har ordet ‘balm’ i navnet. Konsistensen er som en lett emulsjon og produktet skal virke beroligende og reparerende på huden, i tillegg til å motvirke rød hud.

Hudtype: Alle hudtyper som er sensitiv
Alder: Alle aldre

 

Jeg har nok ikke helt riktig hudtype for denne og selv om den fungerer ok som et fuktserum, så er dette et produkt jeg ikke kommer til å kjøpe igjen. Dersom du har veldig fet hud kan nok denne fungere bra som nattkrem, men dersom du har normal, kombinert, eller tørr hudtype, ville jeg brukt fuktighetskrem over dette produktet. Alene gjør denne huden min svært stram, min dehydrerte hud trenger mer fukt om natten enn det denne gir. Jeg har forsøkt å teste den på rød og sår hud, men jeg merker ingen umiddelbar effekt. På sår hud som trenger SOS-hjelp, er både emerginC Complexion Perfection og Heal Gel Intensive bedre slik jeg ser det. Om du ønsker å teste denne på sensitiv hud vil jeg anbefale at den brukes som serum fremfor nattkrem, til og med påført over serum gir ikke denne nok fukt til å kategoriseres som en nattkrem.

 

emerginC D-red Daytime Emulsion

emerginC d-red daytime emulsionAv navnet forstår vi at dette er en emulsjon, altså en veldig lett krem. Produktet har veldig like egenskaper som nattkremen nevnt over, den skal forbedre rød og irritert hud og virke positivt på sprengte blodkar. I tillegg skal produktet virke kjølende og lindrende på sår og rød hud.

Hudtype: Alle hudtyper som er sensitiv
Alder: Alle aldre

Til tross for at dette er en emulsjon, har denne faktisk litt tykkere konsistens enn “balmen” nevnt over. Dette er ikke veldig merkbart, men etter å ha studert disse nøye, merker jeg at denne så vidt er litt tykkere. Produktet har små perler i beholderen, disse knuses og blandes med geléen rundt når du pumper ut produkt. Ellers er dette produktet veldig likt emerginC D-red nattkrem, faktisk merker jeg ikke så altfor stor forskjell mellom disse. Personlig foretrekker jeg denne, da denne fungerer bedre til bruk under dag- og nattkrem på min hud. Denne fungerer bra som et fuktserum, jeg kan riktignok ikke bruke denne alene, til det gir den altfor lite fukt. Jeg merker ingen umiddelbar effekt på rød eller sår hud, men at den virker kjølende stemmer. Etter påføring virker den svalende på huden min dersom den er noe varm, noe jeg liker veldig godt til bruk nå når det er over 30 varmegrader her vi bor. Jeg lar gjerne denne ligge i kjøleskapet i 10 minutter før påføring, og påført på solvarm hud er denne veldig behagelig å bruke.

Oppsummering

EmerginC er en av de beste merkene som finnes på markedet i dag slik jeg ser det, men det finnes bedre produkter fra dette merket enn disse fire. Renseproduktene er de eneste jeg kan tenke meg å fortsette å bruke, men jeg kommer til å bruke Aromatic Green Tea Cleanser sammen med emerginC Peach Toner, dette er en veldig god kombinasjon for min hud.

Priser 

emerginC Aromatic cream tea cleanser og emerginC Lavender toner

  • 269,- per stk. hos Blivakker.no.

emerginC d-red Nighttime Strengthening balm

  • 449,- hos Blivakker.no

emerginC d-red Daytime emulsion

  • 449,- hos Blivakker.no – Bruk rabattkode Kupong2014 for 12% rabatt frem til 31. mai 2014

Frakt fra begge nettbutikkene er gratis og leveringstid er 1-5 virkedager.

Har noen av dere testet noen av disse produktene? I så fall vil jeg gjerne høre hva du synes!

{ 20 comments… read them below or add one }

Kaja May 6, 2014 at 15:02

Jeg har prøvd alle disse produktene.
emerginC Aromatic cream tea cleanser: Elsker hvordan den føles på huden under påføring og lukten, men føler ikke den er optimal for min tørre hud.
emerginC Lavender toner: Denne liker jeg veldig godt og den lukter utrolig godt. Føler også den roer ned kviser, sikkert fordi lavendel er antiseptisk(?)
emerginC D-red nighttime Strengthening Balm: Jeg føler denne er litt for lett i konsistensen og jeg liker heller ikke lukten, føler den lukter litt sterkt.
emerginC D-red Daytime Emulsion: Denne liker jeg veldig godt, og jeg bruker den som mitt dagserum. På kvelden bruker jeg phytocell serumet.

Reply

Hilde Christina May 7, 2014 at 01:58

Takk for erfaring, veldig nyttig! :) Har du testet noen renseprodukter for tørr hud som du synes er gode mtp på fukttilførsel? Er veldig nysgjerrig på dette, synes alltid det er vanskelig å finne renseprodukter som er supre for tørr hud.

Reply

Kaja May 7, 2014 at 11:38

Bare hyggelig å dele hudpleie erfaringer.
Jeg synes emerginC Multi fruit cleanser er god for tørr hud, men den er vel muligens litt sterk for sensitiv hud siden de har en egen rens spesielt tilpasset sensitiv hud. En rens jeg synes er god for både tørr og sensitiv hud er La Roche-Posay physiological cleansing milk. LRP er kanskje ikke et merke du bruker, men huden min liker godt denne rensen og så lenge huden min er happy er jeg happy :)

Reply

Elisabeth May 7, 2014 at 09:38

Jeg bruker emerginC D-red Daytime Emulsion når huden min blir rød, jeg har rosacea i familien, og lurer på om jeg kanskje har det selv også. Huden min er stort sett grei, men av og til blir jeg skikkelig rød, og da bruker jeg denne, og da går det fort over. Har ikke sett noen virkning på sprengte blodkar, men jeg har kanskje ikke brukt den nok til å få testet den ordentlig på det.
Nattkremen står på ønskelisten, men foreløpig har den ikke blitt prioritert, siden jeg ikke plages så voldsomt.
Men, si meg, linker du til blivakker.no nå? Betyr det at de er trygge å handle fra?

Reply

Hilde Christina May 8, 2014 at 07:01

Så bra, godt å høre at den gjør det den lover! :) Det er vakkerhud som selger EmerginC og Evagarden til Blivakker så de er like trygge som det Vakkerhud.no er. Innlegg kommer!

Reply

Edda May 7, 2014 at 21:38

Jeg har renseproduktene og jeg liker de veldig godt. Rensekremen ikke er så fet som Matis Delicate, men for meg som er kombinert og dehydrert passer den bra. Toneren syns jeg er beroligende på betente kviser, like god som Matis Delicate.
Syns du multi-fruit rensen og peach toneren renser bedre? Jeg sliter med kviser og lurer på om de kanskje hadde passet bedre. :)

Reply

Hilde Christina May 8, 2014 at 07:07

Takk for erfaring! Jeg synes de renser like godt, akkurat der merker jeg ingen forskjell. Kombucha rensen kan være bedre på uren hud fordi denne føles litt “røffere” og mer dyprensende, men jeg vet dette varierer fra person til person.

Reply

Edda May 8, 2014 at 13:10

Tusen takk tips! Tror jeg får kjøpe den :)

Reply

Christine May 8, 2014 at 08:46

Hei.
Helt enig med deg HC når det gjelder dagkremen og nattkremen. De ble altfor lette for meg, og fungerte langtfra bra til min fuktfattige hud. Ikke tok det vekk noe av rødheten jeg plages med heller. Godt mulig de hadde hatt bedre effekt hvis jeg hadde brukt hyper vitalizer ii tillegg, men slik jeg ser det blir det veldig mye produkter i rutinen som jeg rett og slett ikke orker eller har råd til. Håper Emerginc erstatter disse produktene med noe bedre for rød hud, for ellers er det jeg har forsøkt fra emerginc helt topp.

Reply

Hilde Christina May 9, 2014 at 01:10

Takk for erfaring! Hva synes du fungerer på rødhet? Har du testet f.eks. Matis sin sensitivserie?

Reply

Julia Therese May 8, 2014 at 19:19

Syns du matis er bedre på sensitiv hud enn emergin når det gjelder Rens?

Reply

Hilde Christina May 9, 2014 at 01:04

Ja, jeg synes ikke det er noe som overgår Matis når det gjelder sensitiv hud. Hele serien er overlegen på sensitiv hud.

Reply

Liv June 9, 2014 at 14:45

Hei!
Fungerer emerginC Aromatic cream tea cleanser og emerginC Lavender toner for en veldig blank kombinasjonshud (som også er litt sensitiv)? Håper du kan svare:)

Reply

Hilde Christina June 10, 2014 at 04:48

Hei!
Den vil absolutt fungere for den hudtypen ja, men om du har veldig blank hud ville jeg kanskje gått for noe annet. Er du kun litt sensitiv trenger du ikke å gå for rens for sensitiv hud, med mindre det er noe du virkelig foretrekker. Prøv f.eks. dette renseproduktet med en mattende toner, evt emerginC Peach Toner som er fantastisk: http://www.hildechristina.com/emerginc-multi-fruit-cleanser-emerginc-peach-toner

Det viktigste er riktignok resten av rutinen din, men rens spiller selvfølgelig også en viss rolle.

Reply

Liv June 10, 2014 at 20:14

Tusen takk for raks og utfyllende svar! Setter utrolig pris på hvor engasjert og flink du er! Ville emerginC Pomegranate Cleanser og emerginC Deglazing Toner vært en god kombinasjon eller vil dette gi for lite fukt?

Reply

Hilde Christina June 11, 2014 at 05:59

Pomegranate cleanser har jeg ikke selv testet så jeg tør ikke uttale meg om hvor bra den er i kombinasjon med en mattende toner, men jeg ville kanskje gått for Multi Fruit cleanser og Deglazing toner, evt Kombucha rens og spirulina toner, disse er veldig gode for kombinert hud. Gi gjerne tilbakemelding på hva du velger og om du liker produktene! :)

Reply

Hanne August 17, 2014 at 23:44

Jeg vurderer å prøve en facial cleanser for sensitiv hud, med det mener jeg altså noe i tekstur slik md formulation facial cleanser, som vaskes bort med vann. har emerginc noe slikt? (eller andre gode merker?) – jeg har problemer med å finne noe som ligner md formulations facial cleanser, men som også er for sensitiv hud. Skulle gjerne prøvd noe fra emerginc men det er en sånn innmari jungel av produkter å jeg vet ikke hva halvparten av det er engang, haha. :)

Reply

Hilde Christina August 19, 2014 at 01:59

Tenker du lett kremkonsistens? I så fall er disse gode: http://www.hildechristina.com/emerginc-multi-fruit-cleanser-emerginc-peach-toner

Reply

Carmen December 28, 2014 at 11:56

Jeg har sensitiv hud som nå har blitt uren. Bør jeg teste ut emergin c for kvisene eller matis sensitiv serie? Vil matis hjelpe på kvisene mine?

Reply

Hilde Christina December 30, 2014 at 01:43

Dette går litt utenfor hva jeg gir av gratis veiledning, men du kan lese deg frem til gode tips på denne nettsiden om du bruker søkefeltet øverst til venstre! :)

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: