ECO Minerals Foundation: Nesten-favoritt med 10% rabatt!

Nyhetsbrev

ECO Minerals Foundation: Nesten-favoritt med 10% rabatt!

by Hilde Christina on 10. Jul, 2014

in Makeup, Månedens produkt

Den norske nettbutikken Greenspirit lanserte denne uken ECO Minerals, et nytt merke innen mineralmakeup. Det er allerede mange av dere som har bedt meg teste foundationen fra dette merket, og foundationen fra dette merket har jeg allerede testet en stund. De siste månedene har jeg vært med på testingen av dette merket for Greenspirit og nå som de har åpnet for forhåndsbestilling, har jeg fått en rabattkode som gir dere lesere 10% rabatt på full size av denne foundationen!

Rabattkode dere kan bruke: HC10EM hos Greenspirit.no.
Rabattkoden er gyldig frem til 21. juli 2014 og gjelder forhåndsbestilling av full size produkt med levering i slutten av august.

ECOECO Minerals Foundation Minerals er et australsk mineralmakeupmerke og selv om denne foundationen ikke er hundre prosent perfekt for min hud, så er den det nærmeste jeg kommer en ny favoritt innen mineralfoundation, den er også den mineralfoundationen jeg per nå bruker fast. De siste månedene har jeg testet flere nye merker, blant annet Alima Pure (ga meg en tydelig reaksjon i form av rød, væskefylte nupper) og Faerie Organics (altfor tørr for min dehydrerte hud), men av de jeg har testet i det siste er ECO Minerals absolutt det beste merket og jeg er veldig glad for at Greenspirit.no valgte å ta inn nettopp dette merket.

Dette merket har to ulike formulaer innen foundation:

  • Flawless foundation: Matt finish, for kombinert-fet hud.
  • Perfection foundation: Dewy/glødende finish, for normal-tørr hud. Også godt egnet for moden/eldre hud.

Begge formulaene har medium-full dekkevne og de kan begge brukes av sensitiv hud. Av disse har jeg testet formulaen perfection i fargen Vanilla, en perfekt match for min hudtone. Formulaene passer for ulike hudtyper, men dersom du foretrekker en glødende finish fremfor et matt utseende og du har kombinert eller fet hud, så kan du fint bruke Perfection fremfor Flawless. Du kan bli blank dersom blank hud er noe du sliter med, men Perfection er ikke så glødende at fetere hudtyper ikke kan bruke den. Har du tørr hud ville jeg riktignok vært litt forsiktig med å bruke Flawless siden denne formulaen virker oljeabsorberende. Noen av fargetonene hos denne formulaen inneholder kaolin, en ingrediens som kan virke veldig uttørkende på hud som allerede mangler fukt.

De ulike formulaene inneholder:

  • Flawless: Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Mica. May contain (avhengig av fargetone): Kaolin clay, Iron Oxides, Ultramarine Blue, Tin Oxide.
  • Perfection: Mica, Zinc Oxide, may contain (+/-) Titanium Dioxide, Iron Oxides, Ultramarines.

Jeg har som nevnt testet foundationen i Perfection og jeg har testet denne foundationen veldig grundig de siste månedene. Fordi det nå er utrolig varmt ute, er klimaanlegg noe som står på døgnet rundt i huset vårt. Som dere sikkert vet, aircondition-anlegg stjeler mye fukt fra huden vår, noe som gjør at fuktbalansen i huden min ikke akkurat er optimal om dagen. Derfor har jeg testet denne av og på igjen og igjen, for å være sikker på at vurderingen min er så riktig som overhodet mulig. Det eneste som ikke er helt optimalt med denne foundationen er at den kan bli litt tørr dersom huden min allerede er på den veldig tørre siden, men bortsett fra det er dette en foundation som kan måle seg med tidligere favoritter, den er også bedre enn de tidligere favorittene mine fra LA Minerals (Valley Girl formulaen) og Mineral Hygienics. ECO Minerals er en god del mindre tørr enn både LA Minerals Valley Girl, Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder SPF 20, INIKA og Tikei, men tørrere enn Mineral Hygienics og Terre d’Oc Powder Foundation.

Holdbarhet og dekkevne er overlegen, den gir en jevn overflate og dekker det man trenger å dekke og litt til. Den holder gjennom en hel dag og gir ikke blank hud, til tross for at jeg bruker denne i sommervarmen her i California som ligger godt over 30 varmegrader. Den gir en naturlig, glødende finish, men den er absolutt ikke et typisk glow-produkt. Med det mener jeg at den ikke virker skimrende, utseendet den gir på huden er svært naturlig og kan passe for alle, også dere som er redde for produkter som lett kan bli glinsende fremfor glødende. Noen foundationer gir et tydelig glødende utseende og er et produkt man går for og bruker når man ønsker frisk, glødende hud, men denne foundationen og formulaen er ikke i den kategorien, den er mer naturlig enn noe annet.

Den gir ikke urenheter og den tørker heller ikke ut huden min. Som nevnt over, dersom huden min er på den tørrere siden i utgangspunktet kan denne fremheve tørre flekker her og der, men jeg kan bruke den over lengre tid uten at huden min blir ytterligere uttørket. Jeg påfører denne med den beste kabukikosten jeg kjenner til, Sigma F82, men jeg har også testet kabukikosten til ECO Minerals. Den kan ikke måle seg med Sigma F82 slik jeg ser det, men om du er på jakt etter lett-medium dekkevne og silkemyk bust så er den ikke et dumt valg.

Har du tørr-veldig tørr hud ville jeg nok valgt et annet merke, men for alle andre hudtyper og hudtilstander, er dette merket absolutt verdt å teste. Jeg er spent på hvordan den vil oppføre seg når det blir kaldere ute, eller når huden min får bedre fuktbalanse – jeg oppdaterer dere gjerne om dere ønsker det.

 

Konklusjon

Hudtype: Alle hudtyper bortsett fra tørr – veldig tørr hud.
Farge: Foundationen kommer i 10 ulike farger, jeg har denne i Vanilla.
Finish: Flawless: Matt finish. Perfection: Glødende/dewy finish.
Dekkevne: Medium – full dekkevne. Kan legges i flere lag uten å kake seg.

 

Pris: 299,- hos Greenspirit.no.
Frakt fra Greenspirit koster 39,- uansett ordrestørrelse, leveringstid er 1-4 virkedager.

 

For å finne riktig farge for din hud kan du bruke Mineral Foundation Selector, eller laste ned denne app’en. Vær obs på at dette verktøyet anbefaler de mest populære fargetonene så dersom du har veldig lys eller mørk hud, kan det være lurt å se på fargeoversikten inne på produktsidene deres fremfor å benytte seg av disse verktøyene.

Obs! Jeg kjenner kun til min egen farge og hudtone og kan derfor ikke gi råd om hvilken farge du bør velge. Det er mange av dere som har tatt kontakt med ECO Minerals direkte og bedt om prøver, dette vil dessverre ikke være mulig lenger. Greenspirit har riktignok fått tak i et parti med prøver som vil være på plass hos dem om en uke, disse kan bestilles allerede nå og sendes ut så snart de er på lager.

{ 39 comments… read them below or add one }

Linn July 10, 2014 at 16:07

Takk for fin info! Hva vil du anbefale til tørr-veldig tørr hud av foundations? Har lenge ønsket å kjøpe Terre D’oc, menbda ser det ikke ut til at det blir mulig.

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:23

Gå for flytende foundation eller BB Cream, det vil alltid være bedre for en tørr hud enn foundation i pudderform. Denne er god for tørrere hudtyper: http://www.hildechristina.com/glominerals-luxe-liquid-foundation

Reply

Line July 10, 2014 at 16:46

Hei!
Jeg har bestilt flawless foundation fra Greenspirit,men er litt usikker.. Jeg har kombinert hud vil jeg si. Jeg kan fort bli stram i maska men blir også vennlig lett blank i ansiktet. Bruker jeg Terre D’oc sin foundation ser jeg ut som en diakonale, så hvilken tror du hadde passet best for meg? Flawless eller perfection? :)

Reply

Line July 10, 2014 at 20:58

Herlighet så mye skrivefeil.. Autocorrect på mobilen :p
Det skal stå veldig lett blank * og av Terre D’oc sin foundation ser jeg ut som en diskokule *

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:27

Hei!
Jeg har kun testet Perfection, Flawless har jeg kun testet mindre prøver av så jeg får ikke basert anbefalingene mine på personlig erfaring, noe jeg helst ønsker å gjøre. Siden du blir fort stram i masken ville jeg gått for Perfection, men jeg tør ikke å si dette for sikkert. Kanskje du blir blank fordi huden din mangler fukt? Det kan være tilfellet når man både får oljete hud og føler seg stram i masken.

Reply

Elin July 10, 2014 at 19:05

Er den nesten en favoritt? Da tror jeg at jeg holder meg til terre doc

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:22

Det er en sjanse for at Terre d’Oc ikke vil produseres lenger dessverre, så jeg kommer til å fortsette å teste nye merker og varianter. Flere omtaler kommer etterhvert. :)

Reply

Stine July 10, 2014 at 20:53

Jeg syns det er utrolig synd at Green Spirit ikke lenger har Terre d`Oc som
er min favoritt mineral foundation per nå. Håper virkelig de tar inn igjen denne,
men ettersom de har begynt med denne nye typen er vel det tvilsomt.

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:20

Det er ikke opp til dem, det er hos Terre d’Oc og produksjon problemet ligger. :)

Reply

Elin July 11, 2014 at 00:13

Tar de de ikke inn igjen sjokk

Reply

Elin July 11, 2014 at 00:15

Jo ser jo de har terre doc produktene på greenspirit jeg

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:28

Ikke foundationen, denne er ikke å få tak i per nå.

Reply

Hilde Christina July 11, 2014 at 06:29

Det er problemer hos Terre d’Oc med produksjon, så det er ikke Greenspirit som har valgt å ikke ta inn produktet igjen.

Reply

Elin July 11, 2014 at 07:57

Det var veldig dumt!

Reply

Ingrid July 11, 2014 at 19:48

Hjelp! (Ingenting med dette innlegget). Men har du noe tips til meg som har fått perioral dermatitt? Vil ikke gå på antibiotika..

Jeg kan forresten ikke bruke den foundationen over. Har altfor tørr hud :p Men det skreiv du jo og

Reply

Hilde Christina November 4, 2014 at 13:50

Det er et emne jeg kommer til å skrive om når jeg får tid og helse til det, men veiledning innen produkter gir jeg dessverre ikke gratis. Fint om du kan legge spørsmål under relevante innlegg forresten så slipper jeg å svare på ting flere ganger. :)

Reply

Malin July 12, 2014 at 21:46

Hei:)
Nor meiner du det er på rett tid å begynne å sminke seg? Eg var litt tidlige, men så slutta eg. Eg er nå 14 år så… Er ikkje begeistret for (kva heiter det?) BB cream eller kva nå ordet er. Husker ikkje! Vertfall så prøvde eg ein fra Body shop. Den var så tett og tjukk i følge meg! Så er skeptiske på det, men er vell for tidlige? Så vett ikkje heilt kva eg skal gå etter. Trenger ein tynn og hm… Huden min er ikkje tørr, men litt fett eller kva nå dere seier. Oppi pannen er eg veldig fett. Har du noen anbefalinger for å hindre det. Det samme med krem (bb cream) eller om det er for tidligt. Har og plager føttene som går meg enormt på nervene. Kva skal eg gjøre:( Det svetter lett eller ikkje direkte svett, men blir vell ja litt. Det går fort over til sokkene og så skona. Det stinker og vis eg tar dei av så stinker det enormt. Prøver å vaske føttene med ein gong etter skolen og diverse ting eg kommer heim fra. Har måttet kaste to par sko. Tok dei i frysaren og uheldige så glemte eg dem noen dager. Tok dem ut og nor dei ble tint for å si det sånt så var det som dei aldri var i frysaren. Ille nok begynner dei nye skona mine og stinke. Vær så snill å si du har noen forslag til kva eg kan gjøre. Har vorter under føttene vis det har noen å si. Beklager vis det hørte ekkelt. Prøver å bli kvitt dem etter å hatt dem siden eg var 6. Har prøvd å få dem vekk fleire gonger så vis du har forslag til det og. Beklager vis dette var mye og skrivefeila.

Reply

kjersti July 12, 2014 at 22:06

Veldig usikker på om jeg bør velge perfection eller flawless. Tror hudtypen min er kombinert, til tider tørr, til tider fet. Tørr om vinteren, mer fet ellers. Når du har testet perfection, blir jeg skeptisk til å teste flawless…

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:41

Jeg ville gått for perfection etter beskrivelsen din, spesielt siden det er en liten stund igjen før vinteren dukker opp. :)

Reply

Nadine July 13, 2014 at 19:55

Hei HC :)
Trodde hele tiden jeg hadde tørr hud type men da jeg var hos en hudpleier sa hun at jeg hadde fet hud type og litt tørr enkelte steder? Visste ikke at man kune ha både tørr og fet samtidig?
Er veldig glad i Terre d’Oc fundation, men i det siste så blir foundationen kakete på kinn etter noen timer. Blir ellers blank i panna og nesa. Er det Flawless foundation jeg bør gå for?

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:40

Om du har tørr og fet hud så har du kombinert hud, ikke fet hudtype. Å ha tørr hud og fet hud på samme område er ikke mulig, det er også heller uvanlig å ha en kombinert hud som er en kombinasjon av fet og tørr hud. Har du lest guiden min på hudtyper? Les den, kanskje den kan være til hjelp? http://www.hildechristina.com/guide-hva-slags-hudtype-har-du

Jeg tør ikke å anbefale formula innen foundation til deg uten å vite hudtypen din, spesielt siden tørr hud og fet hud er så stikk motsatte hudtyper, men om du blir klokere på hvilken hudtype du har etter å ha lest guiden min må du gjerne spørre igjen så kan jeg prøve å hjelpe til. :)

Reply

Nadine July 22, 2014 at 18:26

Takk for svar :)
Etter å ha lest guiden din tror jeg at jeg har fet hudtype. Før pleide jeg å få kviser og bli så stram i maska etter dusj at det gjorde vondt å ta på ansiktet, men etter å ha brukt Obagi i ca. 5 måneder nå sliter jeg ikke med det lenger. Fikk da produktene som er for fet hud. En hudtype kan vel ikke endre seg men hudtilstand kan?

Reply

Hilde Christina July 23, 2014 at 09:13

Blir du lett blank i ansiktet om du bruker makeup eller ellers? Hvis ikke kan du fint bruke begge formulaene denne foundationen kommer i, men dersom du har en hud som lett blir blank eller oljete ville jeg gått for Flawless. Hudtype kan ikke endre seg, bortsett fra at man kan få en tørr hudtype når man blir eldre, til tross for at man har hatt normal hud som ung. Hudtilstand endrer seg ja, helt riktig. :)

Reply

Annika July 13, 2014 at 22:00

Utrolig kjipt at favoritten Terre d’Oc Powder Foundation ikke er å få tak i lengre.. Den er straks tom.. Gleder meg til å lese mer om evt andre merker du tester:-)

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:37

Veldig enig, jeg håper den vil komme tilbake igjen!

Reply

Marit July 14, 2014 at 23:25

Nor meiner du at vi kan begynne å sminke oss og kor mye? Er 14 nå. Ble det i dag :)

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:33

Det er ingen aldersgrense på dette, det er helt opp til deg og også foreldrene dine. :) Jeg begynte ikke med makeup før jeg begynte i 8. klasse og da var det kun mascara, alle de andre produktene brukte jeg ikke før jeg var en del eldre. Prøv deg frem, å bruke noe mer enn mascara når du er 14 år mener jeg at er helt unødvendig, men dette er så individuelt at det er umulig å gi deg et fasitsvar på dette.

Reply

MaritBE July 15, 2014 at 21:23

Spennende å lese :-) Artig med noen helt nye merker jeg aldri har hørt om før. Jeg bruker selv både Tromborg og Youngblood sitt mineralpudder – liker begge veldig godt :-) Jeg trodde ikke jeg likte noen mineralpuddere før jeg prøvde disse (hadde litt dårlige erfaringer før, hehe). Har vært på Byron bay, så burde jo nesten prøve dette produktet, haha :-)

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:28

Tromborg vil jeg gjerne teste! Youngblood inneholder vel fortsatt bismuth oxychloride så vidt jeg vet…?

Reply

MaritBE July 29, 2014 at 15:15

Liker Tromborg sitt veldig godt. Men det er shimmer i da, så er jo ikke alle som liker det, men jeg syns det gir en fin glød :-) Youngblood sitt er mer matt syns jeg. Jeg var faktisk ikke klar over at det inneholdt det, men det skal jeg sjekke ut, så gir jeg deg beskjed tilbake når jeg har sjekka det :-)

Reply

MaritBE July 31, 2014 at 22:41

Du hadde dessverre helt rett, det sto som andre ingrediens… Men Tromborg sitt inneholder faktisk også det, men det står som siste ingrediens.

Reply

Smaabruun July 17, 2014 at 22:15

Kvinnemenneske -du gjør meg blakk! Terre D’oc sin ble jeg nødt til å gå bort ifra. Dekkevnen ble litt for svak for meg grunnet ymse og kunne ikke legge flere lag uten å se ut som ostepop, haha! Måtte da ty til LA Minerals igjen, men denne skal bestilles. Må bare analysere litt hvilken farge jeg skal velge :)

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:18

Jeg ler! :D

Reply

Helle toften July 19, 2014 at 01:04

Når jeg har fet hud og dehydrert hudtilstand kan jeg da bruke en
Fet hud-foundation som er litt “tørkende” eller går det ikke for at jeg har
Dehydrert tilstand?

Reply

Hilde Christina July 21, 2014 at 11:14

Du mener uttørkende? Det er vanskelig å si, det avhenger av hvor dehydrert huden din er og hvordan den reagerer på uttørkende produkter generelt. Eneste måten å finne ut av det helt sikkert er å teste, men med dehydrert hud ville jeg holdt meg unna produkter spesielt rettet mot veldig fet hud, f.eks. foundation eller pudder med oljeabsorberende effekt, det vil som regel alltid bli for lite fuktgivende.

Reply

Mai August 21, 2014 at 22:45

Hei, Hilde Christina! Er så utrolig glad for at jeg har funnet bloggen din, syns jeg har lært så mye fra deg. Jeg kom over omtalen om Terre d’Oc sin foundation, og så at du også likte denne foundation veldig godt. Jeg lurte på hvilke foundations du likte best av Eco Minerals og Terre d’Oc, og hvilke du ville anbefalt meg?
Jeg har kombinert hud, kan bli litt blank på pannen innimellom. Huden min er ikke særlig dehydrert, men kan bli om vinteren. Har en del røde arr og kviser i t-sonen, og ville foretrukket en foundation med god dekkevne. Takk på forhånd

Reply

Hilde Christina November 4, 2014 at 13:53

Hei og takk for hyggelig kommentar! Av de to er det Terre d’Oc jeg liker best, det fordi den er hakket bedre til min til tider veldig dehydrerte hud. Utifra beskrivelsen din vil jeg si at ECO Minerals er best match, LA Minerals er et annet alternativ jeg tror vil passe deg bra: http://www.hildechristina.com/l-a-minerals-mineral-foundation-min-nye-favoritt/

Reply

Mai August 23, 2014 at 15:22

Hei! Jeg leste en omtale om Terre d’oc sin mineral foundation, og så at den finnes nå på greenspirit.no. Jeg lurte på hvilken mineral foundation du ville anbefalt av Terre d’oc sin og Eco sin? Jeg har kombinert hud, og har en tendens til å få oljete panne. Jeg sliter ikke særlig med tørrhet per dags dato, men kan bli tørr på vinteren. Jeg har en del kvisearr på ansiktet, og er på utkikk etter god dekkevne. Tusen takk for gode omtaler!

Reply

Mai August 23, 2014 at 15:26

Oj, så innpåsliten jeg var da, haha!! Så ikke at min tidligere kommentar ble postet

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: