BB Cream VS CC Cream – Hva er forskjellen?

Nyhetsbrev

BB Cream VS CC Cream – Hva er forskjellen?

by Hilde Christina on 25. Apr, 2013

in Hudpleie, Makeup

BB Cream har vært det “nye” på hudpleie- og makeupfronten lenge, og som alle andre leter jeg fortsatt etter den beste bb cream på markedet, så langt er det Jane Iredale Glow Time Full Coverage BB Cream SPF 25 som er min favoritt, men jeg tester stadig flere og skal både teste Decléor Bb Cream og Matis BB Cream. I fjor var det BB Cream alle merkene dukket opp med, nå har merkene begynt å produsere CC Cream.

Hva er egentlig forskjellen mellom de to? Her er en enkel forklaring:

BB Cream lover å fungere både som foundation, solfaktor, dagkrem (jeg anbefaler ikke BB Cream som erstatning for dagkrem, men det loves likevel), foundation og concealer, CC Cream lover dette og litt til (men dette varierer utifra merke og type). CC står for ‘color correction’ og skal virke behandlende på pigmentflekker og ujevnheter i huden, derfor er også CC Cream ment for de som er noe eldre. CC Cream brukes av de som er yngre også dersom du er ung og sliter med pigmentflekker, men generelt forsøker produsentene av CC Cream å nå ut til en eldre forbruker. Allikevel, noen CC Creams lover å hjelpe på aknearr, derfor kan noen av disse produktene fint brukes av de yngre også. Dette vil variere fra merke til merke, så sjekk beskrivelsen av produktet før du kjøper.

CC Cream DR Brandt CC MatDet sies at CC Creams er lysere i tonen enn det BB Creams er, og at CC Cream passer for en kombinert-fet hudtype mens BB Cream passer for de med normal-tørr hudtype, men dette vil også variere fra merke til merke. Noe som skiller de to er riktignok konsistensen, generelt vil CC Creams være lettere i konsistensen enn det BB Creams er. På en måte kan man si at CC Creams er som en korrigerende utgave av farget dagkrem, de fleste av dem er ikke ment å ha full dekkevne eller fungere som en erstatning for foundation som har medium-full dekkevne, mens noen av dem lover dette også.

I likhet med BB Cream stammer CC Cream fra Asia, det finnes derfor mange asiatiske merker som har hatt CC Cream lenge før merkene vi er vant med kastet seg på trenden og gjorde det populært i vår del av verden. De fleste merkene som per nå har CC Cream er merker som driver med dyretesting og disse kommer jeg selvfølgelig ikke til å teste, men ett produkt som er på vei til meg i posten er Dr. Brandt CC Mat. Denne hevder å virke utjevnende på hudtonen vår, virke mattende på hud som lett kan bli blank, i tillegg har den SPF30. Normalt sett er ikke mattende produkter noe huden min er spesielt fan av, men fordi det nå er sommer her og ekstremt varmt, er ikke mattende produkter så dumt likevel.

Om dere har tips til CC Creams fra merker som ikke er dyretestet, tips meg gjerne!

{ 47 comments… read them below or add one }

CelineE April 25, 2013 at 15:15

Så supert du skal teste den fra Dr. Brandt!

Reply

Ina April 25, 2013 at 15:43

Hva med Smashbox sin CC cream? :)

Reply

Hilde Christina April 25, 2013 at 18:43

Smashbox er et merke proppet med lumske ingredienser, men jeg kan gjerne sjekke den ut :)

Reply

Ina April 25, 2013 at 20:28

Det hadde vært fint :D

Reply

Ibe April 25, 2013 at 15:57

En del CC-kremer inneholder også fargekorrigerende pigmenter for å korrigere rødhet, gusten hud ol. Vet at L’Orèal kommer med en grønn-, en fersken- og en lilla-tonet CC-krem (så de i London i februar), og flere merker følger etter. Så gjenstår det bare å se om denne hypen har mer for seg enn BB-kremer -jeg er ikke overbevist og fortsetter derfor å blande noen dråper vanlig foundation i dagkremen min ;)

Reply

Hilde Christina April 25, 2013 at 18:43

Ja! Dette burde jeg nevnt, ups :)

Reply

kristin April 25, 2013 at 16:18

Dette hørtes spennende ut, gleder meg til annmeldelsen :)

Reply

Maria April 25, 2013 at 17:47

Hva er ingrediensene i denne kremen?

Reply

Hilde Christina April 25, 2013 at 18:42

Jane Iredale eller Dr Brandt?

Reply

Maria April 25, 2013 at 20:40

Dr. Brandt? Finner ikke ingrediens liste i nettbutikken.

Reply

Hilde Christina April 25, 2013 at 23:44

Finner den ikke jeg heller, ei heller på nett. Jeg skal spørre Feelunique så kommer jeg tilbake til deg! :)

Reply

Maria April 26, 2013 at 00:01

Tusen takk :) jeg er allergisk mot så mye derfor jeg må vite det, du er den eneste hudpleieren jeg har hatt kontakt med som virkelig forstår dette med ingredienser og urenheter i forhold til allergi :)) er det noe sted jeg kan sende deg e Mail adressa mi? Sånn at jeg får ett svar når du vet ingrediensene.

Reply

Hilde Christina April 26, 2013 at 01:52

Legg den inn på kommentarene her så ser jeg den :) Er kun jeg som ser den forresten, hvis ikke kan du sende meg mail på hilde.christina@yahoo.com!

Reply

Maria April 26, 2013 at 11:28

Har sendt deg e Mail :))

Reply

saira May 25, 2013 at 16:49

Hei, dette er ingredienslisten til Dr brandt cc mat som jeg fant på en nettside som selger den:)
WATER (AQUA), CETYL DIMETHICONE, DIMETHICONE, BUTYLOCTYL SALICYLATE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, DIMETHICONE PEG-8 LAURATE, SILICA, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ARACHIDYL ALCOHOL, POLYSORBATE 60, BEESWAX (CERA ALBA), PEG-100 STEARATE, ISOHEXADECANE, TRISILOXANE, GLYCERYL STEARATE, BEHENYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, ALUMINA, PEG-8, STEARIC ACID, ADENOSINE, HYALURONIC ACID, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, METHICONE, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, POLYMETHYL METHACRYLATE, ALGAE EXTRACT, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, POTASSIUM SORBATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, HEXYLRESORCINOL, GLYCERIN, BHT, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, DISODIUM EDTA, SORBITOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, LECITHIN, METHYLISOTHIAZOLINONE, ASCORBIC ACID, BISABOLOL, TOCOPHERYL ACETATE, OLEIC ACID, IRON OXIDES (CI77491, CI77492, CI77499)

Reply

Hilde Christina May 26, 2013 at 10:55

Takk!

Reply

Christine April 25, 2013 at 21:34

En gang i tiden var det noe som het AA cream da?

Reply

Hilde Christina April 25, 2013 at 23:43

Veldig godt poeng :D Det vet jeg faktisk ikke? Tror forsåvidt ikke det, det hadde nok vår del av verden kastet seg på også :)

Reply

anne April 26, 2013 at 20:22

BB står for blemish balm, CC står kanskje for color correction?

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:22

Stemmer det :)

Reply

Torbjørg April 26, 2013 at 11:32

Juice Beauty har en CC krem.

Reply

Ingrid April 26, 2013 at 13:20

Et kjapt spørsmål! Hva er en grei palette (helst ikke så dyr at den kommer over tollgrensa) til enkel, naturlig makeup? Tenker bruntoner og slikt. Hvis du har en du liker, så søker jeg såklart opp navnet selv og gjør nødvendig research :)

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:35

Hmm, godt spørsmål :) Hvor mange skygger ønsker du?

Reply

Anonymous April 30, 2013 at 12:50

2-3 eller flere? Det viktigste er en base og til globalen. Gjerne flere å velge i, men absolutt ikke noe must :)

Reply

Hilde Christina May 6, 2013 at 09:41

Bare Minerals’ READY øyenskygger liker jeg veldig godt, de har god pigmentering og holder lenge. Men til samme pris kan du få mange flere skygger i denne paletten: http://www.hildechristina.com/thebalm-nude-tude-eyeshadow-palette-naughty-omtale :) Den er super, både med tanke på prisen og fargeutvalgt.

Reply

Julie April 26, 2013 at 17:27

Kan CC cream brukes av de som har kvisearr og litt urenheter eller vil du anbefale noe annet? Og lurte på om du hadde prøvde produkter fra Premier (by dead sea premier), om du har kan du teste noe av de produktene? Veldig nysgjerrig. Og vil ikke kjøpe selv siden de er ganske dyre, synes jeg.

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:27

Ja, det kan det absolutt! Bare husk da å gå for et godt merke, de mindre gode merkene kan inneholde ingredienser som vil gjøre problemet med urenheter verre. Jeg vil anbefale BB Cream, da den fra Jane Iredale jeg anbefaler i innlegget, eller en mineralfoundation. Du kan bruke CC Cream under foundation om ønskelig (da får du den korrigerende effekten av CC cream + dekkevnen du ønsker), eller finne en CC cream som faktisk dekker godt, det kan riktignok være tricky siden CC Cream generelt ikke er ment for å ha super dekkevne.

Har ikke hørt om merket, hvor selges det?

Reply

Julie April 28, 2013 at 07:38

Men det med BB cream kan jeg ha den under foundation? Eller det det nesten som en fundation? Høres greit ut også med CC cream men det med dekke evnen trenger ikke være på fullt. Bare den dekker noe av det.

Det skal jeg skjekke;-)

Reply

Hilde Christina April 28, 2013 at 09:43

BB Cream blir som erstatning for foundation, så med BB Cream trenger du ikke foundation over. :)

Reply

Julie April 28, 2013 at 12:00

Men tar du BB cream på likt som med foundation?

Reply

Hilde Christina April 28, 2013 at 12:34

Om man påfører Bb Cream på samme måte? Ja :)

Reply

Eva April 27, 2013 at 00:37

Hei!
Når jeg tar på meg foundation så flasser(?) huden min. Jeg tok på Nivea Cream under det, så ble det bare enda verre. Vet du hva som er bra å bruke under det? Noen ganger har jeg fet hud, andre ganger tørr. Håper du kan hjelpe meg.

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:24

Du kan ikke ha både tørr og fet hud. Tørr hud er en hudtype, det samme med fet hud og derfor kan du kun ha én av dem på samme område. Jeg vil tro at du kanskje har fuktfattig hud som er fet? Eventuelt tørr hud som virker fet fordi den ikke får nok tilgang på fukt. Nivea kremer bør du ikke bruke, disse vil forverre huden din. Hvordan ser resten av hudpleierutinen din ut, og hva slags foundation bruker du?

Reply

Silje April 27, 2013 at 09:44

Matis har kommet med en BB cream! Har du testet? Hadde vært supert med review! :)

Reply

Silje April 27, 2013 at 09:47

Og sååå bladde man litt lengre ned på bloggen og så innlegg om matis bb cream. ;)

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:22

:D

Reply

anette April 27, 2013 at 20:39

Har du tenkt og teste bb kremen til decleor ? :-D

Reply

Hilde Christina April 27, 2013 at 23:20

Ja, den er på vei til meg i posten :)

Reply

lene April 28, 2013 at 10:57

Hei hei.
Jeg har noen få spørsmål:)
Vil du anbefalte bb cream eller cc cream i steden for foundation?
Vil de i utgangspunktet være bedre for huden?
Og stiller dr brandt på lik linje med md,matis og decleor?
Sliter en del med uren hud,og veldig ujevne pigmenter.
Nå skal d sies at jeg er 32år og har vært veldig dårlig på hudpleie frem til jeg fått bloggen din:)
blitt mye bedre ved bruk av md.
Har så lyst til å få en fin hud uten å måtte bruke mye sminke så leter alltid etter produkter som kan gjøre dette mulig.

Reply

Hilde Christina April 28, 2013 at 12:38

Definitivt BB Cream, med mindre det finnes en CC Cream som gir god dekkevne, noe jeg skal finne ut om det gjør! :) Hvorvidt de er bedre for huden avhenger helt av merket de kommer fra. De kan komme fra dårligere merker og da vil de ikke være bedre i det hele tatt. Hvorvidt Dr. Brandt stiller likt som md, Decléor, og Matis tør jeg ikke å si. De som selger merket lover gode ting, men hvorvidt det stemmer tør jeg ikke å si før jeg har testet produktene selv.

Reply

MaritBE April 28, 2013 at 16:17

Veldig bra innlegg ;-) Har faktisk lurt på dette. Jeg har akkurat kjøpt meg Jane Iredale sin BB-cream etter at du anbefalte den, og jeg må bare si: WOW. I love it. Gleder meg til å høre omtalene om Decléor og Matis sin også ;-)

Reply

Hilde Christina April 28, 2013 at 22:24

Så bra at du ble fornøyd! :) Elsker den selv, den kommer til å bli kjøpt igjen og igjen!

Reply

Stine May 5, 2013 at 12:34

Jeg har nettopp prøvd min første cc cream, og elsker den. Perfekt konsistens og dekkevne for min hud. Denne er fra ett typisk “dårlig” merke, så gleder meg til omtaler på de litt bedre merkene før jeg kjøper en av de. Jeg var en av de som aldri syns bb cream passet helt for min hud. Men cc cream syns jeg dekker bedre, og fantastisk nok holder den huden min matt… da jeg veldig lett blir blank i t-sonen.

Reply

saira May 25, 2013 at 16:50

Hei! Vil du si at dr brandt er mer dekkende eller jane iredale bb kremen?

Reply

Hilde Christina May 26, 2013 at 10:55

Hvilket produkt mener du, Dr. Brandt CC Mat eller BB Cream’en til Dr Brandt? Jane Iredale gir mye bedre dekkevne enn begge, BB Cream og CC Mat fra Dr. Brandt er ganske så like på dekkevne.

Reply

Ina March 3, 2014 at 13:58

Kunne du skrevet litt om DD cream? Og kommer du til å teste “Decleor DD Daily Defence Fluid Shield”? :)

Reply

Hilde Christina March 6, 2014 at 03:04

Om jeg får tid når jeg blir bedre og ferien min er over, definitivt! :)

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: