5 ulike bruksmåter for ansiktsolje

Nyhetsbrev

5 ulike bruksmåter for ansiktsolje

by Hilde Christina on 21. Feb, 2013

in Hår og hårpleie, How-to, Hudpleie, Kroppsprodukter

ansiktsoljePersonlig er jeg veldig glad i produkter som kan brukes til ulike ting og jeg er nok helt sikkert ikke alene om det! Ett produkt som har mange ulike bruksmåter er ansiktsoljer, disse kan brukes til mange ulike formål og de er derfor veldig praktiske å ha stående på badehyllen. Det finnes mange ulike typer på markedet, og som med alt annet er det viktig å velge en fra et trygt merke for å unngå urenheter eller irritasjon. Et krav som er greit å ha er at en ansiktsolje skal være fri for mineralolje, holder du deg til de gode merkene trenger du som regel ikke å sjekke ingredienslisten før du kjøper produktet. Den jeg har på badet og liker godt er All for eve Age Delay Facial Oil, denne har jeg hatt siden 2011 og jeg bruker den til flere ting, ikke kun som ansiktsolje til bruk under fuktighetskrem. Du kan bruke rene oljer om du foretrekker det, jeg liker produkter som består av flere ulike oljer, rett og slett fordi jeg ikke har funnet én olje som har alle de egenskapene jeg ønsker.

Her er 5 ulike bruksmåter for denne typen oljer som jeg er veldig fan av:

1. Renseolje

Selv om det ikke står spesifikt på produktet så vil alle oljer (ikke bruk babyolje, dette er ren mineralolje!) kunne fjerne vannfast mascara på en veldig enkel og grei måte. Har du sensitive øyne bør du være forsiktig, noen av oss kan reagere med røde og irriterte øyne. Bruker du leppestift som er en såkalt “long wearing” formula, eller øyenskygge som virkelig sitter godt, kan olje brukes til å fjerne dette også. Noen liker også å bruke oljer til å rense huden, personlig liker jeg ikke dette fordi huden min blir for glinsende. Har du tørr hud er det riktignok verdt et forsøk.

2. Hårolje

Som du sikkert vet, håret har godt av oljer også! Husk å ikke bruke oljer nært hodebunnen, oljer er kun for lengdene eller tuppene av håret ditt. Tilsett i balsam eller hårkur, eller påfør direkte i håret etter vask.

3. Til bruk i foundation

Et kanskje ukjent tips, om du bruker flytende foundation kan olje tilsettes for å både gjøre en tykk foundation lettere i konsistensen, og for å gjøre at foundationen tilfører mer fukt enn den normalt sett gjør. Dette tipset bruker jeg dersom jeg har tykke foundationer som jeg synes gir et maskeaktig utseende, eller som tørker ut huden min fordi de er for oljeabsorberende. Et godt eksempel er Make Up For Ever Mat Velvet+ som blir altfor tykk og uttørkende til bruk nå om vinteren. For fetere hudtyper vil dette neppe fungere bra om sommeren, men for vintertørr hud eller tørre hudtyper er dette supert.

4. Highlighter

Litt olje på kinnben, på amorbuen eller på skuldrene gir en fin highlight-effekt. Dette tipset passer logisk nok best til bruk om sommeren, spesielt om du skal bruke oljen på kroppen. Husk å bruke lite av gangen, bruker du for mye kan du fort se glinsende og nesten klissete ut, less is more! Har du fet hud anbefaler jeg ikke dette, dersom du allerede har en hud som lett blir blank vil ikke oljer gjøre saken bedre.

5. Parfyme uten parfyme

Noen oljer inneholder Lavendel, Jasmin eller andre eteriske oljer som lukter godt, og disse kan enkelt brukes som parfymeoljer. Veldig bra for de som reagerer på standard parfyme, og trygt å bruke i solen! Trykk her for å lese mitt innlegg om påføring av parfyme.

 

Del gjerne om du har egne tips!

{ 16 comments… read them below or add one }

Christina February 21, 2013 at 19:19

Bruker man oljen før eller etter serum?:)

Reply

Hilde Christina February 25, 2013 at 03:16

Det kommer an på hva slags serum du bruker, stort sett kan man bruke olje isteden for serum. Bruker du annet serum i tillegg ville jeg brukt serum først, deretter olje.

Reply

Mona February 22, 2013 at 02:20

vil tro de kan brukes på negler og neglebånd også?

Reply

Hilde Christina February 27, 2013 at 04:05

Ja, absolutt! :)

Reply

Kine February 22, 2013 at 17:05

Pleier å bruke fuktighetskrem for å “tynne ut” foundation, men olje hørtes nesten enda bedre ut!

Reply

Linda February 23, 2013 at 11:53

Jeg har begynt å bruke mye rene oljer. Lager min egen blanding av mandelole+ hveteolje som jeg tilsetter eteriske oljer etter hvilken lukt jeg vil ha. Dette funker supert på kroppen nå på tørr vinterhud og er vildig godt å bruke som badeolje. Har ikke prøvd de i ansikt enda, men regner med at de funker der også :-)

Reply

Hilde Christina February 27, 2013 at 04:05

Dette bør jeg absolutt teste, jeg tror rett og slett jeg er for lat til å gå for noe som ikke er “ferdigblandet” fra før! Absolutt et godt tips riktignok :)

Reply

Heidi February 24, 2013 at 00:13

Hei Christina! :-)
Ikke akkurat helt relatert til dette innlegget, men jeg er nemlig på desperat jakt etter ny foundation da ID sin foundation rett og slett bare gjør meg så oljete i ansiktet at det nesten er helt latterlig, regner da med at det er det faktum at det er bismuth i den. Har overhodet ikke store porer, og sliter ikke noe særlig med urenheter, men har nok en noe oljete hud selvom jeg ikke blir noe særlig blank når jeg ikke har på sminke.
Er helt youtube-frelst når det kommer til sminkevideoer and so on, så har da selvfølgelig fått med meg Nars Sheer Glow foundation og hvor mange som elsker den, selv flere som har fet hud. Da jeg fant ut at du faktisk hadde testet denne uten at jeg av en eller annen grunn har fått det med meg, lurte jeg bare på om det er bismuth i denne også? Jeg bruker egentlig kun foundation for å jevne ut huden og for få en fin hud”farge” med glød, ikke for å dekke til kviser and so on.. Begynner snart og gi opp håpet litt på å finne en mineral foundation jeg liker finishen på som jeg ikke blir blank av, men samtidig sliter jeg litt med tanken på og ta en flytende foundation på huden min igjen etter jeg er blitt så vant til mineralsminke, hehe..

Reply

Hilde Christina February 25, 2013 at 03:11

Det er ikke bismuth i NARS Sheer Glow så vidt jeg husker! Hvilke mineralfoundationer har du testet? De jeg liker og som er verdt å teste er: LA Minerals, Jane Iredale, Mineral Hygienics og Tikei. Alle disse er gode og frie for bismuth oxychloride.

Reply

Heidi February 26, 2013 at 01:36

Har testet ID, Sheercover (vet denne ikke er bra) og Everyday Minerals. :-) Ser ut som om jeg omtrent har smurt olje i panna etter en stund og på slutten av dagen har jeg egentlig så og si ikke noe sminke igjen i ansiktet.. Med ID sliter jeg også med å finne riktig farge fordi jeg har veldig gul undertone, og ID sine blir alt for rød mot min hud.
Falt litt på fristelsen for å prøve Sheer Glow nettopp fordi jeg ikke liker at huden ser skikkelig matt og “pudret” ut som resultat, vil at den bare skal være glødende og jevn, også har jeg fått et inntrykk av at jeg føler mineralfoundation fort kan se veldig pudrete ut av hva jeg har sett når jeg har sett andre som bruker andre merker. Samtidig som jeg kvier meg litt for å prøve noe flytende på huden igjen mtp hvordan det er for huden..

Reply

Hilde Christina February 27, 2013 at 04:04

Det kan hende det er noe i hudpleierutinen din som bør justeres, det kan ofte hjelpe når problemet ditt er blank hud. Mineralmakeup bør ikke se pudrete ut i det hele tatt, om underlaget er riktig og du påfører med riktig verktøy. Har du prøvd Mineral Hygienics? Denne er mer “kremet” enn mange andre mineralfoundationer, den gir et annerledes utseende enn de fleste andre jeg har testet. Evt kan en BB Cream være verdt å teste, men jeg tror min favoritt fra Jane Iredale vil gjøre deg blank.

Reply

Heidi February 27, 2013 at 12:46

Har tenkt på det selv også, men så har jeg ikke noe spesielt oljete hud når jeg går uten sminke. Tenkte uansett og fornye alt av hudpleie nå, sitter for øyeblikket og prøver å finne ut hva jeg skal ha på feelunique, hehe. Hittil har jeg endt opp med Decleor Hydra Floral Anti-Pollution Flower Nectar Moisturising Cream, den “samme” i masken, og MD Vit-A-Plus Firming Treatment Mask. Sliter alltid med å finne en fuktighetskrem som fungerer bra. Prøvd både den shine control og source d’eclat fra Decleor og ingen av de falt i god smak..
Tror de fleste jeg ofte synes blir pudrete er de som ofte har ganske tørr hud, eller når noen tar på for mye. I det siste har jeg tittet litt på Tikei, men kanskje jeg skal se på Mineral Hygienics istedenfor :-)

Reply

Karianne February 25, 2013 at 09:16

Herlig innlegg, disse tipsene var fantastisk- spesielt det om å bruke det som erstatning for parfyme :) Takk!!

Reply

Hilde Christina February 27, 2013 at 04:04

Bra det var til hjelp! :)

Reply

Sofia February 25, 2013 at 18:23

Jeg har en flaske med mandelolje som jeg hovedsaklig bruker som rens, funker veldig bra på meg iallfall. Samt den kan også brukes som kroppsolje/dusjolje og massasjeolje.

I tillegg står det på flasken en liten oppskrift på ‘bodyscrub’, skjønt har ikke testet den ut selv ennå siden jeg vil bruke opp den andre skrubben først.
50 ml mandelolje blandes med havsalt i en skål, påføres fuktig hud og skylles av.

Reply

Elizabeth February 28, 2013 at 18:40

Tusen takk for tips :-D
Jeg elsker neroli essensen til Decleor :-D

Reply

Leave a Comment

Click to use smileys
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Previous post:

Next post: