Dyrevennlige Bloggere – Mitt nye prosjekt!

Nyhetsbrev

Dyrevennlige Bloggere – Mitt nye prosjekt!

by Hilde Christina on 27. Sep, 2009

in Dyretesting og de firbente

Edit: Sjekk ut www.dyrevennligebloggere.com for mer info!

Jeg har hatt en idè i hodet en stund, på tide å dele med dere og forhåpentligvis få noen tilbakemeldinger!

Som dere vet, jeg er opptatt av dyretesting og dyr på generell basis, og en av grunnene til at jeg blogger er for å få flere til å styre unna dyretestede produkter. Derfor har jeg lyst til å lage… Et samfunn? Forening? Samling? Noe sånt.. av bloggere, som skal gå inn for å være dyrevennlige.

Wende_SuppGraphic

Hvordan det fungerer?

Jo, det er så enkelt som at om dersom du har egen blogg, kan du melde deg på og dermed gå inn i en pakt om å være dyrevennlig. Dette er ikke noe kun for dere som skriver om makeup, hudpleie og produkter, men alle dere som har en blogg av noe slag. Det er bare snakk om å ta et standpunkt.

Hva kreves?

Å skryte av MaxFactor er uaktuelt. Du må selv gå inn for å kutte dyretestede produkter og samtidig oppfordre andre til det. NEI, jeg mener ikke at du skal gå fra dør til deg for å omvende folk, jeg mener bare at du skal BRY DEG. Enkelt i grunn.

Jeg krever også at du limer inn logoen (som ikke er laget enda…men det kommer) inn på siden din, slik at alle som besøker deg vil se at du er en del av dette. Denne logoen må hyperlinkes til siden jeg skal lage (som heller ikke er laget enda…men det kommer), slik at flere og flere vil få øynene opp for dette.

Èn gang i måneden vil jeg lage et dyrerelatert innlegg, som jeg ber om at du kopierer og legger ut i din egen blogg. Om du selv ønsker å skrive et gjesteinnlegg en måned kan du selvfølgelig få lov til det, det vil da postes hos meg og hos de andre som er med på dette.

Hvorfor skal du gidde?

Vel, for det første engasjerer du deg. Du hjelper også til, slik at andre blir mer obs på dette. Du gjør altså en god gjerning! Smile

I tillegg vil du være med i mitt berømte Dyrevennlige Bloggere United. Du vil få presentasjon her hos meg, samtidig som jeg skal lage en egen side for dette, der link til din side vil ligge. Det betyr flere lesere, og ikke minst får du respekt! Eller altså… Du får cred, fordi du faktisk gidder å bry deg om andre enn deg selv. Du gjør andre oppmerksom på at du er opptatt av dyr og dyretesting, og det er jo bare positivt.

 

Forhåpentligvis vil dette vokse seg stort og fint etterhvert, slik at vi kan bringe budskapet ut til de store masser (wow, presidentsnakk!). Jeg brenner enormt for dette, og håper at dere vil tenne på dere selv og brenne med meg! Smile

Mer info kommer etterhvert, selvfølgelig! Nå må jeg bare få svar fra designer, slik at logo kan lages. Deretter setter jeg i gang med påmeldinger, så om du har blogg og vil værra med på leken, følg med! Smile

Dette er noe jeg ønsker å gjøre både fordi jeg vil at flere skal engasjere seg, men også fordi jeg vil at de av dere som faktisk gidder å bry dere får cred for det! For det fortjener dere absolutt. Å ha en samling med dyrevennlige blogger håper jeg kan være smittsomt. Man oppdager nye blogger, som er skrevet av personer som bryr seg og de som bryr seg får litt ekstra oppmerksomhet, uten at de nødvendigvis trenger å jobbe så altfor mye.

Win Win! Smile

{ 44 comments… read them below or add one }

Anne-Marie September 27, 2009 at 19:23

For et fantastisk prosjekt!! Dette er en kjempe viktig sak. Stå på :-D

Reply

Katrine September 27, 2009 at 19:25

Fantastisk genial ide! Oppfordrer deg til å sende en slik mail ut til de store “dyrebloggsidene”, som hest.no og hund.no og spre budskapet ut til brukerne her også :)

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 19:28

Katrine: Takk for tips! Det hadde jeg ikke tenkt på engang, supert! :)

Anne Marie: Takk ! :) :)

Reply

Katrine September 27, 2009 at 19:26
Stine Marie September 27, 2009 at 19:31

Me like! Bra jobba,Hilde Christina :-)

Reply

Alise September 27, 2009 at 19:32

Utrolig bra jobbet, og utrolig flott tiltak, Hilde Christina! You made my day!

Reply

Grønn og Skjønn September 27, 2009 at 19:37

Supert prosjekt! Vi vil være med! :)

Reply

Lisa September 27, 2009 at 19:37

jeg er med!!! syns dette virker som en sykt god ide!!!

Reply

Tonje H September 27, 2009 at 19:41

For en fantastisk Ide!!

Reply

Hilde M September 27, 2009 at 19:41

:-)

Reply

Maren S.R. September 27, 2009 at 19:43

Genialt! Bare synd jeg ikke har blogg. :/

Reply

Theri September 27, 2009 at 19:46

Kjempeflott tiltak!!! :D Håper mange blir med! :D

Reply

Mina S. September 27, 2009 at 19:46

Maren, du har blogg!!!!

Reply

Siren September 27, 2009 at 19:50

Veldig bra tiltak! Håper folk henger seg på.

Reply

Maren S.R. September 27, 2009 at 19:52

Mina, den er stengt!!!! prezt

Reply

Evy September 27, 2009 at 19:58

Jeg er med!

Reply

Marthe September 27, 2009 at 20:06

Supert prosjekt! Om jeg en gang får meg blogg skal jeg være med =)

Reply

Mina S. September 27, 2009 at 20:10

Maren, ÅPNE DEN!! :D

Reply

kristin September 27, 2009 at 20:41

Utrolig bra intiativ :) !

Reply

Tulipe noir September 27, 2009 at 21:22

Så fint at du setter fokus på dette. Jeg er en ny leser av bloggen din og jeg må si at jeg setter stor pris på listen din over dyretesting. Har lest igjennom den nå og innser at et par av mine favorittprodukter holder til på den rødelisten. Det er med tungt hjerte man oppdager slikt, men det er utrolig bra å få den infoen av deg, slik at man kan sile ut “synderene”. Jeg kommer LETT til å følge opp ditt initiativ. Fortsett med inspirerende videoer og verdifulle råd til oss “kløner” her ute! :)

Reply

Stine September 27, 2009 at 21:52

Heisann!
Oppdaget bloggen din i dag, men har lest utroolig mye av den allerede! Du er virkelig flink med make up assa xD. Har bestilt Tikei prøver nå etter å ha lest dine anbefalinger!

Men! Har et spørsmål. Vurderer å kjøpe disse tikei kostene du viste fram i en youtube video jeg fant. Men så kom jeg til å tenke på, hvor lenge kan man egentlig ha slike børster før du bør bytte dem ut? Det hadde vært greit å vite egentlig, de jeg har nå har jeg nemmelig hatt en rimelig god stund.. :o

forresten, så flott innlegg dette var ! Hadde jeg hatt blogg selv, hadde jeg absolutt blitt med!

Hilsen ny leser, Stine :)

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 22:01

Stine: Takk takk :) :) Hvor lenge, det merker du fort. De vil se slitte ut og ikke fungerer optimalt når det er på tide å bytte. Fint om du legger slikt under et aktuelt innlegg neste gang, så får flere nytte av svaret ditt.

Til dere andre, flott å se at forslaget ble tatt godt imot! :) :) :)

Reply

Moa September 27, 2009 at 22:19

For en fantastisk idè!
Har ikke blogg selv, men jeg skal oppfordre vennene mine som blogger til å bli med på dette! :-D
En veldig viktig sak som flere burde få opp øya for! :-)

Reply

Marthe September 27, 2009 at 22:30

Så utrolig bra!! Blir nesten rørt. Jeg har ingen blogg, men sprer budskapet fra før uansett. ;)

Reply

Ingeborg September 27, 2009 at 23:04

Heia, heia! Kjempetiltak og man må bare bøye seg i støvet for folk som faktisk tar initiativ for saker de brenner for! I like!

…bare synd jeg ikke har blogg, men om ikke dette er en grunn til å begynne å blogge så veit ikke jeg :-D

Reply

Ragna September 27, 2009 at 23:04

Høres ut som en bra idé! Kan jeg komme med et lite forslag?

Jeg ønsker meg en kjøpeanbefalingsliste per type kjøp/produkt. Ikke bare over hvilken produsent som er dyrevennlige men per ting jeg skal kjøpe. Feks hvis jeg skal kjøpe meg en mascara så skulle jeg gjerne kunne trykket meg inn på “Mascara” og funnet en liste over de alternative mascaraer/ mascaraprodusenter som er dyrevennlige. Er ikke så lett alltid å vite hvilke produsenter som lager mascara hvis jeg bare vet produsentnavnet, og da tar det lengre tid å finne ut hva man skal kjøpe. Samtidig er jeg ikke så opptatt av Mascara, så jeg vil lese minst mulig og finne ut fort hvilken jeg skal kjøpe. Det hadde vært flott hvis det blir enklest mulig å velge dyrevennlig?

Kanskje du kan ha en liste over ting som ikke er skjønnhetsprodukter også, men som er dyrevennlige kjøp. Jeg regner med at de tester feks vaskepulver, oppvasksåpe, vitaminpiller og masse andre ting også på dyr og det kunne vært fint å kunne slå opp og finne et dyrevennlig alternativ nesten uansett hva man skal kjøpe. Type “jeg er tom for klesvaskemiddel om 2 uker, hvilket merke skal jeg kjøpe?”.

Kanskje du kan involvere leserne dine i å undersøke hos produsenter av alle mulige andre ting enn skjønnhetsprodukter så du får fordelt jobben litt :-) Bare en idé, du får se om det passer inn.

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 23:07

Ragna: Det hørtes ut som SINNSYKT mye jobb :rotfl: Får vurdere det.. Og jeg har ramset opp vaskemiddel og tamponger og slikt allerede :)

Reply

hek September 27, 2009 at 23:15

Så fin ide! :-D
Men altså, jeg er i mot pels, men ikke så fanatisk at jeg har kastet skinnjakker og sko på bålet. Er jeg dyreennlig nok da eller? Du må kanskje lage noen “regler” da, slik at ikke hvem som helst som synes at de er ganske så dyrevennlige selv bare kan påstå at de er dyrevennlige..
Eneste jeg ike elsket med denne ideen er det med å publisere innlegg du har skrevet en gang i måneden på egen blogg. Ikke missforstå, innleggene kommer garantert til å være bra, men jeg er så sær at jeg tror ikke jeg ha noe andre har skrevet på bloggen min… Kommer du til å skrive på norsk? engelsk? begge deler?

Reply

Hilde Christina September 27, 2009 at 23:25

Norsk :) Da kan du evt skrive selv, så lenge det er no hurra for antidyretestede greier :)

Reply

Astrid September 28, 2009 at 00:36

Wey, jeg gleder meg allerede! Etter jeg begynte å lese bloggen din har ikke mine intedanene venner fått fred når det gjlder slemme merker. Tror man kan nå mange flere ved å sette igang denne ideen din :D

Reply

Ella September 28, 2009 at 00:50

i’m soooo in! kjempebra initiativ!:)

Reply

Ragna September 28, 2009 at 01:36

Det er nok mye jobb ja! Kanskje du har noen engasjerte lesere som kan gjøre jobben hvis du finner en lur måte å organisere det :-D

Reply

Malin September 28, 2009 at 04:49

Har ikke blogg, men er nesten så jeg vurderer å lage en pga dette prosjektet. Haha. Kommer nok ikke å gjøre det med en gang, men synes dette var en kjempegod idé! Er mot all dyremishandling, dyretesting og pelsindustrien. Er skremmende hvor mange som ikke bryr seg og ler av en når man prøver å forklare hvor vondt mange dyr har det.

Håper dette blir en suksess og flere velger merker som ikke tester på dyr. Lykke til :D

Reply

Anita September 28, 2009 at 10:47

Genial Idé! Dette skal jeg være med på, basta. Jg er jo så glad i :dog2: :dog: :duck: :goat: :hippo: :koala: :lion: :monkey: :monkey2: :mouse: :panda: :pig: :pig2: :sheep: :sheep2: :reindeer: :tiger: :cow2: :cow: :chicken2: :chicken: :chick: :cat2: :cat: :bunny:

Damn, de smileysene er noe av det feteste på bloggen altså.

Reply

Diva Grotesque September 28, 2009 at 12:53

Woo, genial ide! I’m in.

Reply

SiljeOluf September 28, 2009 at 12:57

Wee, Pierats.org er med!
:heart: :dog: :dog2: :duck: :goat: :hippo: :koala: :lion: :monkey: :monkey2: :mouse: :panda: :pig: :pig2: :bunny: :cat: :cat2: :chick: :chicken: :chicken2: :cow: :cow2: :sheep: :sheep2: :reindeer: :snail: :tiger: :turtle: :heart:

:zombiekiller: + :bunny: = :poop:

Reply

Vanity September 28, 2009 at 13:09

Veldig, veldig, veldig bra! :-D

Reply

marina September 28, 2009 at 14:15

Liker idén din! ;)

Reply

Vivian September 28, 2009 at 18:28

Dette høres utrolig bra ut! Blir med på dette ja :-D

Reply

Silje September 28, 2009 at 19:10

Kjempebra tiltak! Hadde garantert blitt med om jeg hadde hatt blog, men det har jeg dessverre ikke. Uansett så er det kjempebra at noen er villige til å gjøre noe for å bekjempe dyretesting!

Reply

Åshild T. September 28, 2009 at 22:50

Fantastisk tiltak!!! :cat2:

Reply

J. Elisabeth October 2, 2009 at 18:21

Kjempebra tiltak! Stå på :D

Reply

ida October 26, 2009 at 16:59

jeg er sååå med!!
dyretesting er crap!

*Ida

Reply

Astrid October 30, 2009 at 23:51

Herregud, jeg skal ha en tale i speech class på tirsdag. Mange av de i klassen min mener at menneskene har rett til å gjøre hva de vil med dyr, (dumme dumme amerikanere), og når jeg skal begynne å snakke om faux fur også (de forstår ikke at jeg er imot den delen også…?) så blir de i alle fall ganske så forvirret!

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: